Joo, käytännössä on hallituksen päätettävissä:
Eli valtioneuvoston läpi menee....
Eli valtioneuvoston läpi menee....
Käsittääkseni homma menee niin että tietyillä ihmisillä on kotonaan sellanen boxi johon joka rekisteröi, että mitä katsoja oikein katsoo. Sitten ne lukemat suhteutetaan väkilukuun. En mene siihen sen tarkemmin muuta kuin, että käsittääkseni, se on niin että pitää olla tv-luvat kunnossa, jotta pääsisi tähän ryhmään mukaan. Eli periaatteessa ei tiedetä mitä tv-luvattomat henkilöt oikeen katsoo... Toki voi sanoa että samoja ohjelmia kuin muutkin, mutta koska tv-luvattomat on muutenkin hieman erikoisempi ryhmä, koska ei maksa lupia niin kuin muutkin niin voi olla että he katsoja sitten hieman eri ohjelmiakin.jaska sanoi:Jännä vain, että katsojatilastot kertoo toista - mutta toki ne valehtelee!
Voisiko syy olla siinä, että sitä ei mainita erikseen syynä, koska periaatteessa tv:tähän ei saisi katsella jos ei olisi tv-lupaa?jaska sanoi:Melkein, ei ihan. Boxeilla tuo tutkimus tehdään, mutta TV-lupaa siihen pääsemiseen ei vaadita.
http://www.finnpanel.fi/tv_qa.html#2
No minä tuon kyllä ymmärsin niin, että he ottavat sattumanvaraisiin talouksiin yhteyttä, että haluatteko osallistua. Siis täysin ilman yhteyttä onko taloudella TV-lupaa tai ei (käsittääkseni heillä ei edes voi olla tuota tietoa henkilötietolain nojalla)oldez sanoi:Voisiko syy olla siinä, että sitä ei mainita erikseen syynä, koska periaatteessa tv:tähän ei saisi katsella jos ei olisi tv-lupaa?
mutta kysyin asiasta finnpanelilta varmuuden vuoksi. odotan vastausta.
Jos urheilu ja uutiset jätetään pois, tilanne muuttuu vuosi vuodelta huonommaksi. Tosi-TV:t, kännychatit ja saippuasarjat ovat vallanneet mainoskanavat jo lähes täysin.jaska sanoi:Tänään oli muuten Metrossa tän vanhemman naisen kolumni. Jossa kertoi, että Suomessa ainoita katsottavia ohjelmia lähettää Yle, jos tätä ei tajua on idiootti. tms.
mielenkiintoinen näkökulma, jos et ole samaa mieltä on idiootti.
Toki Yleltä tulee hyviä ohjelmia, mutta empä noin rankasti sanoisi, tulee niitä hyviä ohjelmia muualtakin.
Melkoinen kärjistys.Tumpula nyt ei kuitenkaan täysin suoraan ole idiootiksi haukkumistajaska sanoi:Tänään oli muuten Metrossa tän vanhemman naisen kolumni. Jossa kertoi, että Suomessa ainoita katsottavia ohjelmia lähettää Yle, jos tätä ei tajua on idiootti. tms.
mielenkiintoinen näkökulma, jos et ole samaa mieltä on idiootti.
Toki Yleltä tulee hyviä ohjelmia, mutta empä noin rankasti sanoisi, tulee niitä hyviä ohjelmia muualtakin.
Sehän oli Maija Dahlgren, entinen yleläinen. Vaikka hän nyt kehuukin Yleä, niin kyllä hän on kolumneissaan samassa lehdessä antanut kyytiä 70-luvun stallareille, joita Yleisradiossa kuhisi siihen aikaan. Ihmettelin kyllä miten hän eilen muisti kehua Inari Uusimäkeä, vaikka Dahlgren haukkui hänen aikanaan Kepulaiseksi.jaska sanoi:Tänään oli muuten Metrossa tän vanhemman naisen kolumni. Jossa kertoi, että Suomessa ainoita katsottavia ohjelmia lähettää Yle, jos tätä ei tajua on idiootti. tms.
mielenkiintoinen näkökulma, jos et ole samaa mieltä on idiootti.
Toki Yleltä tulee hyviä ohjelmia, mutta empä noin rankasti sanoisi, tulee niitä hyviä ohjelmia muualtakin.
Eli turha porukka pihalle...MTV3:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Eläke- ja irtisanomisjärjestelyillä talosta lähtee 46 työntekijää, kertoo toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara. Karhuvaaran mukaan vähennykset eivät tule näkymään ruudussa. Ohjelmat jatkuvat entisellään.
Yleisradio pohtii salauksen käyttöönottoa tv-kanavilleen
Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner arvioi, että myös salauskortteihin siirtymistä pohditaan yhtenä vaihtoehtona analogisten lähetysten päättymisen jälkeen. Suomessa vanhat televisiot pimenevät elokuun lopussa 2007.
Keskeiset televisiomaksun tulevaisuudesta päättävät henkilöt kuitenkin vakuuttavat, ettei Suomessa ainakaan lyhyellä tähtäimellä korvata nykyisiä tv-lupatarkastuksia digitaalitelevision korttitekniikalla. Ns. salauksenpurkukortteihin siirtyminen tarkoittaisi, etteivät Yleisradion kanavat näkyisi lainkaan ilman tv-maksun suorittamista. Samaa Conax-tekniikkaa käytetään jo nyt maksutelevisiopalveluissa.
Nykyinen televisiomaksu on päätetty säilyttää vuoteen 2010 saakka. Sen jälkeen vaihtoehdot ovat Jungnerin mukaan täysin auki.
- Nykyjärjestelmä toimii hyvin, mutta siitä huolimatta on syytä pitää silmät auki kaikille uusille linjauksille, Jungner sanoo Keskisuomalaiselle.
Nykyisen lupatarkastusjärjestelmän korvaaminen korteilla on noussut aika ajoin esille. Asiaa pohdiskellaan paljon muun muassa teknologia-aiheisilla verkkosivuilla.
- Ainakaan nopeasti vaihtoehto ei ole mahdollinen, koska Suomessa on lukuisia digibokseja, joissa ei ole kortille paikkaa, Jungner muistuttaa.
Conax-korttipaikka puuttuu digisovittimien halvimmista perusmalleista, joita on suurin osa Suomessa myytävistä bokseista. Toimitusjohtaja pitääkin korttijärjestelmän kaltaisista yksityiskohdista keskustelua vielä ennenaikaisena. Tärkeämpää olisi hänen mukaansa miettiä Ylen rahoitusmallia kokonaisuutena.
Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Mika Lintilä (kesk.) on esittänyt tv-maksun siirtämistä verotuksen yhteyteen. Tällöin ei maksujen laiminlyönti aiheuttaisi enää ongelmia. Viime vuonna tv-luvan lunasti lähes 12 000 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.
- Jos päädytään tv-maksujärjestelmän jatkamiseen vuoden 2010 jälkeen, silloin pohditaan, mikä on se maksu ja ketkä sitä maksavat, toteaa Jungner.
Hän huomauttaa, että esimerkiksi Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC on päättänyt jatkaa televisiomaksun keräämistä ainakin vuoteen 2015 saakka.
MTV3 myi äskettäin tekniikkansa Blue Medialle, jolle kaupan yhteydessä siirtyi 55 tekniikan työntekijää. Työntekijät ovat Kauppalehden mukaan tänään saaneet tietoonsa yt-esityksen, jonka mukaan noin 15 työntekijää irtisanotaan.