Bebet on meikäläisen bravuuri:
Pohjat:
100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja
Täyte:
1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
100g voita tai margariinia
(hilloa, mutta minä en käytä hilloo laisinkaan)
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
n. 1 valkuainen
(karamelliväriä voipi laittaa, mutta ilmankin onnistuu mielestäni paremmin ja tulee kauniin valkoisia)
nonparellejä
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin. Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.
Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.
Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen hilloa.
Valmista kuorrutus. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä.
Nämä on hieman kovempi homma tehä, kuin normi piirakat jne, mutta on sen arvosta! Nämä vie kielen perseeseen asti. Leipase näitä, syött kaikille tutuille, niin sitten saatkin vääntää niitä kaikkiin kissanristiäisiin