Tie Tamper... Eduskuntavaaleihin 2015

Pakokaasu

Banned
Liittynyt
29.3.2015
Viestit
454
Olen eri mieltä. Jos äänestäjät haluavat asioistaan päättämään lukutaidottomia taivaanrannanmaalareita, niin kyllä heillä tulee olla oikeus siihen. Uskon kuitenkin suurimman osan äänestäjistä osaavan valita edes jotenkin järkiperäisesti, vaikka usein ei siltä tunnukaan.
Kyllä, suuri osa täysin edustajantyöhön kykenemättömistä karsiutuu varmasti nytkin, enkä mitään koulutus/tutkintovaatimusta valituille ehdottanutkaan, kuten tuossa jotkut ajattelivat. Kansanedustajan tehtävien hyvän hoitamisen kannalta on kuitenkin keskeistä, että henkilö pystyy omaksumaan uutta tietoa. Edustajiemme toimia seuratessa on vain tullut joskus mieleen, että jonkinlainen testi työtehtäviin liittyvistä perusasioista olisi hyvä läpäistä.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Edustajiemme toimia seuratessa on vain tullut joskus mieleen, että jonkinlainen testi työtehtäviin liittyvistä perusasioista olisi hyvä läpäistä.
Tuollainen vapaaehtoinen testi voisi hyvinkin olla esimerkiksi valtamedioiden vaalikoneisiin vastaamisen edellytyksena ehdokkailta. Ko. media sitten julkaisisi testin tulokset jokaisen ehdokkaan kohdalla. Äänestäjä sitten tietäisi millaiselle törpölle äänensä meinaa antaa.
 

Pakokaasu

Banned
Liittynyt
29.3.2015
Viestit
454
Äänestän Helsingin vaalipiirissä. Voitko suositella minulle muutamia hyviä vaihtoehtoja IPU:n listalta keskeisimmille ministeripaikoille?
Tähän ei tullut vastausta. Äänestin ennakkoon Kokoomuksen Matti Parpalaa. Yritin eilen käydä ehdokasta Lauttasaaressa Kokoomuksen vaaliteltalla jututtamassakin, mutta eipä ollut ehdokas kotisivullaan antamastaan tiedosta huolimatta paikalla. Profiili vaalisivuilla kuitenkin oli riittävän vakuuttava, joten numero 56 piirtyi kuponkiin.
 

Pakokaasu

Banned
Liittynyt
29.3.2015
Viestit
454
Tuollainen vapaaehtoinen testi voisi hyvinkin olla esimerkiksi valtamedioiden vaalikoneisiin vastaamisen edellytyksena ehdokkailta. Ko. media sitten julkaisisi testin tulokset jokaisen ehdokkaan kohdalla. Äänestäjä sitten tietäisi millaiselle törpölle äänensä meinaa antaa.
Tälle ajatukselle annan äänen.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Höh, olishan se kiva kun olisi vielä maakuntaverokin.:ahem:
Tarvitaahan tuohonkin jokunen paperinkääntäjä hoitamaan hommat. Kyllä Suomeen lisää byrokratiaa aina mahtuu.

Keskustan avaus laajasta maakuntauudistuksesta ei herätä innostusta muissa suurissa puolueissa.

Perussuomalaiset ja kokoomus kavahtavat erityisesti ajatusta uuden veroportaan luomisesta.

Kun meillä on korkea veroaste jo nyt, en voi käsittää, että meille tulisi vielä uusi verotusporras ja verotusjärjestelmä. Siinä on sellainen vaara, että aina ne verot pakkaa lisääntyä ja piikki alkaa olla auki, kuntaministeri Paula Risikko (kok.) arvostelee keskustan avausta.


Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen ei usko verojen nousevan, vaikka myös kunnille jäisi vapaa verotusoikeus.

– Yksittäisen kansalaisen näkökulmasta ei muuttusi kuin muutama rivi tilinauhassa, josta näkisi että kunnalle menee joku osuus ja tälle maakunnalliselle palvelun tuottajalle joku osuus. Enemmän tässä on nyt kyse siitä, että kokoomus sairastaa pahaa maakunta-allergiaa, Laaninen vastaa kokoomuksen arvosteluun.

SDP on tähän asti suhtautunut maakuntamalliin lähinnä kielteisesti, mutta nyt puolue aikoo ottaa asiaan kantaa vaalien jälkeisissä sote-neuvotteluissa.

