Syön parhaillaan 4 (vatsa repee jos saa santsata)

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Dallaran urkuri

Well-known member
Liittynyt
7.4.2016
Viestit
1460
HK-burgereita. Suolipihvin lisukkeeksi väliin kermajuustoa, sipulia, ketsuppia, meetwurstileikkeet ja voita.
 

Dallaran urkuri

Well-known member
Liittynyt
7.4.2016
Viestit
1460
Et taida tietää a) minkä prosessin sivutuotteena maitoherajauhe syntyy b) kuinka nyhtökauraa valmistetaan?
Sekoitatkohan nyt synteettisen ja jalostetun valmisteen?

Syöt varmaan siankin kokonaisena, jottei tärkeitä ainesosia mene hukkaan.
On ihan ok, ettei syö lihaa tai maitoa. Mut idea vähän niinku romuttuu siinä ku alkaa vetää korvikkeita. Antaa vaikutelman, et niitä kuuluu syödä, tai on vieroitusoireita.

Kasvissyönnissä ärsyttää eniten lihan ja maidon korvikkeet ja rehupläjäykset.
 

Örfil

Guest
Eihän mairoheraprotsku ole mikään korvike. Se on tiiviste, prosessin sivutuote, jota syö ihan kuka tahansa.

En ole kuunaan tavannut toista vegetaristia tai muuta hörhöä, joka sanoisi syövänsä sitä muuten, kuin treenimielessä. En söisi itsekään, jos ei olisi selvä tarve.
Ja ihan sama, jos alkaisi väittää että ainoa oikea tapa hommata protskua on wienerleike. Siihen on monta keinoa ja jokainen on yhtä hyvä.
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Karjalanpaistia, parskaali perunamuusia, kasviksia, habanero kastiketta.
Muuten on meikäläisenkin mieleen mutta ei tota habaneroa nyt karjalanpaistiin sentään?!? En ite laittais, kun pitkään haudutettu liha on mitä parhainta sellaisenaan. Makuja on monia.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Noniin tottahan tuo mutta minkäs teet kun on tulisen ruuan additki. :(
 

Dallaran urkuri

Well-known member
Liittynyt
7.4.2016
Viestit
1460
Eihän mairoheraprotsku ole mikään korvike. Se on tiiviste, prosessin sivutuote, jota syö ihan kuka tahansa.
Sitä voi kasvissyöjä syödä koska se on prosessijätettä? Täh?

Pointti ei varsinaisesti ollut proteiinilisissä vaan siinä että olishan se hassua jos lihansyöjät alkais syömään lihaisia kasvisruokien korvikkeita.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
On ihan ok, ettei syö lihaa tai maitoa. Mut idea vähän niinku romuttuu siinä ku alkaa vetää korvikkeita. Antaa vaikutelman, et niitä kuuluu syödä, tai on vieroitusoireita.

Kasvissyönnissä ärsyttää eniten lihan ja maidon korvikkeet ja rehupläjäykset.
Itsekin joskus aiemmin ajattelin hiukan tuohon suuntaan ja ihmettelin esimerkiksi tofunakkeja.

Lihattomissa makkaroissa, maidottomissa juustoissa ja munattomassa sidosaineessa on paljolti kyse siitä, että ihmiset ovat tottuneet tietynlaisiin tuotteisiin ja resepteihin. On aika suuri loikka hypätä kokonaan pois omasta ruokakulttuuristaan. Tofusta ja pavuista saa hirveän hyvää ruokaa ( - kun oppii ensin tekemään) , mutta ei lapsuudesta tuttua nakkikeittoa tai -kastiketta.

Toki, ruokakulttuurikin elää. Lihaahan ei kansalla ylemmälti ollut vielä sukupolvi-pari sitten. Kasvisruuista onkin osin tullut liharuokia vasta, kun lihaa on yleensä alkanut olla tarjolla - ja erityisesti helpoissa muodoissa. Makaronilaatikkoonkaan jauheliha ei aluksi kuulunut.

Loppuun kevennys:
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Toki, ruokakulttuurikin elää. Lihaahan ei kansalla ylemmälti ollut vielä sukupolvi-pari sitten. Kasvisruuista onkin osin tullut liharuokia vasta, kun lihaa on yleensä alkanut olla tarjolla - ja erityisesti helpoissa muodoissa.
Tuohan nyt on ihan täysin paskapuhetta. Silloin kun suurin osa kansasta eli agraaripainotteisesti, niin lihaa oli tarjolla ihan oman talon tuotteena kaikille. Kun teollistuminen vei ihmiset kaupunkeihin alkoi lihapula ja se johtui monistakin syistä. Esim. logistiikka ja tuotteen myyntikelpoisena säilyminen.
 

Dallaran urkuri

Well-known member
Liittynyt
7.4.2016
Viestit
1460
Lihattomissa makkaroissa, maidottomissa juustoissa ja munattomassa sidosaineessa on paljolti kyse siitä, että ihmiset ovat tottuneet tietynlaisiin tuotteisiin ja resepteihin. On aika suuri loikka hypätä kokonaan pois omasta ruokakulttuuristaan. Tofusta ja pavuista saa hirveän hyvää ruokaa ( - kun oppii ensin tekemään) , mutta ei lapsuudesta tuttua nakkikeittoa tai -kastiketta.
Ihan hyvä selitys. Jos on tottunut grillauskulttuuriin niin jotainhan se on grillattava, eikä kesäkurpitsa käy makkaran korvikkeesta. Pastasta tosiaan saa aivan hyvää ilman lihaakin, kunhan ei tunge sekaan kiloa kurpitsaa.
 

Örfil

Guest
Meikäläisen vaimo on onnekseni erinomainen kasvisruokakokki ja jaksaa viritellä reseptejä ja etsiä uusia. Alkuun oli kummallakin vähän hankalaa, että mitä sen iänikuisen kanan ja jauhelihan tilalla söisi, mutta siitä se hiljalleen lähti. Viime kesänä grillattiin vielä makkaraa ja toki kasviksia & juustoja ja nyt on makkaran tilalle keksittävä jotain muuta.

Kerron kyllä, kun ratkaisu löytyy.
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Silti lihaton makkara on nyt vähän niinku mies ilman...no sitä. Hyvää kasvisruokaa olen syönyt ja syön, mutta lihaton makkara/nakki on niin väkisin tehty, että jää kyllä mun puolesta kauppaan.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös