Haa
Mitä laitatte tomaattikastikkeeksi kotitekoiseen pizzaan? Itse en ole oikein löytänyt tähän hyvää kastiketta, Felix Hot Ketshuppia olen käyttänyt, mutta ei siitäkään oikein tule kunnolla makua.
Keittohommiksi menee.
Noin uunipellillisen kokoiseen pizzaan, kolmeen pyöreään pizzaan:
1 silputtu sipula
1 kynsi valkosipulaa silputtuna
puolisen desiä oliiviöljyä.
Puolisen kilua tomaattia, tuoresta tai tölkistä miten vaan tahot
Sokeria teelusikalla
Suoloja sopivasti
Mustapippuria myllystä
Basilikaa vajaalla teelusikalla
Oreganoa samoin
Laakerinlehtejä
Purkkitomaattipuretta (Sitä jäykkää).
Sipulat pannuun kuultoa saamaan oliivissa.
Kuullon jälkeen pannuun tomaatit. Jotkut laittavat tölkillisen (400 gr) säilykettä, mutta ite kalttaan etukäteen vajaan puolisen kiloa kypsiä tomaatteja.
Vartin verran kiehutusta rauhassa.
Sokeri, suola ja pippuri sekaan ja vartin verran kiehutusta rauhassa.
Oregano, laakerinlehti ja basilika sekaan ja vartin verran kiehutusta rauhassa.
Jäykistä tomaattimössö purkkipureella sopivan jämäkäksi. Ei saa valua, eikä olla vetistä. Parin minuutin kiehutus ja valmis. Pelisilmää rakenteeseen.
Muista noukkaista laakerinlehdet pois ennen pizzan paistamista.
Sammypiru sanoi:
Mehe kalttaa vasta tomaatteja ku tääl on pizzat syöty, tarkotan vaan että tolla sun soosilla jäädään junasta melko huolella.
Veikkaan, notta Mehen tomaattijuttua voi hätäpäissään valmistaa etukäteen ja pakastaa.
Mun mössö ainakin kestää pakastamisen.