– Meidän mielestä on järkevää, että puolueet vaalien jälkeen istuu yhteiseen pöytään pohtimaan sitä, miten suomalaisten terveyspalvelut saadaan hoidettua ja miten saadaan synnytettya työtä eri puolille Suomea, kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta selittää.
 

Ykskakskol

______________
Liittynyt
10.3.2015
Viestit
1504
Tuollainen vapaaehtoinen testi voisi hyvinkin olla esimerkiksi valtamedioiden vaalikoneisiin vastaamisen edellytyksena ehdokkailta. Ko. media sitten julkaisisi testin tulokset jokaisen ehdokkaan kohdalla. Äänestäjä sitten tietäisi millaiselle törpölle äänensä meinaa antaa.
Ongelmaksi tässä muotoutuu toimittajien poliittisuus. Omat saisi tietää kyssät etukäteen ja osa onnistuisi jopa vastaukset niihin muistamaan.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
"Nostetaanko tuloveroja 100 prosenttiin vai myydäänkö valtion koko omaisuus?"
Ei nyt tuollaista kysytty, mutta vaalikoneesta toiseen annettu ainoiksi vaihtoehdoiksi leikata yhteiskunnan palveluja tai nostaa veroja. Vaihtoehdotonta meininkiä tarjoavat monet kysymykset.

Eikä siellä tietenkään sellaisia kysymyksiä, joihin haluaisin kuulla edustajien kannan, esim tuo Lööpityksessä ollut orjatyö.
 
Viimeksi muokattu:

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Nomi ja Alppu vois tehdä kimpassa semmosen moottoriurheiluvisamaisen vaalikoneen ehdokkaille.
Kyllähän tulevan kansanedustajan täytyy tietää vuodet jolloin Häkkinen ajoi mestariksi. Tai kenen auto sytty palamaan puoli kilometriä ennen maalia. Tai ketkä suomalaiset ovat voittaneet Le Mansin 24h -kisan. Perusjuttuja.
Klikkailemalla sitten vaan vähän painotuksia että minkälaisten sarjojen tietämys on äänestäjästä tärkeää. Jupla painottais tietenkin motskareita, ettelbruck vois kallitua enämpi rallin puolelle ja markoj tietenkin kilpaveneilyyn.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Turha kyssä se olisikin. Kannattaa sitä koko eduskunta.
Täystyöllisyys 9€ risusavotoilla, kun ei nykyisistä työttömistä insinööreistä ym muuhun olekaan. Tästä seuraavaan työvoimapulaan sitten satoja tuhansia koulutettuja, osaavia ja motivoituneita ulkomailta.
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Kopipastaan tähän härskisti koko Jari Tervon kolumnin YLE:n sivuilta:

Jari Tervo: Sipilä päästetään vähällä
Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän suurin saavutus ennen eduskuntavaaleja on se, ettei hän ole tehnyt mitään, kirjoittaa Jari Tervo blogissaan.

Suomeen perustettiin ennen eduskuntavaaleja uusi, jopa pääministeriäkin korkeampi virka. Nimike on ”tuleva pääministeri”. Virkaan kuuluu hämmästyttäviä luontaisetuja. Tuleva pääministeri ei ole mistään vastuussa, mutta häntä kumarrellaan kuin vastuunkantajaa.

Valtiomieheksi aletaan kutsua poliitikkoa, joka tekee valtiomiestekoja. Tuleva pääministeri on valmis valtiomies ilman mitään tekoja. Hänen mahdollisten tulevien urotekojensa aurinko paistaa niin kirkkaasti, että vaikuttaisi tahdittomalta kysellä vielä kypsyvien tekojen tarkempaa luonnetta.

Olen tavannut tulevan pääministerin virkaan nimitetyn keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän kerran. Se tapahtui tamperelaisessa taksijonossa. Mies vaikutti mukavalta. Saman vaikutelmaan on päätynyt suuri osa suomalaisista, vaikka he ovat tavanneet Sipilän vielä harvemmin.

Kepun presidenttiehdokas Johannes Virolainen valitti kolmekymmentä vuotta sitten demareitten presidenttiehdokkaan Mauno Koiviston kansansuosiota. Kun muut poliitikot vastasivat toimittajan kysymykseen ”en tiedä”, kansa piti poliitikkoja tyhminä. Kun Koivisto vastasi ”en tiedä”, kansa kiitti Koivistoa rehellisyydestä.

