ettelbruck
Well-known member
Menköön digitalisointi metsään tai suohon, myös Järvinen on sekopäinen besserwisser joka voitais lähettää jollekin Bouvetia karummalle saarelle.
No kylläpä on taas mustavalkoista kaikki tälle herralle. Se on kuitenkin ne samat kustannukset edessä silloinkin jos digitaalisuuteen siirrytään myöhemmässä vaiheessa. Ja yhtä paljon ne digilaitteet silloinkin sitä energiaa kuluttaa. Valtaosalle kansaa digi-tv tuo parannuksen kuvan- ja äänenlaatuun, sillä putkitöllöillä lienee vielä iso enemmistö. Tätähän ei tietenkään kannatta tuoda esille, eikä myöskään lisääntynyttä tarjontaa ja mahdollisuutta maksullisiin lisäkanaviin myös antenniverkon puolella.Digi-tv nöyryyttää kansan
Ylen kallista lystiä
Eilen Yleisradion järjestämässä Digi-illassa viestintäministeri Suvi Lindén ja toimitusjohtaja Mikael Jungner joutuivat selittelemään, miksi Suomi siirtyy ensimmäisten maiden joukossa digi-tv -tekniikkaan.
Perusteluiden mukaan tämä johtuu siitä, että Suomi haluaa pitää yllä brändiään ja olla teknologisessa eturintamassa mukana. Tällaista se sitten on. Täällä ollaan eikä perääntyä voida, ja se maksaa.
Järvinen esitteli kirjansa julkistamistilaisuudessa mykistäviä lukuja. Hän oli laskenut, että digisovittimet kuluttavat sähköä vuodessa saman verran kuin noin 19 000 sähkölämmitteistä pientaloa. Rahassa tämä tarkoittaa 40-60 miljoonan euron lisäkuluja kuluttajille.
Summa on valtava, jos sitä vertaa siihen, että kahden lähetysverkon ylläpito maksaisi Järvisen mukaan vuodessa noin 30 miljoonaa euroa.
Digisovitinten hankintakin maksaa. Järvisen arvion mukaan suomalaiset maksavat ja ovat maksaneet digisovittimistaan yhteensä 652 miljoonaa euroa. Eikä tässä vielä kaikki.
"Tv-maksu nousee seitsemän euroa, vaikka sen piti laskea", Järvinen muistuttaa.
Järvisen kirjasta saatetaan ottaa vielä useita painoksia. Vielä eilen 27 prosentilla suomalaisista ei edes ollut digiboksia.
Syyskuun alussa televisioiden ääressä on monta hämmästynyttä suomalaista. Osa hämmästelee kadonnutta kuvaa ja loput koko lystin loppuhintaa.
Minä en vastusta digi-tv:ta, mutta kun pointti on se, ettei näitä visioimiasi parannuksia tule. Ainakaan heti. Kaistan käyttöä prioirisoidaan hyvin monisyisellä järjestelmällä. Teräväpiirtokuvaa ja viiskanava surround ääntä halajavat kuluttajat saavat odottaa vielä pitkään. Blue Ray toistimien, full hd paneelien ja muiden hilavitkuttimien omistajat pääsevät tästä herkusta nauttimaan jo nyt, mutta se ei ole digi-tv:n ansiota.äxä sanoi:Valtaosalle kansaa digi-tv tuo parannuksen kuvan- ja äänenlaatuun
Kyllä se kuvanlaatu antenniverkossa suurimmalla osalla paranee/parani. Valtaosa väestöstä kun ei asu katvealueilla, joissa ilmenee häiriöitä. Kaapelissa ero tietenkään ei ole merkittävä.Törni sanoi:Minä en vastusta digi-tv:ta, mutta kun pointti on se, ettei näitä visioimiasi parannuksia tule. Ainakaan heti. Kaistan käyttöä prioirisoidaan hyvin monisyisellä järjestelmällä. Teräväpiirtokuvaa ja viiskanava surround ääntä halajavat kuluttajat saavat odottaa vielä pitkään. Blue Ray toistimien, full hd paneelien ja muiden hilavitkuttimien omistajat pääsevät tästä herkusta nauttimaan jo nyt, mutta se ei ole digi-tv:n ansiota.
Meille, läänien raja-alueilla asuville, digi-tv sensijaan on loistava juttu. Ennen digiaikaa täällä näkyi ykkönen ja kakkonen jotenkuten ja kolmonen todella huonosti. Sateen tai lumisateen tms. sattuessa kolmonen ei näkynyt lainkaan.Törni sanoi:Minä en vastusta digi-tv:ta, mutta kun pointti on se, ettei näitä visioimiasi parannuksia tule. Ainakaan heti.
Mulla ei boksin päivityksen jälkeen ole ollut kertaakaan ongelmia tekstityksen suhteen muualla kuin Sub-tv:n leffakanavalla. Sielläkin ne yleensä tomii silti.kouvotsvoni sanoi:Parasta digissä on ehdottomasti tekstitykset, oppiipahan uusia kieliä.
Kaapelissa harvemmin häiriöitä ollut, mutta melkein jokaisessa antennitaloudessa kyllä näkynyt noita tekstitysten sekoiluja, etenkin YLEn kanavilla.. Tietty voisivat mummot sun muut viedä niitä boksejaan ilmaiseen päivitykseen liikkeisiin, niin voisi parantua tilanne.Runar ja Kyllikki sanoi:Mulla ei boksin päivityksen jälkeen ole ollut kertaakaan ongelmia tekstityksen suhteen muualla kuin Sub-tv:n leffakanavalla. Sielläkin ne yleensä tomii silti.
kouvotsvoni sanoi:Kaapelissa harvemmin häiriöitä ollut, mutta melkein jokaisessa antennitaloudessa kyllä näkynyt noita tekstitysten sekoiluja, etenkin YLEn kanavilla.. Tietty voisivat mummot sun muut viedä niitä boksejaan ilmaiseen päivitykseen liikkeisiin, niin voisi parantua tilanne.
Tämä on minusta loistavaa. Ei minulla ole missään tapauksessa mitään periaatteellista digi -uudistusta vastaan. Todella mukava kuulla, että joku kokee siitä olevan jotain konkreettistä hyötyä.Runar ja Kyllikki sanoi:Meille, läänien raja-alueilla asuville, digi-tv sensijaan on loistava juttu. Ennen digiaikaa täällä näkyi ykkönen ja kakkonen jotenkuten ja kolmonen todella huonosti. Sateen tai lumisateen tms. sattuessa kolmonen ei näkynyt lainkaan.
Nyt näkyvät Ylen kanavat todella hyvin, samoin kuin kaikki muukin digin kautta tarjottava. Kuvanlaatu on kuin eri planeetalta verrattuna analoogiseen.
Nämä parannukset ovat tuntuneet digiajan alusta asti.
Jep. Jos asuisin kaupungissa edelleen, uskon että digiin siirtyminen olisi mulle melko merkityksetön asia. Varsinkin kun viimeksikin asuin kaapelitelevision alueella.Törni sanoi:Tämä on minusta loistavaa. Ei minulla ole missään tapauksessa mitään periaatteellista digi -uudistusta vastaan. Todella mukava kuulla, että joku kokee siitä olevan jotain konkreettistä hyötyä.
Toki se kaapelitalouksissakin (siirtymäajan jälkeen viimeistään) muuttaa sen verran, että jotain pitää tehdä, ja esim. tallentamisratkaisuun on otettava jokin kanta. Omalta osaltani siirtymä tapahtui "luonnollisesti" jo pari-kolme vuotta sitten maksukanavien takia, nehän ovat olleet digitaalisia jo hyvän aikaa. F1 oli tässä keskeisessä roolissa, eli halusin MTV3:n F1+-paketin.Runar ja Kyllikki sanoi:Jep. Jos asuisin kaupungissa edelleen, uskon että digiin siirtyminen olisi mulle melko merkityksetön asia. Varsinkin kun viimeksikin asuin kaapelitelevision alueella.
Minkä takia poksit pitää raahata sinne liikkeisiin asti, jos ne voisi kerta päivittää lähetysvirran kauttakin.. Lisäkustannuksia vai?Runar ja Kyllikki sanoi:Nokiahan yhdessä vaiheessa jakoi päivitystä antennisignaalin mukana, mutta tais olla ainutkertasta ja ainut valmistaja joka sitä on tehnyt. Voi olla, että se päivitysten jakaminen liittyi jotenkin just tuohon Ylen tekstityssysteemien vaihtumiseen, koska oli melko pian sen jälkeen.
Ainut asia, että pitää pistää vähintään 50euroa "lisäpoksiin" mitä ilmankin "samat" kanavat (YLE Teema oikeasti hyvä lisä) näkyivät hyvin.Runar ja Kyllikki sanoi:Jep. Jos asuisin kaupungissa edelleen, uskon että digiin siirtyminen olisi mulle melko merkityksetön asia. Varsinkin kun viimeksikin asuin kaapelitelevision alueella.
Ennen se oli helppoa. VHS-nauhuri kiinni ja säätää ajastus sille ajalle mille halusi, mieluusti vähän lisäaikaa kumpaankin suuntaan, niin ei ainakaan nauhat kesken loppuneet.WebSlave sanoi:Toki se kaapelitalouksissakin (siirtymäajan jälkeen viimeistään) muuttaa sen verran, että jotain pitää tehdä, ja esim. tallentamisratkaisuun on otettava jokin kanta.
Voi niitä ihania helppouden aikoja. Nyt ohjelmien tallentaminen on yhtä helvettiäkouvotsvoni sanoi:Ennen se oli helppoa. VHS-nauhuri kiinni ja säätää ajastus sille ajalle mille halusi, mieluusti vähän lisäaikaa kumpaankin suuntaan, niin ei ainakaan nauhat kesken loppuneet.
Pari kertaa jäänyt ohjelman alusta tai lopusta uupumaan, kun EN OLE OSANNUT pistää ylimääräistä nauhoittamaan ja joku tökkinyt aikatauluissa tai poksissa. Pitäis kait opetella tuo uusi tekniikka...tai lähettää koko paska päivitykseen, kuten Runar suositteli.Törni sanoi:Voi niitä ihania helppouden aikoja. Nyt ohjelmien tallentaminen on yhtä helvettiä
Joo, se maksaa valmistajalle ihan saatanasti lähettää päivitys signaalin mukana. Se veloitus on ihan viimisen päälle yläkanttiin, ilmeni silloin kuin Nokia tuota teki.kouvotsvoni sanoi:Minkä takia poksit pitää raahata sinne liikkeisiin asti, jos ne voisi kerta päivittää lähetysvirran kauttakin.. Lisäkustannuksia vai?
Mulla on Topfield laitettu sellasiin asetuksiin, että aina ennen ohjelman alkua tallentaa 3 minsaa ylimääräistä ja ja loppuun peräti 15 minsaa.kouvotsvoni sanoi:Pari kertaa jäänyt ohjelman alusta tai lopusta uupumaan, kun EN OLE OSANNUT pistää ylimääräistä nauhoittamaan ja joku tökkinyt aikatauluissa tai poksissa. Pitäis kait opetella tuo uusi tekniikka...tai lähettää koko paska päivitykseen, kuten Runar suositteli.
No siinä mielessä kouvo on jyvällä tosta, että digiboksi tallentaa ihan sokeesti ohjelmaoppaassa mainitun ohjelma-ajan mukaisesti ohjelman. Jos ohjelma on tarpeeksi myöhässä, eikä tuota ole erityisesti tallennuksen asetuksista otettu huomioon, lopusta jää puuttumaan.Törni sanoi:Voi niitä ihania helppouden aikoja. Nyt ohjelmien tallentaminen on yhtä helvettiä