Virkakyöstiltä se ei silava pöydästä lopu

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
EU-asetus määrää: kalatiskiltä on löydyttävä nyt myös latinankieliset nimet
Pitäisiköhän lisätä virkakyöstejä tai ruveta ilmiantajaksi, koska itse en ainakaan ole kalatiskillä käydessä huomannut latinaa nähneeni.
Harhaanjohtavaa kirjoittaa latinankielisistä nimistä, tieteellinen nimi on oikea asu. Tieteilijät osaavat yleensä alansa tieteelliset nimet, mutta maallikotkin voivat ehkäpä helpommin tarkistaa kalalajinsa tutumman nimen tieteellisestä nimestä kuin esim. botswananalainen suomenkielisestä nimestä? Tosin Botswanassa ei hauki liene kovin yleinen?
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
EU-asetus määrää: kalatiskiltä on löydyttävä nyt myös latinankieliset nimet
Pitäisiköhän lisätä virkakyöstejä tai ruveta ilmiantajaksi, koska itse en ainakaan ole kalatiskillä käydessä huomannut latinaa nähneeni.
Kyllähän se on ihan hyvä että on nuo latinankieliset nimet näkyvillä. Kuluttajaa yritetään kusettaa joka välissä niin paljon kuin mahdollista. Siellä on seitsemää erilaista lohta, kuutta kuhaa ja kolme ahventa ja niitä kaikkia myydään sikin sokin ties milläkin nimellä. Kuka niistäkin tietää että mitä se oikeasti on. Ihan samalla tavalla meille myydään kahta erilaista kanelia samalla nimellä. Toinen on halpaa ja myrkyllistä. Toinen kallista lähes myrkytöntä.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Kuluttajaa yritetään kusettaa joka välissä niin paljon kuin mahdollista. Siellä on seitsemää erilaista lohta, kuutta kuhaa ja kolme ahventa ja niitä kaikkia myydään sikin sokin ties milläkin nimellä.
Kerro toki muutama esimerkki elävästä elämästä miten nämä kusetukset kalatiskillä käytännössä toimivat ja miten kusettaja niistä hyötyy? Tiedän sitten olla varuillani.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Aion tästä lähtien käyttää asioidessani kalatiskillä latinaa. Sormi ja leuka pystyssä tottakai.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Kunpa saisi lynx lynxiä tai carpe diemiä. Muuten on vähän tekemätön paikka.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Rallipuolelta:

http://www.f1-forum.fi/vb/showthread.php?t=39647&p=2496972&viewfull=1#post2496972

"Tarkoittaisi rallien loppumista" - viranomaiselta tulossa raju vaatimus

Ely-keskus haluaa rallijärjestäjiltä kiinteän määrän mursketta takaisin teille kesät talvet.


Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) on jättänyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen "Autojen nopeuskilpailujen eli rallien järjestäjiä koskeva teiden kuntoonpanosopimus".

Edustajan mukaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus eli Ely-keskus valmistelee uutta pohjaa sorateiden rallikisojen kuntoonpanosopimukselle. Se on asiakirja teiden kunnostamisesta rallikisojen jälkeen.

"Uudessa sopimuspohjassa todetaan saamani tiedon mukaan seuraavasti: 'kulutuskerrosmursketta lisätään aina vähintään kymmenen tonnia yhtä tiekilometriä kohden'. Ely-keskus haluaa siis sopimukseen kirjauksen kiinteästä määrästä kulutuskerrosmursketta, vaikka ralli ajettaisiin talvella lumisella ja jäisellä tiellä", kysymyksessä todetaan.

"Tämä ei ole järkevää: esimerkiksi talvisin murskeen ajattaminen teille voi olla jopa haitallista. Lisäksi rallien jälkeiset korjaustarpeet eivät ole samanlaisia joka tieosuudella. Ne riippuvat tiestöstä, vuodenajasta sekä rallin kokoluokasta".

Timo Heinosen mukaan "järkevin toimintatapa olisi jatkaa nykyistä käytäntöä, jossa rallin järjestävä taho huolehtii korjaustöistä sekä harkinnanvaraisesti ajattaa kulutuskerrosmursketta".

Hänen mukaansa velvoitteet nostaisivat yhden erikoiskokeen kustannuksia 3 000-5 000 euroa.

– Käytännössä tämä tarkoittaisi rallien loppumista, Heinosen kysymyksessä todetaan.

Kysymyksessä tiedustellaan ministeriltä, onko järkevää kirjata normaalin tien korjauksen lisäksi "vielä kulutuskerrosmurskeen vähimmäismäärä sopimukseen ja siirtää alati heikkenevien teiden perusparannus rallien järjestäjille valtiolta, jolle se teiden omistajana oikeasti kuuluu".

Heinonen ihmettelee haluttua muutosta. Nykyisin "järjestävä taho on vastuussa tieosuuksista sekä niiden kunnostamisesta entiselleen nopeuskisojen jälkeen. Yleiset tiet tulevat jo nykyisellään rallia edeltävää parempaan kuntoon. Tämä käytäntö on ollut käytössä vuosikymmeniä, eikä sen tulkitsemisessa tai toteuttamisessa ole ollut ongelmia. Toimintatapa on myös kasvattanut ennätysmäärän maailmanmestareita".
pro meininkiä ely keskuksessa. Vittuillakseni, jne..
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Kerro toki muutama esimerkki elävästä elämästä miten nämä kusetukset kalatiskillä käytännössä toimivat ja miten kusettaja niistä hyötyy? Tiedän sitten olla varuillani.
Siis ei ole välttämättä Suomessa mikään suuri ongelma vaan muualla EU:ssa. Eihän tätä suomalaista roskakalaa saa edes muualla myydä. Suomi älysi hakea poikkeusluvan että saadaan myydä myrkkyrajat ylittävää fisua kansalaisille kun sen pitäisi olla aktiivisesti etunenässä kieltämässä myyntiä.

Siis probleema on se että samaa kalaa myydään eri nimillä ja eri kaloja myydään samoilla/samankaltaisilla nimillä. Helposti voi kuluttaja mennä sekaisin ja tietenkin hinta määräytyy yleensä sen kalliimman mukaan.

http://www.fao.org/wairdocs/tan/x5994e/x5994e01.htm

pari esimerkkiä
12 rainbow trout* - also called steelhead trout*
15 trout - also called brown trout*, sea trout*, salmon trout*

17 picked dogfish - also called piked dogfish, spurdog, dogfish*, flake*, huss*, rigg*
20 smooth hound - also called dogfish*, flake*, huss*, rigg*


http://en.wikipedia.org/wiki/Halibut#Other_species_sometimes_called_.22halibut.22

Other species sometimes called "halibut"

Of the same family (Pleuronectidae) as proper halibut
-Kamchatka flounder, Atheresthes evermanni – sometimes called "arrowtooth halibut"
-Roundnose flounder, Eopsetta grigorjewi – often called "shotted halibut"
-Greenland turbot, Reinhardtius hippoglossoides – often called "Greenland halibut"
-Spotted halibut, Verasper variegatus

Family Paralichthyidae
-California flounder, Paralichthys californicus – sometimes called "California halibut"
-Olive flounder, Paralichthys olivaceus – sometimes called "bastard halibut"

Family Psettodidae
-Indian spiny turbot – sometimes called "Indian halibut"

Family Carangidae (jack family, not a flatfish)
-Black pomfret, Parastromateus niger – sometimes called "Australian halibut"
 
Ylös