Täsmälleen sama vastaus eri miehen suusta kuulostaa niin erilaiselta.

Mietitäänpä tätä kakkara-asiaa. Juha Sipilä esitteli kaksi vuotta sitten kakkaransa, pyöreän kiekon, jonka tarkoitus oli kai kuvata julkisen talouden ja yksityisen sektorin suhdetta tai jotain sinnepäin.

Mitäpä jos pääministeri Alexander Stubb olisi esitellyt tiedotustilaisuudessa kakkaran? Pilkkaa olisi ryöpynnyt ylhäältä ja alhaalta, oikealta ja vasemmalta. Sipilän vääntämänä kakkara oli taas söpö ja lutunen, jotenkin kotikutoinen. Se olin sen itse rustannut autotallissaan. On se taitava ja ihanan kansanomainen.


Kansansuosiota on vaikea selittää. Sitä voi vauhdittaa, mutta sitä ei voi tyhjästä synnyttää.

Sipilän kansansuosio on hyydyttänyt myös median. Tuleva pääministeri on päästetty käsittämättömän vähällä. Esimerkiksi Sipilän ulkopoliittinen osaaminen kaipaa perusteellista syventämistä. Suomen Tietotoimiston haastattelussa Sipilän sanoi, että ”kun me yhdessä Ruotsin kanssa muodostamme sotilaallisesti liittoutumattoman Pohjolan, emme muodosta uhkaa itään emmekä länteen”.

Tulevan pääministerin ulkopoliittisessa ajattelussa Suomi sijoittuu siis paitsi länteen myös lännen ja idän väliin. Sipilän mukaan Suomi saattaa halutessaan harkita Nato-jäsenyyttä. Silloin Suomi ei olisi enää liittoutumatonta Pohjolaa. Muodostaisiko Suomi silloin uhan johonkin ilmansuuntaan, kun se kerran nimenomaan liittoutumattomana ei muodosta uhkaa?

Ulkopolitiikassa Sipilä liikkuu hämärän ja itsestäänselvän rajamailla, mutta maatalouspolitiikassa linja on kristallinkirkas. Muualta säästetään, mutta maataloustuista ei leikata senttiäkään.

Mediaa hävettävämmin Sipilän ympärillä soidintanssejaan tepastelevat muitten puolueitten johtajat. He heiluttavat häntäänsä valtioneuvoston linnan ovella ja odottavat Sipilän avaavan oven hallitukseen. Harvoin jos koskaan olen nähnyt näin ryhditöntä ja mielistelevää kampanjointia. Tulkaa pois. Siellä on vaalit.

Ei-kepulaiset puolueet käyvät vaalitaistoaan yhden yhteisen ja lamauttavan periaatteen voimin: nyt ei pahoiteta Sipilän mieltä.

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän suurin saavutus ennen eduskuntavaaleja on se, ettei hän ole tehnyt mitään
. Tähän samaan saavutukseen on valitettavasti yltänyt myös pääministeri Alexander Stubb. Jälkimmäinen on mahdollistanut edellisen menestyksen.

Jari Tervo
Kirjoittaja on helsinkiläinen kirjailija
Tottahan Tervo karrikoi, mutta perussanoma on totta. Sipilästä on tullut messias, jota huudetaan apuun ja joka ratkaisee kaikki ongelmat. Karun arjen koittaessa voi romahdus olla aika raju.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Onhan se oikein, että kaupan halpuutukset ja väliportaan katteet maksatetaan kansalaisilla. Eivät tuet ainakaan näy maatalouden kannattavuudessa, vai miksi sitten tilojen määrät vähenevät?
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Onhan se oikein, että kaupan halpuutukset ja väliportaan katteet maksatetaan kansalaisilla. Eivät tuet ainakaan näy maatalouden kannattavuudessa, vai miksi sitten tilojen määrät vähenevät?
Kaikki maksatetaan joka tapauksessa kansalaisilla.

S-ryhmä on maksattanut Baltian ja Venäjän investoinnit suomalaisilla kuluttajilla. Osuuskaupan tarkoitus olisi tarjota halpoja ostoksia osakkaille, mutta rahat pumpataankin ulkomaille ja perustetaan sinne yli 20 Prismaa. Nyt kun ei enää investoida voidaan ruuan hintaa laskea.

Maatilojen määrä vähenee, mutta niiden koko kasvaa joka käytännössä tarkoittaa tuotannon tehostumista.
 
Ylös