Pakkokielet

Mitä kieliä olisi ollut hyödyksi opiskella?

  • Äidinkieli (suomi tai ruotsi)

    Äänet: 0 0,0%
  • Kotimaiset (suomi ja ruotsi)

    Äänet: 0 0,0%
  • Kotimaiset+englanti

    Äänet: 6 12,8%
  • Kotimaiset+joku muu

    Äänet: 0 0,0%
  • Äidinkieli+englanti

    Äänet: 15 31,9%
  • Äidinkieli+joku muu

    Äänet: 2 4,3%
  • Äidinkieli+2 vapaavalintaista

    Äänet: 13 27,7%
  • Vielä enämpi

    Äänet: 9 19,1%
  • ÖGHHHHHER

    Äänet: 2 4,3%

  • Äänestäjiä yhteensä
    47
  • Äänestys suljettu. .

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
En oikein ymmärrä, miksi se englanti pitäisi pakollistaa, kun nykyään kuitenkin 99,9% kouluun menijoistä valitsee sen.
Koska se alkaa olla välttämätön taito mm. internetin käyttämiseksi ja siten yleistietoon rinnastettava asia. Toki se on de facto "pakollinen" jo nyt. Ei ainakaan minun aikanani ollut edes mahdollista valita mitään muuta ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi. Nyt taitaa joillain olla.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Mutta ehdottomasti olen sitä mieltä, että se ala-aste täytyisi käyttää paljon paremmin hyödyksi, kun silloin on oppimisikä parhaimmillaan, eli esim. näin:

1. luokka: äidinkieli (sekä A1 erityiskouluissa)
3. luokka: pakollinen A1 (kieliä mm. englanti, ruotsi etc.)
5. luokka: pakollinen A2 (jos ei A1:enä ottanut ruotsia niin tässä sitten, muuten saa vapaasti valita [jos koululla on tarjota jotain muuta])
7. luokka: tähän kohtaan en mielelläni laittaisi uutta kieltä, kun koulumotivaatio on kaikilla noin -107
8. luokka: vapaaehtoinen kieli
Mielenkiintoisia koulunkäyntikokemuksia. Pitäisikö seiskaluokkalaiset vapauttaa koulunkäynnistä kokonaan vai? Mielestäni seiskaluokka on mitä parhainta aikaa oppia uutta, ovat vielä täysin lapsia niinkuin kuudesluokkalaiset, mutta jo sen verran vanhempia kuin viidesluokkalaiset että heiltä voi vaatiakin jotain. Mallisi pitäisi ruotsin pakkokielenä, mikä on järjetöntä.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Jos se ruotsi pitäisi aloittaa jo ala-asteella, niin mitäs aineita otetaan sen tilalta pois? Vai pistetäänkö kakarat lusimaan pidempiä koulupäiviä?
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Kyllä se englanti ja pari vierasta kieltä siihen lisää, oli ollu varmaan ihan hyvä. Jos siis olis yleensäkin jaksanu niitä lukea :rolleyes:
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Mitä vittua tämäkin sakki kielillä tekee. Kellään oo mitään sanomisen arvoista. Ja vielä vähemmän kuuntelemisen. Suljetaan ja arkistoidaan.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Mitä vittua tämäkin sakki kielillä tekee. Kellään oo mitään sanomisen arvoista. Ja vielä vähemmän kuuntelemisen. Suljetaan ja arkistoidaan.
No joo, mutta tohon auttais pelkästään sormien katkominen. Tai ainakin vaikeuttais :D
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Mistään opiskelemastani ei ole ollut mitään hyötyä koskaan.
Mulla on just toisin päin! Onpa maailma pieni! Ihan kaikki mitä peruskoulussakin oli opittavana, on ollut mulle ihan v-i-t-u-n tärkeetä. Odottelen tässä vieläkin sitä ensimmäistä kertaa, kun törmään johonkin rantaruottalaiseen joka ei tajua suomea, ja pääsen sanomaan jotta "intte svenska nej tack jaag heettär duu mykke pettre." Kyllä perkele sen vuoksi kolme vuotta kannatti ruotsia opiskella viime- vai toissa vuosituhannella. Saapa nähdä riittääkö mun elinikä siihen, että tuo kohtaaminen tapahtuu. Mutta kyllä kannatti opiskella! Saapahan sitten kuulla kunniansa, mokomakin.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Juu, ei voi kieltää sitä, että hyödyit työpaikan saamisesta. Laitonta?
Minusta itse tuntuu siltä, että ruotsinkielen puolustajat haluavat kovaan ääneen sanoa, että siitä on hyötyä, totuus on siinä, että he ovat opiskelleet ruotsia ja kun tulee sellainen aika, jolloin pitää ruotsinkielen väistyä. Ne samat jarnaajat rupeavat puolustamaan, ettei vaan oman päänsä ruotsinkielen opiskelusta tulisi turhaa. Aina kun joku puolustaa ruotsinkieltä, niin tietää, että tuo selittelijä ei halua luopua turhaan opiskelemastaan kielestä.

Suosittelen silti, että ruotsinkieli pois ja joku muu kieli tilalle, olkoon mandariini tai swahili.
Mulla ei ole tähän mitään sanottavaa. Kyllä kertoo ihan riittävästi siitä, että itse ajelee vähän keveämmällä valaistuksella, jos tämän takana seisoo.:D
 
Ylös