Muna suuhun kovana?

Kananmunan olomuoto parhaimmalle maistuvana


  • Äänestäjiä yhteensä
    28

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Linkissä on varsin hyvä artikkeli uppomunailusta. Kuvat kertovat paljon.

Uppomunan tulee olla siis siisti, eikä mikään vetinen pläsäys.

Mitä tuoreemmat munat, sen parempi. (vanha katolinen sananlasku)
 
Viimeksi muokattu:

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Itsehän en ole mitään konetta käyttänyt, mutta syönyt olen koneellisi" uppomunia. Ihan ok ja siistejähän ne on. Itse pidän keittoveteen lisättävän etikan tuomasta häivähdyksellisestä happokärjestä munassa, joten teen vanhaan tyyliin.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Itsehän olen allerginen kyseiselle eväälle, mutta kerronpa silti yhden työpaikalla sattuneen tositapahtuman.

Kertomus alkaa: Työpaikalleni tuli vierailulle eräs merkittävä 'Helsingin herra', jota esimiehemme kierrätti ympäri taloa ja esitteli meidät omana joukkueenaan. Kättelyn jälkeen työkaveri paljasti huvittuneena, että hän kätteli 'herraa' muna kädessä. Hetken hämmennys ja sitten naurun remahdus. Meillä oli ruokatunti menossa ja kaverilla kananmuna kuului vakioeväisiin. Tuostapa jäi sitten vuosikausiksi kättelyihin vakiotarkistuskysymys... oliko kädessä?
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24312
Sijainti
lappeen Ranta
Sekä paistettu että keitetty muna menee sujuvasti ihan täyskypsänä viiva silleen keltuainen veltohkona. Jos on tarkoitus siivuttaa keitetty muna leivän tai karjalanpiirakan päälle, niin silloin kovempaa kamaa, muuten sellainen keskeltä löysä keltuainen mieluusti.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Viipaloitava muna kovana, keitetty muuten pehmeänä, paistettu keltuainen osin valuvana, kastikkeena saa valua valkuainenkin.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Niin siis juuri tuohan on se syy, miksi keitettyjä munia on yleensä tapana "pelästyttää" kylmässä vedessä. Eli ts. tällä tavoin yritetään pysäyttää se jälkikypsyminen.

Sama pätee muuten pastaan.
:eek:
 

Thyella

þýðingafræðingur
Liittynyt
28.3.2004
Viestit
3500
Sijainti
Ciutat Comtal
Oon vasta tässä parin vuoden sisällä alkanut luopumaan "mitä kovempi, sen parempi" -periaatteestani. En kyllä ihan täysin löysää suuhun laittaisi mielelläni vieläkään.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18217
Hei, mulla olis kanssa yks! Kattokaa jos vaikka on karjalanpiirakka ja sitten on voita ja kananmunaa niin voi kysyä että tykkääkö sekottaa niitä keskenään ja sanoa muina miehinä yllättäen vaikka että... mitenköhän siinä sanois. Miten toi levite voi? Eikö... Tykkäätkö karjalanpiirakasta paljaalteen? Oho, tässä tuli piirakka ja paljaalteen että vähän jo naurattaa, mutta ei se tääkään taida olla. Tää juttu tais toimia vaikkei olis karjalanpiirakkaa. Mutta oliko piirakka pakko olla? Eikai kukaan pelkistään levitteitä syö, että jotain leipää pitäisi olla kyllä.

Mistä näitä tietää, mutta hauska se oli kumminki! Naurattaa jo vähäsen.
 
Ylös