WRC-kausi 2021

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
15346
Sijainti
Tampereen lenkki
Sen verran nyt täytyy rauhoitella mainetta, että rallit.fi:ssä ovat mulle tuttuja kun kirjoittelin heille reittijuttuja pari vuotta takaperin. Mutta silti, ei ole eka kerta kun twiittaan jotain, ja tunnin päästä heillä on sattumalta juttu samasta aiheesta, usein jopa tutunkuuloisilla saatesanoilla ;)
 

Pärre

Well-known member
Liittynyt
15.4.2008
Viestit
3262
Sijainti
Lahti
Niinpä, muistettakoon, että M-Sportin ykkösnyrkki oli Monte Carlon rallin tukevassa johtoasemassa penkan hypättyä ikävästi hänen tielleen. Kekä tietää kuinka kovasti Suninen tyrkkää menemään Tunturissa, jossa penkoista voi ajoittain hakea jopa lisää vauhtia!
 

jjx

Well-known member
Liittynyt
20.11.2019
Viestit
1428
Kyllähän tämä ihan rehellisesti on aika surkea tilanne taas. Mutta sitä se on ollut monesti useamminkin ja sitten tulee taas pari lihavampaa vuotta kuten -17 ja -18. Odotellaan josko uudet autot toisivat taas muutoksen parempaan.
2022 Sama määrä autoja mukana ja samat tallit, joten muutosta tuskin näköpiirissä. Alkukaudesta voi jopa käydä niin, että Tojo ja Huihai ajaa max 3 autolla tai jopa vain 2 autolla, koska uusien autojen viivalle saamisessa taitaa tulla kiire. Toyotahan ajoi 2017 puoli kautta vain kahdella autolla. Toistuukohan sama nyt? Nää uudet autot vaatii teknisesti niin paljon, että voi olla, että tallien täytyy keskittää kaikki resurssit vain kahden auton maaliin tuomiseen, jolloin kakkostiimien pyörittämiselle ei jää resursseja. Ja yksityiskuskeilla tuskin on varaa vuokrata uuttakaan kalustoa, jos ja kun hinnat vielä tästä tulevat nousemaan
 
Viimeksi muokattu:

jjx

Well-known member
Liittynyt
20.11.2019
Viestit
1428
Montako kilpailemaan pystyvää autoa oli kaudella 1997? Periaatteessa McRae, Mäkinen ja Sainz ajoivat joka kisan voitosta, sitten toisinaan kakkoskuskit pystyivät ajamaan voitoista (lähinnä Kankkunen, Liatti ja Eriksson, toisin kuin Schwarz, Nittel ja Burns). Jyskälästä lähtien tuli mukaan Toyota Auriolin ja Grönholmin voimin vähän kokeilemaan. Mutta se oli hieno kausi.

Nyt on myös mahdollista, että viisi kuskia ajaa mestaruudesta tasapäisesti.
97 alkukausi oli hyvin ankea, autoja vain kourallinen viivalla. Ei oo klassikkokausi. Loppukausi ihan jees, koska Toyota. Aika kultaa muistoja, koska oli Mäkinen ajamassa mestaruudesta. Myös 96 hyvin ankea kausi. 96-97 alku Käytännössä viivalla tehdastalleista 1 Mitsu, 2 Fordia ja 3 Subarua. 1 Toyota satunnaisesti. Eli tilanne jopa huonompi kun nyt. Silloin sentään yksityistiimit saatoi pärjätä yksittäisissä kisoissa, Marcus Toyotalla, Kytis Fordilla Suurajoissa. M-sport oli 96 Suurajoissa täys yksityistiimi ilman tehtaan tukea ja antoi pataan tehtaan Borehamin Sainzille ja Thirylle. 97 M-sport sai virallisen tehdas-statuksen osittain Kytölehdon ansiosta. Malcon jopa myöntänyt asian jälkeenpäin, mutta ei tainnu Kytölehto saada kunnia, jonka olisi ansainnut.
 

petttu

Well-known member
Liittynyt
11.1.2018
Viestit
113
Toistuukohan sama nyt?
Ja yksityiskuskeilla tuskin on varaa vuokrata uuttakaan kalustoa, jos ja kun hinnat vielä tästä tulevat nousemaan
Jotenkin en usko, tuolloin kuitenkin (aivan uuden tallin) koko kauden tavoite oli saada yksi voitto, nyt se tavoite on molemmat mestaruudet. Siinä ei paljoa kahdella autolla voi ajella. Katsuta on toki poikkeus, mutta eikös sitä saa vanhoilla autoillakin tarvittaessa ajella jos oikein tiukkaa tekee. Mutta vähän epäilen, toisaalta sitten taas niillä kakkoskuskeilta saadaan dataa, jolla nähdään miten uudet osat kestää. Sehän on lähes lottovoitto, jos kakkostiimin autosta hajoaa joku osa, niin sitten voidaan ykköstiimissäkin tarkastaa ne hajoavat osat ennen kuin ne pettää jossain voittotaistelussa.
Tavoite FIAlla oli, että autojen hinna pysyisivät saman tai jopa hieman laskisivat. Toki eihän nykyisilläkään autoilla ole paljoa tullut yksityiskuskeja ajamaan. Tuskinpa ainakaan kauden alussa on edes haluja antaa autoja vaikka rahaakin löytyisi.
 

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
3652
Itse olen hyvin epäileväinen Safarin suhteen. Toivotaan parasta silti.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
15346
Sijainti
Tampereen lenkki
Eli onkohan sitten Kroatiassa Suninen ollenkaan mukana? Tai jos on, niin vetääköhän wrc2:lla?
Teemunhan ei ollut tarkoituskaan ajaa koko kautta. Onhan noi assukisat selvästi Fourmaux'n bravuureja, ja niitä on tällä kaudella neljä. Voisin veikata Teemun ajavan Portugalin ja Sardinian (joissa on ajanut podiumille ja hyvällä lähtöpaikalla voi antaa näyttöjä, Fordi toimii syheröissä hyvin) sekä Viron ja Jyskälän (toivottavasti moottoripäivityksellä pärjäisi sitten muiden vauhtiin).
 

delorean

Well-known member
Liittynyt
30.1.2009
Viestit
3395
Sijainti
JKL
Harmi homma Chilen kannalta. Sen kerran kun siellä olivat niin mielestäni erittäin hienon oloinen reitti oli. Vähän sekoitusta Jyskälästä ja Uudesta-Seelanista.
 
Ylös