Tänne kaikki merkityksettömät ilmoitukset, vol VI

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Sardellit ruisjauhoilla kuorrutettuna ja paistettuna=>Paljon parempaa kuin paistetut silakat. :)
Mun mielestä eii kovin vaikee homma duunata jotain, joka maistuu paremmalta kuin paistetut silakat, joten tuo nyt ei vielä kerro juurikaan mitään ton fisun herkkullisuudesta paistetussa muodossa :eek:
 

Runar ja Kyllikki

Next door to Alice
Liittynyt
9.4.2000
Viestit
45727
Sijainti
Suami
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sardelli
Sardellit kuuluvat maailman tärkeimpiin ruokakaloihin. Huippuvuosina 1980-luvulla sitä pyydettiin yli 800 000 tonnia vuodessa. Tärkeimpiä pyyntialueita ovat Välimeri ja Mustameri.

Sardellia käytetään Euroopassa suolattuna, öljyyn säilöttynä maustekalana, johon voidaan viitatata termillä anjovis (ransk. Anchois, ital. Acciuga, engl. Anchovy). Tätä ei kuitenkaan pidä sekoittaa Pohjoismaissa anjoviksena tunnettuun kilohailista valmistettuun maustekalasäilykkeeseen
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Aika mielenkiintoista sinänsä, että tarkoittaako tuo, että jos Suomesta anjovisfiletölkin, voi siellä sisällä olla, valmistusmaasta riippuen, kahta erilaista fisua? Oletan nyt ainakin, että Suomestakin saa Pohjoismaiden ulkopuoleltakin tuotua anjovisfileitä?

Kuka menee kauppaan ja selvitätä asian lukemalla tuoteselosteet kaikkien anjovispurkkien kyljistä? :frank:
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
*opettelee lukemaan* parempaa siis muikut ainakin mitä silakat.
Kyllä mä ymmärsin mitä kirjoitit, mutta totesinpahan vaan, että en ole varma olenko koskaan muikkuja maistanut.

Tai no jaa... ehkä kalakukossa? Vai onko peruskalakukossa jotain muuta fisua? Termi muikkukukko on ainakin tuttu, mutta onko tuo sitten kalakukkojen alalaji?
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
:ahem:

Moniko muuten tiesi, että Ceasarsalaatin kastikkeen yksi olennaisista perusaineista on anjovisfileet, jotka soseutetaan muiden aineisosien kanssa kasitikkeeksi? :frank:
Jatkokysymys tähän vielä, että montaako tämä asia kiinnosti.

Kyllä mä ymmärsin mitä kirjoitit, mutta totesinpahan vaan, että en ole varma olenko koskaan muikkuja maistanut.

Tai no jaa... ehkä kalakukossa? Vai onko peruskalakukossa jotain muuta fisua? Termi muikkukukko on ainakin tuttu, mutta onko tuo sitten kalakukkojen alalaji?
Mä ainakin pidän oletuksena kalakukkoa muikkukukkona, toki sinne muutakin kalaa voi sisälle tunkea.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Jatkokysymys tähän vielä, että montaako tämä asia kiinnosti.
Taitas olla täälläkin aika hiljaista, jos vaan keskityttäis kirjoittamaan asioista, jotka kiinnostaa kaikkia tai edes kovin montaa :wink:

Tai sitten tää olis pornoforum.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Aika mielenkiintoista sinänsä, että tarkoittaako tuo, että jos Suomesta anjovisfiletölkin, voi siellä sisällä olla, valmistusmaasta riippuen, kahta erilaista fisua? Oletan nyt ainakin, että Suomestakin saa Pohjoismaiden ulkopuoleltakin tuotua anjovisfileitä?

Kuka menee kauppaan ja selvitätä asian lukemalla tuoteselosteet kaikkien anjovispurkkien kyljistä? :frank:
Pari kertaa janssoninkiusausta tänä syksynä olen tehnyt ja kalasäilykkeitä kaupassa tutkaillut. Siellä säilykkeiden joukossa mielestäni anjovispurkeista löytyi järjestäen kilohailia. Erilaisissa "yhdistelmätuotteissa" (en keksi fiksumpaa termiä) homma kyllä on sitten sekavampaa. Yllättäen esimerkiksi anjovistäytteisissä oliiveissa on sardellia.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Erilaisissa "yhdistelmätuotteissa" (en keksi fiksumpaa termiä) homma kyllä on sitten sekavampaa. Yllättäen esimerkiksi anjovistäytteisissä oliiveissa on sardellia.
Noissa varmanakin menee ihan sen mukaan, mistä päin ovat tulleet. Oliiveja ei kasva Pohjoismaissa, joten toi on selvää, mutta joku muu anjovispizza on sitten varmaankin kilohailista duunattua, paitti jos on Dr. Oetkeria Saksasta.
 
Viimeksi muokattu:

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Wieninleikkeeseen vissiin asennetaan se anjovissardellikilohaili siihen päälle ikään kuin kirsikka kakun koristeeksi.

Onko tuo vain joku pohjoismainen tapa vai kuuluuko ko. ruokalajin perinneversioon?
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös