Örfil
Guest
En tietääkseni, ellei vaimo ole salaa syöttänyt (joka tosin on mahdollista).Oletko muuten härkäpapurouhetta kokeillut?
Tuota härkäpapuahan siinä nyhtiksessä sitten onkin yhtenä ainesosana.
En tietääkseni, ellei vaimo ole salaa syöttänyt (joka tosin on mahdollista).Oletko muuten härkäpapurouhetta kokeillut?
On ihan ok, ettei syö lihaa tai maitoa. Mut idea vähän niinku romuttuu siinä ku alkaa vetää korvikkeita. Antaa vaikutelman, et niitä kuuluu syödä, tai on vieroitusoireita.Et taida tietää a) minkä prosessin sivutuotteena maitoherajauhe syntyy b) kuinka nyhtökauraa valmistetaan?
Sekoitatkohan nyt synteettisen ja jalostetun valmisteen?
Syöt varmaan siankin kokonaisena, jottei tärkeitä ainesosia mene hukkaan.
Muuten on meikäläisenkin mieleen mutta ei tota habaneroa nyt karjalanpaistiin sentään?!? En ite laittais, kun pitkään haudutettu liha on mitä parhainta sellaisenaan. Makuja on monia.Karjalanpaistia, parskaali perunamuusia, kasviksia, habanero kastiketta.
Sitä voi kasvissyöjä syödä koska se on prosessijätettä? Täh?Eihän mairoheraprotsku ole mikään korvike. Se on tiiviste, prosessin sivutuote, jota syö ihan kuka tahansa.
Moon eri mieltä.mutta huononpaa on silti.
Itsekin joskus aiemmin ajattelin hiukan tuohon suuntaan ja ihmettelin esimerkiksi tofunakkeja.On ihan ok, ettei syö lihaa tai maitoa. Mut idea vähän niinku romuttuu siinä ku alkaa vetää korvikkeita. Antaa vaikutelman, et niitä kuuluu syödä, tai on vieroitusoireita.
Kasvissyönnissä ärsyttää eniten lihan ja maidon korvikkeet ja rehupläjäykset.
Tuohan nyt on ihan täysin paskapuhetta. Silloin kun suurin osa kansasta eli agraaripainotteisesti, niin lihaa oli tarjolla ihan oman talon tuotteena kaikille. Kun teollistuminen vei ihmiset kaupunkeihin alkoi lihapula ja se johtui monistakin syistä. Esim. logistiikka ja tuotteen myyntikelpoisena säilyminen.Toki, ruokakulttuurikin elää. Lihaahan ei kansalla ylemmälti ollut vielä sukupolvi-pari sitten. Kasvisruuista onkin osin tullut liharuokia vasta, kun lihaa on yleensä alkanut olla tarjolla - ja erityisesti helpoissa muodoissa.
Ihan hyvä selitys. Jos on tottunut grillauskulttuuriin niin jotainhan se on grillattava, eikä kesäkurpitsa käy makkaran korvikkeesta. Pastasta tosiaan saa aivan hyvää ilman lihaakin, kunhan ei tunge sekaan kiloa kurpitsaa.Lihattomissa makkaroissa, maidottomissa juustoissa ja munattomassa sidosaineessa on paljolti kyse siitä, että ihmiset ovat tottuneet tietynlaisiin tuotteisiin ja resepteihin. On aika suuri loikka hypätä kokonaan pois omasta ruokakulttuuristaan. Tofusta ja pavuista saa hirveän hyvää ruokaa ( - kun oppii ensin tekemään) , mutta ei lapsuudesta tuttua nakkikeittoa tai -kastiketta.