Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄKAUSI 2014

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Näimme kuvauksissa itsemme teleprompterista. Kyyneleet eivät näy teeveessä
Jos joku tietää mitä tämä tarkoittaa, voisiko tulkata?

Onko siis ollut näin että lepakot on itkeneet koko kuvausten ajan ja katsoneet teleprompterin heijastuksesta että siinähän minä itken koska olen kiusattu lepakko, mutta teleiviokuvassa se ei näy?
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Japanilaisten terästyöntekijöiden kipeä salaisuus paljastui 69 vuoden jälkeen: näin atomipommit putosivat Nagasakiin

Julkaistu: 29.7.2014 8:50



Yhdysvallat pudotti atomipommin Japanin Nagasakiin tuhoisin seurauksin 9.8.1945. Nyt 69 vuotta myöhemmin japanilainen terästyöntekijä kertoo yllättävän salaisuutensa ja näkemyksensä siitä, miksi USA joutui vaihtamaan alkuperäisen pommituskohteensa Kokuran kaupungista Nagasakin kaupunkiin.

Kokura tunnetaan nykyään nimellä Kitakyushu.

Nagasakin pommituksista ei ole hirveästi kerrottu tarinoita julkisuuteen uhrien kunnioittamisen takia. Kolme japanilaista metallityöntekijää ovat nyt kuitenkin raottaneet salaisuuttaan siitä, miten he peittivät näkyvyyden USA:n pommikoneelta. Metallityöntekijät halusivat suojella omaa Kokuran kaupunkiaan.

USA pudotti ensimmäisen atomipomminsa Hiroshiman kaupunkiin 6.8.1945. Tieto tästä oli kantautunut Kokuran kaupungin työntekijöille. Yawata Steel Worksin (nykyinen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp) työntekijä Satoru Miyashiro arveli, että juuri hänen kaupunkinsa olisi voinut olla seuraava kohde, koska alueella oli tehtaita.

Itse tapahtumapäivänä Miyashiro kuuli radiosta, miten USA:n koneet liikkuivat pohjoissuuntaan päin. Samalla annettiin varoitus ilmaiskuhyökkäyksestä.

Miyashiron esimies käski käynnistää tehtaan jätteenpolttouunin, joka sinkosi taivaalle kivihiilitervaa. Taivaalle syntyi savuverho. Paikallinen sää tapahtumapäivänä oli muuten hyvä.

Kivihiiliterva on musta tai tummanruskea raskasliikkeinen ja pahanhajuinen neste, jota syntyy sivutuotteena, kun kivihiiltä kuivatislataan koksin valmistamiseksi.

Kun savupilvi oli syntynyt taivaalle, työntekijät evakuoitiin maanalaiseen holviin. Ja kun he tulivat evakosta, he kuulivat, että Nagasakia oli pommitettu ”uudenlaisella pommilla”, eli atomipommilla.

Yhdysvallat yritti pudottaa pommin kolmesti Kokuran kaupunkiin, mutta joka kerralla sumu ja savu peittivät pilotin näkyvyyden. Sen takia Yhdysvallat vaihtoi pommituskohteensa Kokurasta Nagasakiin. Asiasta kirjoitti japanilainen Mainichi Shimbun –lehti.

Amerikkalaisten pudotettua atomipommit vuonna 1945 Japanissa kuoli 200 000 siviiliä. Vielä vuosikymmeniä pommitusten jälkeen tuhansia ihmisiä on sairastunut syöpään ja syntynyt vammaisina.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288719553221.html?pos=ok-nln

Vielä sitä vaan itsellekin uutta tietoa pompsahtaa pintaan. Pelastivat oman kaupunkinsa, mutta "siirsivät" samalla tuhon muualle.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Onkohan Alppu huljutellut varpaitaan Tesomajärvessä, kun lapset yökkii?
On kerennyt huljuttelemaan muuallakin kuin Tesomalla:

Rajuja oireita jo viideltä rannalta

Tiistai 29.7.2014 klo 10.04 (päivitetty klo 10.41)

Tampereen kaupunki kehottaa välttämään uimista Tesomajärven, Tohloppijärven, Kaukajärven ja Suolijärven uimarannoilla.


Tampereen kaupungin viranomaiset ovat saaneet lukuisia ilmoituksia vatsaoireista, joita on ilmennyt kyseisillä uimarannoilla uimisen jälkeen. Uimarit olivat alkaneet oksentaa rajusti pian uimasta tultuaan.

Eniten ilmoituksia on tullut Tohlopista.

Sanomalehti Kaleva kertoo, että myös Oulussa lapset ovat saaneet vatsatautioireita, joiden syyksi epäillään uimavesiä. Lämsänjärvestä otetun vesinäytteen tuloksen pitäisi selvitä tänään.

Kalevan mukaan Muhoksen Kirkkosaaren uimarannan ja Montan uimarannan vedessä on havaittu erittäin runsaasti sinilevää. Sinilevää on myös Oulunsalon Varjakan uimarannalla.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014072918526625_uu.shtml
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Siinä nuoret näyttelijät poltti sillan takanaan aika merkittävään työnantajaan.
Niin. Noh, ehkä joskus tarkoitus pyhittää keinot, mutta se mikä se totuus siellä on ollut, onkin sitten eri tarina.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Kuulin huhun, että tonne Tesomajärveen olisi joku kiskaissut kipakat jöötit ja se levittänyt helleilmoilla sitten mojovan bakteerikannan.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
En suosittele uimista enkä kylpemistä kenellekään. Enkä varsinaisesti mitään muutakaan hygienian muotoa.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Järvivesien lämpenemisellä lienee asiain kanssa tekemistä. Tuntuvat olevan melko korkealla monessa paikkaa.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Lahjattomat reenaa:

Ylipainoinen kaljanlitkijä lähes kylmiltään maratonille - Stubbin ennätys vain paperia!

Tiistai 29.7.2014 klo 10.53

Englantilaisesta sohvaperunasta Steve Waysta kuoriutui ällistyttävän nopeasti maailmanluokan maratoonari. Kansainyhteisön kisojen maratonille osallistunut 40-vuotias brittimies varmasti uhrasi lähtöviivalla ajatuksistaan hetken vanhalle elämälleen.

Kaiken järjen mukaan Steve Wayn ei olisi pitänyt olla kilpailemassa Glasgow'ssa muiden maailman huippujen kanssa.

Kymmenen vuotta sitten IT-alalla työskennellyt Way yritti etsiä itselleen oikeaa lajia, mutta kokeilut tyssäsivät aina muutaman viikon jälkeen. Nuorena koululaisena hän vältteli urheilua.

Tietokoneet ja myöhemmin kalja ja roskaruoka kiinnostivat enemmän.

2006 tuhdissa sadan kilon kondiksessa löllynyt Way päätti päästä eroon tupakasta ja epäterveellisistä elintavoistaan.

- Elämääni kuului silloin melko paljon juomista, melko paljon tupakoimista ja melko paljon loppuillan kebab-aterioita kavereideni kanssa Bournemouthissa, Way kuvaili elämäänsä BBC:n haastattelussa.


Heti Stubbin edellä

Samana kesänä Way paineli Lontoon maratonin kolmen viikon treenin jälkeen aikaan 3.07.08. Suomen pääministerinä toimiva himokuntoilija Alexander Stubb juoksi muutama vuosi sitten ennätyksensä aikaan 3.17.18.

Stubb kellotti aikansa vanhemmalla iällä, mutta Wayn noteeraus on minimaalisen vähän harjoitelleelle ensikertalaiselle ällistyttävä - jopa epätodellinen.

Luontaista lahjakkuutta väläyttänyt mies ei kuitenkaan saanut siltä istumalta kunnon puremaa juoksukärpäseltä.

Seuraavat puolitoista vuotta sujuivat vanhaan tapaan suosikkipubi The Georgessa, jossa kosteat ja savuisat illat laittoivat Wayn kroppaa koetukselle.

Lopullinen herätys tuli, kun tupakkayskästä johtuneet unettomat yöt johdattivat miehen takaisin lenkkipolulle.

- 2007 lopussa pystyin tuskin nukkumaan öisin. Yskin ja heräilin tupakoimisen takia, ja sillä oli vaikutuksensa myös vaimooni. Silloin puolet aterioistamme olivat noutoruokaa, ja söin koko ajan suklaata ja karkkeja. Painoin yli sata kiloa ja päätin tehdä jotain radikaalia päästäkseni eroon tavoistani.

Tupakka ja alkoholi saivat jäädä lopullisesti, kun tilalle tuli Advanced Marathoning -kirjasta napattu harjoitusohjelma. Juoksukengät takaisin jalkaansa vetänyt Way päätti osallistua jälleen Lontoon maratonille.

Kovemman ja pidemmän treenirupeaman jälkeen kunto oli noussut kohisten. Hän ei tiennyt mitä odottaa, mutta tavoitteena oli painella alle kolmen tunnin. Way oli paljon nopeampi kuin uskoikaan. Tulos 2.35.26 oikeutti sijalle 100.

- Sijoituin sadan joukkoon, ja se tuntui mahtavalta. Siinä vaiheessa liityin juoksukerhoon ja aloin ottaa homman vähän vakavammin, Way kertoo.


3 vuoden kurimus

Lontoossa 2009 Way juoksi maratonin 2.25:een, vaikka oli loukannut reitensä vain viikkoa ennen kilpailua. Himo tuloksien tekemiseen kasvoi entisestään. Way haki neuvoja olympiaurheilija Liz Yellingiltä, jonka avustuksella 2.20 meni ensimmäistä kertaa rikki.

Hieman yli kahdessa vuodessa entinen sohvaperuna oli kirmannut itsensä kansallisen tason tekijäksi.

Alkuun miehen pubikaverit oudoksuivat uutta harrastusta, joka vei leijonan osan Wayn vapaa-ajasta.

