WRC-kausi 2020

simc

Active member
Liittynyt
28.6.2013
Viestit
40
Täällä uutisoidaan, että Uusi-Seelanti ja Japani olisivat peruttu tältä vuodelta.
Yves Mattonhan linjasi "että MM-tittelin jakamiseen vaadittaneen seitsemän osakilpailua".

Japanin ja Uuden-Seelannin jälkeen kalenterista on jäljellä vain neljä kisaa: Suomi, Turkki, Saksa ja Wales.

Edit: Äh, Sardinia ja Argentiinahan ovat edelleen mukana, siirrettyinä vain...
 
Viimeksi muokattu:

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
3990
Sijainti
Event horizon
Jos se yhdestä kisasta jäisi kiinni, niin sitten improvisoidaan nopealla aikataululla joku kisa vaikka joulukuulle.
 

AnttiL

It Gets Faster Now!
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
6527
Jossain FIA:n paperissa lukee myös, että maailmanmestaruuteen pitää ajaa kolmella mantereella, ja se ei toteutuisi jos ajetaan vaan Euroopan kisoja nyt loppuvuosi.

EDIT: Unohdin Turkin, joka on kai Aasiassa?
 
Viimeksi muokattu:

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
3990
Sijainti
Event horizon
NZL:n peruuntuminen varmistui sillä hetkellä kun sikäläinen hallitus linjasi että (ralli)turisteilta saaret pysyvät suljettuna vielä pitkään. Lisäksi talleilla oli intressejä skipata se ja JPN logististen kustannusten vuoksi. Jotta logistiikkakustannuksiin saataisiin jotain tolkkua, niin sillä suunnalla pitäisi ajaa vähintään kolme kisaa peräjälkeen - Eli AUS, NZL ja sit joku Malesian/Indonesian kisa. Kaluston roudaaminen Euroopasta vain yhden kisan takia käy kalliiksi talleille. Citroenilla oli kova hinku päästä Kiinaan mutta muilla talleilla ei ehkä niinkään. Japanin ralli on liki elintärkeä Toyoda-sanille eikä varmaan Hyudaikaan pahakseen pistä siellä ajettavaa kisaa. Onhan se heillekin globaalissa mittakaavassa ihan takapihalla. M-Sport tuskin on kovin innoissaan kaukokisoista yhtään missään.
 

delorean

Well-known member
Liittynyt
30.1.2009
Viestit
1680
Sijainti
JKL
Jos Waleskin perutaan niin eiköhän kauden saa laittaa pakettiin.. tammikuussa uusi yritys..
 

petttu

Active member
Liittynyt
11.1.2018
Viestit
34
Jos Waleskin perutaan niin eiköhän kauden saa laittaa pakettiin.. tammikuussa uusi yritys..
Mutta päästäänköhän silloinkaan matkaan? Jos siis rokotetta ei ole vielä näkyvissä ja toinen aalto jyllännyt syksyllä/alkutalvesta. Riittähän tuossa jossittelua.
 

DC

11th Street Kid
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
2542
Sijainti
Campo Dell'Oro, baarin puolella
Aluksi sanottakoon, että seuraava on muutaman päivän kirjoitustauon jälkeen vain työnnetty ulos mielestä sen kummemmin jäsentelemättä, ja enkä tietenkään ole tietoinen siitä, mitä kaikkia virityksiä on mahdollisesti FIA:n ja promoottorin taholta yritetty, jotta kautta 2020 voidaan ylipäänsä jatkaa ja että vuoden päätteeksi olisi edes jonkinlaiset mestaruudetkin jaettu. Mutta, alkaahan tässä rauhallisempikin mies hermostumaan, kun MITÄÄN konkreettista ei saada ulos. Siis tilanteessa, jossa käytännössä katsoen lähes kaikilla kv. arvosarjoilla on ainakin suunnitelmia siitä (osa toki jo täydessä vauhdissakin), miten toiminta saadaan uudelleen käyntiin. Rallilla ei välttämättä olisi varaa jäädä tässä(kin) muiden jalkoihin. Päinvastoin. Tilanteessa, jossa kaikki tv-kanavat ja suoratoistopalvelut janoavat live-sisältöä, markkinaa olisi voitu myös sekoittaa (se kuuluisa "pelin paikka"), mutta se juna oli ja meni. Kisoja perutaan - ymmärrettävästi - mutta missä on ns. rebound-suunnitelma? Sen perusteella, miten asiat julkisuuteen tulevat (joka ei tietenkään ole koko totuus, mutta lisätietojen puutteessa ei jätä muuta arvostelupohjaa), vaikuttaa siltä, että FIA odottaa josko joitakin kalenterin jäljellä olevia kisoja saadaan vielä tämän vuoden kalenterivuoden puolella järjestettyä. Karmea ammattivirhe, sanon minä. Tässä olisi pitänyt heittää kalenteri kisoineen ja aikatauluineen roskiin jo viimeistään kuukausi sitten, mielellään jo vähän aiemmin, ja aloittaa suunnittelu ihan puhtaalta pöydältä. Mallia, niiltä osin kuin se koskee itse kilpailutapahtumaa, voi hakea muiden urheilulajien puolelta. Jos ei vielä ole liian myöhäistä, niin viimeistään nyt pitäisi Pariisin konttorillakin katsoa ikkunasta ulos ja tehdä ainoa mahdollinen johtopäätös: jos tänä vuonna meinataan ylipäänsä ajaa, niin suunnitelman täytyy olla sen kaltainen, jossa ajetaan 1) lyhyitä kisoja ja 2) useita kisoja samassa paikassa (vrt. NBA, USA:n ammattinyrkkeily, UFC). Joo, ei ole kiva juttu ehkä, mutta mikä on vaihtoehto? Se, että ei ajeta mitään. Itse ainakin valitsen kernaasti tuon ensimmäisen vaihtoehdon näistä. Sanomattakin on selvää, että kaikki kisaformaatti-, vähimmäiskilometri- yms. säännöt voi unohtaa. Nyt täytyy pelastaa se, mitä pelastettavissa on, ja se vaatii lievästi sanottuna innovatiivisia ratkaisuja.

