F1-uutisia 2013

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Ainakin takavuosinahan noita häntäpään talleja on pyöritetty jonkin sortin busineksena. Eli ei ole haviteltukaan mitään sijoituksia, vaan kyse on pelkästään liiketoiminnasta, eli sponssien saamisesta ja minimibudjetilla auton rakentamisesta. Auto on ollut vain markkinointialusta, ei muuta. Ymmärrän, että Eccclestone halua tuollaiset pois. Sinne pitää tulla menestymään ei pelkästään jotain markkinointiorganisaatiota pyörittämään.
Ennen oli ennen. F1 on nykyään sen verta kallista ettei siellä ole enää mahdollisuutta tuollaiselle kikkailulle, vaikka miten kengännauhoilla pyrittäisiin sitä tallia pyörittämään. Ja silloin oli varaa valita. Nykyään F1 on taloudellisesti niin mahdoton yhtälö uusille talleille, ettei uusia yrittäjiä kerta kaikkiaan ole. Se että aktiivisesti tähdätään vain kymmenen tallin sarjaan on mun mielestä jo lähtökohtaisesti väärin. Lisäksi nuorten kuljettajien mukaantulo sarjaan vain vaikeutuu entisestään.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Voitaisiin myös sellainen muutos tehdä, että valmistajien sarjassa sijoituksen saadakseen on ajettava MM-pisteille. Nollalla pisteellä on turha unelmoida mainosmiljuunista.
Siinä on vaan sellainen ongelma että joka vuosi joku talli on huonoin. Jos huonoin poistetaan joka vuosi, lopulta jäljellä on pari tallia tyyliin rallin mm sarja.

Se nyt vaan on karu tosiasia että ei-speksisarjassa aina korkeintaan pari tallia kykenee aina taistelemaan mestaruudesta. Heikommin menestyvät joutuvat tavalla tai toisella kohtaamaan liiketoiminnalliset realiteetit. Ei sinne kukaan halua tulla vain rahaa polttamaan.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Ainakin takavuosinahan noita häntäpään talleja on pyöritetty jonkin sortin busineksena. Eli ei ole haviteltukaan mitään sijoituksia, vaan kyse on pelkästään liiketoiminnasta, eli sponssien saamisesta ja minimibudjetilla auton rakentamisesta. Auto on ollut vain markkinointialusta, ei muuta.
Aika huonoa businestahan F1 talleille on. Ilmeisesti yhtä tallia lukuunottamatta homma on kaikille tappiollista (ja sille yhdellekin voitollista vain F1:n ulkopuolisten businesten takia).
Ymmärrän, että Eccclestone halua tuollaiset pois. Sinne pitää tulla menestymään ei pelkästään jotain markkinointiorganisaatiota pyörittämään.
Kaikista talleista eniten markkinointiosastoja ovat Red Bull ja Ferrari.

Kyllähän Ecclestone busineksen päälle ymmärtää, F1 on hänelle ennen kaikkea liiketoimintaa, kilpailullisuus on toissijaista. Sikäli Bernielle on se ja sama menestyykö joku vai ei. Liiketoiminnan kannalta toki olisi hänellekin mukavaa, että uusien markkina-alueiden edustajat menestyisivät.

Uusille talleille jettu ylimääräinen tuki oli joka tapauksessa alunperinkin tarkoitettu väliaikaiseksi. Eli sen poistumisesta ei voi vetää mitään johtopäätöksiä.
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7568
Eli Mäkki ajaa yhden vuoden Mersun turbolla ja sitten siirtyy Hondaan?
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Joko palataan vanhaan väriyhdistelmään?
Se sama väriyhdistelmä siivitti myös McLaren-Cosworthia, McLaren-TAGia (Porschea), McLaren-Peugeotia ja McLaren-Mercedestä (kaksi ensimmäistä vuotta). Tuon ajanjakson tallin nimeen sisältynyt sana Marlboro selittää värityksen.
Toki, mutta näyttäisi sitä samaa värimaailmaa löytyvän Hondalta omastakin takaa: http://world.honda.com/
No se nyt ei yllätä, että japanilaisella automerkillä on valkoista ja punaista, niin on myös Toyotalla, Nissanilla, Mitsubishillä ja Isuzulla.
 

Revolt

Lead Singer
Liittynyt
19.1.2007
Viestit
3395
Aika huonoa businestahan F1 talleille on. Ilmeisesti yhtä tallia lukuunottamatta homma on kaikille tappiollista (ja sille yhdellekin voitollista vain F1:n ulkopuolisten businesten takia).
No tämä on aika monimutkainen aihe kyllä. F1-tallien organisaatiot ovat todella sekavia kun niitä tarkastellaan vähän laajemmin. Taloudelliset reaaliteetit ja tavoitteet F1-toiminnalle ovat samoin todella erilaisia. On aika vaikea laittaa vaikkapa Red Bullia, Williamsia ja Ferraria samalle viivalle kun arvioidaan niiden taloutta...
 

Turso

Well-known member
Liittynyt
7.9.2012
Viestit
1041
Liittyy, mutta ei se silti välttämättä estä sitä käyttämästä. Eihän nykyisellä Lotuksellakaan ole John Player Specialia sponsorina, vaikka siihen viittava väritys onkin.
Ne oli laskenu että auto toimii paremmin kuumalla niin siksi maalasivat sen mustaksi. Ovelia miehiä.
 

Rusina

Lux Aeterna
Liittynyt
12.1.2004
Viestit
5082
Sijainti
Hyvinkää
@SomersF1

Pari muutosta tallien moottoritoimittajiin:
Williams -> Mercedes
Toro Rosso -> Renault
Marussia -> Ferrari
 

F1-fani82

Well-known member
Liittynyt
26.11.2007
Viestit
8745
Sijainti
Vantaa
:alppu: Williams-Mersu.
Williams olisi kolunnut suunnilleen sit Ferraria ja pösöä lukuunottamatta kaikki muut moottorimerkit ketkä ovat olleet 2000 luvulla formuloissa.. liekö muita valmistajia, en jaksa tarkistella...
 
Viimeksi muokattu:

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Ilmeisesti Pirelli voi kutsua yhden tiimin tekemään testejä heille ja he valitsivat Mersun. Vittu mitä paskaa, koska ilmeisesti muille tiimeille ei kerrottu mitään asiasta.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös