Kakku, leivos ja keksi.

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Kyllä kakussa suklaata pitää olla. Kunnon suklaa-mansikkakakulla teet ylittämättömät pohjat. Kostutusmehuun pieni loraus konjakkia suorastaan hurjistaa makunautinnon.
 

NeitiP

Well-known member
Liittynyt
19.11.2004
Viestit
698
Sijainti
Oulu-city
Bebet on meikäläisen bravuuri:
Pohjat:
100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja

Täyte:
1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
100g voita tai margariinia

(hilloa, mutta minä en käytä hilloo laisinkaan)

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
n. 1 valkuainen
(karamelliväriä voipi laittaa, mutta ilmankin onnistuu mielestäni paremmin ja tulee kauniin valkoisia)
nonparellejä

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin. Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.
Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.
Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen hilloa.
Valmista kuorrutus. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä.

Nämä on hieman kovempi homma tehä, kuin normi piirakat jne, mutta on sen arvosta! Nämä vie kielen perseeseen asti. Leipase näitä, syött kaikille tutuille, niin sitten saatkin vääntää niitä kaikkiin kissanristiäisiin :D


 
Viimeksi muokattu:

lara

Namupala
Liittynyt
12.5.2007
Viestit
6165
Sijainti
Onnela
Tää menee enämpi tuonne jälkkäri-osastolle, jos vähän pilkkua nussutetaan. :rolleyes:
Voi se olla tämmästä jälkkäriäkin jos sen vaan rehattua tänne liikkeeseen jotenkin järkeväsi.

Olen päätynyt hiljaa mielessäni tällaiseen..


Mud cake.

200g tummaa fazer ögön bak&dessert suklaata

1 tl leivinjauhetta

4 munaa

2dl sokeria

2.5dl vehnäjauhoja

200g voita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan (n.25cm) Paista uunin keskiosassa n.12min. Tarjoile mielellään vadelmien ja jäätelön kera. Kakun voit valmistaa päivää ennen tarjoilua.
 
Viimeksi muokattu:

T.K

Sähkö-ukkeli
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
3883
Sijainti
Nolla potenttiaalissa
Tee mutakakku, äitee tos aiva hilijattain sellasen väsäs. Ihan hyvän makuunen, runsaan suklainen. Itte en oo uskaltanu kokeilla leipomista, viimeksi leivoin köksäs kasilla, elikkä n.3v sitten.

Ohje
Voi se olla tämmästä jälkkäriäkin jos sen vaan rehattua tänne liikkeeseen jotenkin järkeväsi.

Olen päätynyt hiljaa mielessäni tällaiseen..
Mud cake.
Mun ehdotus voitti!
Voitinko mitään?
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Voi se olla tämmästä jälkkäriäkin jos sen vaan rehattua tänne liikkeeseen jotenkin järkeväsi.

Olen päätynyt hiljaa mielessäni tällaiseen..


Mud cake.

200g tummaa fazer ögön bak&dessert suklaata

1 tl leivinjauhetta

4 munaa

2dl sokeria

2.5dl vehnäjauhoja

200g voita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan (n.25cm) Paista uunin keskiosassa n.12min. Tarjoile mielellään vadelmien ja jäätelön kera. Kakun voit valmistaa päivää ennen tarjoilua.
Muistat sit, että se kuuluukin olla semmonen aikas lättänä ja ihan täyttä tötinää. Sitä kun vetää pari slaissia, niin ei tartte viikkoon syödä mitään.
 

lara

Namupala
Liittynyt
12.5.2007
Viestit
6165
Sijainti
Onnela
Muistat sit, että se kuuluukin olla semmonen aikas lättänä ja ihan täyttä tötinää. Sitä kun vetää pari slaissia, niin ei tartte viikkoon syödä mitään.
Juujuujuujuujuuuh!
Ja todella tarvii tehdä uus kakku ja syödä sitä ja hieroa sitä ihanaa suklaata iholle ja lipoa sitä pois ja se on lämmintä ja valuu ja ah.

...Puhunko mä nyt ääneen eilisestä?
 

lara

Namupala
Liittynyt
12.5.2007
Viestit
6165
Sijainti
Onnela
Eiku teen sittekki tämän!! Kerron huomenna oliko hyvvää!
Eli tää on tämmönen kääretottu juustorahka hässäkkäinen.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26891
Hienoja kakkuja. Onneksi en usko etteikö noita olisi tehty tahallaan.
Meille tilattiin joskus töihin kakku johon kirjaillussa tekstissä oli just jotain tollasta ohjeistusta mitä ei ollut tarkoitus siihen kirjoittaa. Tää ois hiukan hilpeämpi juttu, jos muistaisin mitä siinä luki, mutta kyllä me niin naurettiin. Että.
 
Ylös