Tällainen kokovartalohalvaus tuntuu erikoiselta, kun ottaa huomioon, mitä FIA on saanut aikaan F1-kalenterin suhteen. Vai näkyykö tässä se karu fakta, ettei WRC:n televisiointisopimukset ole samanlaista miljardibisnestä kuin monen muun lajin vastaavat? Mitä vähemmän mediajätit ovat painostamassa, sitä enemmän pallo jää umpibyrokraattiselle kattojärjestölle ja mitään ei saada aikaan?
 

delorean

Well-known member
Liittynyt
30.1.2009
Viestit
1680
Sijainti
JKL
Periaatteessa samaa mieltä jäsen DC:n kanssa mutta ongelma on lajin erilaisuus muihin lajeihin esim. F1 verrattuna. Rallit ajetaan pääasiassa alueilla missä yleisöä on vaikea pitää pois erikoiskokeilta. F1 radan saa suljettua joten ongelma on helppo hoitaa. Lyhyet sprintit olisi joissain paikoissa mahdollista järjestää ilman yleisöä mutta ne taas sotii varsin pahasti lajin perinteitä vastaan joten sellaisen järjestämisellä on vaikea saada muuta kuin show elementti. Päivä ajetaan yhtä/kahta rinkiä ja siinä se. Aika kaukana rallista... Toki katsojia sellainen vetäisi telkkarin ääreen jos se järjestettäisiin. Olisiko se sitten rallia jos esim Monza suljetaan ylesiöltä ja siellä ajetaan sellainen RallyShown tyylinen kisa teitä ristiin ja rastiin... No saadaanhan sillä tulokset ja voittaja mutta olisiko se sellainen minkä mukaan jaettaisi pisteitä MM-sarjassa? En näkisi realistisena. Ehkä joku tuollainen "mestareiden kisa" tyyppinen vielä syksyllä tuleekin, mene ja tiedä... Vaikea on yhtälö ja eipä tuota yhtäkään F1 kisaa ole vielä ajettu. Kova on niillä usko että ajavat mutta epävarmuustekijöitä on vielä siinäkin yhtälössä... Ja kaikkiaan luulen että siellä on aika paljon julkisuudesta pois olevia tekijöitä ja määräyksiä terveys- ym. viranomaisilta mitkä ohjaavat tuota järjestämisen mahdollisuutta tai mahdottomuutta...
 

AnttiL

It Gets Faster Now!
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
6527
Olishan se hienoa jos toi Ruotsin kisa tai vastaava olisi järjestetty WRC-talleille, sama uusiksi Laajavuoressa?
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
3990
Sijainti
Event horizon
Totti-Jaskan pitäs soittaa pikaisesti puhelut Nasse-sedälle ja parille muulle Sheikille tai vaikka Rantasalmen Sulttaanille... Jossan Qatarissa, Saudeissa, Dubaissa ja sillä suunnalla voitaisiin helposti polkaista pystyyn joku ralli, jolle sitten kabineteissa annettaisiin MM-arvo - ei tarvitsisi aivan Monza Rallyshow'n tasolle vajota.
 
Ylös