- Vuosi harjoittelun aloittamisen jälkeen he kysyivät, että vieläkö sinä harrastat sitä juoksemista. Heillä oli vaikeuksia ymmärtää ja omaksua sitä, koska minulla oli yhä vähemmän ja vähemmän aikaa sosiaaliselle elämälle. Mutta kun aikaa kului, he huomasivat, että se teki minut onnelliseksi.

Niin uskomattomalta kuin Wayn tarina kuulostaakin, kuuluu siihenkin vastoinkäymisiä. Seuraavan kolmen vuoden aikana ennätys ei enää paukkunutkaan rikki. Wayn keho ei tottunut lisääntyneisiin harjoitusmääriin ilman ongelmia ja loukkaantumiset tulivat harmittavan usein kuvioihin mukaan.

Käänteen parempaan teki viime vuonna ohjelmaan mukaan otettu 100 kilometrin juoksu, joka sopi hänen vartalolleen yllättävän hyvin. Way voitti ensimmäisen ultrajuoksunsa yli 40 minuutin erolla seuraavaan.

Paluu maratonin pariin sujui kepeästi. Hän kellotti uuden ennätyksensä ja huomasi, että keho totteleekin äärimmäisen kovia treenimatkoja.

- Kehoni ei vaikuta väsyvän, kun juoksen matkoja maraton-nopeudella. Vaikka juoksen peräkkäisinä päivinä viikonloppuisin ensin maratonin ja sitten yli 60 kilometriä, kehoni tuntuu vastaanottavan sen hyvin, Way hämmästelee.



Tupakoivasta herkuttelijasta atleetiksi muuttunut Steve Way paineli sunnuntaina Kansainyhteisön kisojen maratonin aikaan 2.15.16 ja sijoittui toiseksi parhaana eurooppalaisena kymmenenneksi. (GETTY IMAGES)


Vaimo tukee

15. sija Lontoon maratonissa tänä keväänä toi Waylle maajoukkue-edustuspaikan kansainyhteisön kisoihin. Taakse tuloslistalla jäi monta koko elämänsä urheiluun keskittynyttä huipputekijää.

Olympiavoittaja Mo Farahin ja Chris Thompsonin jälkeen kolmanneksi parhaan britin suoritus olisi jäänyt toteutumatta, jos mies ei olisi ilmoittautunut mukaan ainoastaan kahdeksan päivää ennen kisaa.

Way oli tehnyt harjoitussuunnitelmansa 100 kilometrin kisaa varten, mutta päättikin lähteä maratonille. Se kannatti, vaikka juoksua edeltävä yö sujui säästösyistä serkun asuntoautossa.

- Sen jälkeen, kun minut valittiin Glasgow'hun, tuntui olo muutaman viikon ajan epätodelliselta. Muutosta sohvaperunasta maajoukkueurheilijaksi on vaikea käsittää.

Koko miehen elämä on sorvattu harrastusta palvelevaksi. Way vaihtoi jopa matalapalkkaisempaan työhön, jotta pystyy keskittymään intensiivisemmin harjoitteluun. Vapaapäiviä juoksemisesta ei käytännössä tule lainkaan.

Elämä tuntuu silti entistä ehommalta.

- Kun menimme naimisiin Sarahin kanssa, en ollut se ihminen, joka olen nyt, mutta on hän niin kannustava. Hän näkee, kuinka iloiseksi tämä minut tekee ja sen miten se on lisännyt intohimoa suhteeseemme.

Sunnuntaina Way paineli kansainvälisten huippujen seassa oman ennätyksensä 2.15.16 ja sijoittui toiseksi parhaana eurooppalaisena kymmenenneksi.

Se tuskin jää tämän tarinan huipennukseksi.
http://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/2014072918526617_yl.shtml

Kauheen pitkä juttu.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kuulin huhun, että tonne Tesomajärveen olisi joku kiskaissut kipakat jöötit ja se levittänyt helleilmoilla sitten mojovan bakteerikannan.
Tanperelaisilla oudot harrasteet, kun järviin paskovat.

Tai sitten se oli Dominic & Turku. Hähähähääää...
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kaukalossa on pyöreät nurkat jottei Ilvekset kusis ja paskois nurkkiin.

No truikkivat sitten järviin. :fistasshole:
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Tanperelaisilla oudot harrasteet, kun järviin paskovat.

Tai sitten se oli Dominic & Turku. Hähähähääää...
Niin, legendahan kertoo että Turussa juodaan tanperelaisten paskomaa, mutta muka puhdistettua vettä.

Itte en oo jaksanu edes ottaa selvää, mutta empiiriset tutkimukseni osoittavat että vesi maistui paskalle Turkuun muutettuani muttei maistu enää.

Johtopäätökset tästä ovat:
A) Vedessä ei ole enää ainakaan niin paljon kakkapartikkeleita kuin silloin kun 2005 muutin Turkuun
B) Olen tottunut tanperelaisten paskaan
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Tanperelaisilla oudot harrasteet, kun järviin paskovat.

Tai sitten se oli Dominic & Turku. Hähähähääää...
Vai olisivatko Nokialaiset taas fiksuina ihmisinä kytkeneet viemärilinjat hieman väärin.
 
Ylös