Syön parhaillaan 4 (vatsa repee jos saa santsata)

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Örfil

Guest
Ei passaa jäädä jumiin ajatukseen, että jokin grillattavista pitää näyttää makkaralta.
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Ja maissista kun jättää ne esikeitetyt kauppaan ja ostaa ihan tuoreen yksilön, niin maku on ihan eri. Mausteeksi suola ja pippuri. Ja jos tykkää niin sipasee voita vähän päälle.
 

Örfil

Guest
Jos tuo oli mulle tarkoitettu niin olin kyllä ihan tosissani tuon maissin suhteen. Itse tykkään.
Se oli mustikselle. Maissi on aika jees, itse en diggaa koska onnistun polttamaan ne aina.
Mutta onhan noita: Herkkusieniä, paprikaa, kesäkurpitsaa, maissia, grillijuustoa, halloumia jne.
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Se oli mustikselle. Maissi on aika jees, itse en diggaa koska onnistun polttamaan ne aina.
Mutta onhan noita: Herkkusieniä, paprikaa, kesäkurpitsaa, maissia, grillijuustoa, halloumia jne.
Jep. Ja oikeesti, jättäkää ne kaikki vähänki esikäsitellyt kauppaan. Ne on a) pahoja ja b) suolasia. Maustatte ja marinoitte itse. Google auttaa jos ei muuten osaa. Sitten maistuu liha, kana, kala, paprika, tai herkkusieni jne. siltä miltä sen kuuluu.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Mitäs jos ei söisi ollenkaan vihanneksia? Siis lainkaan. Ihan vaan pelkkää lihaa. Voisiko sillä elää pitempään kuin syömällä vain vihanneksia? Voisi. Kait siihen sellainen mahdollisuus sisältyisi.
 

Örfil

Guest
Taidatte grillata pajunköyttä? Tai kuulusteltavaa, kuten poliisit.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Mitäs jos ei söisi ollenkaan vihanneksia? Siis lainkaan. Ihan vaan pelkkää lihaa. Voisiko sillä elää pitempään kuin syömällä vain vihanneksia? Voisi. Kait siihen sellainen mahdollisuus sisältyisi.
Eiköhän. Nyt tosin ollaan puhuttu suomessa lisääntyvistä suolistosyövistä jotka ovat runsaan lihansyönnin tulosta. Mene ja tiedä.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Eiköhän. Nyt tosin ollaan puhuttu suomessa lisääntyvistä suolistosyövistä jotka ovat runsaan lihansyönnin tulosta. Mene ja tiedä.
Geeneistähän se on kiinni keneen syöpä tarttuu. Eipä tuommoisia voi tietää. Tilastotiedot voivat monesti myös kertoa tuhansien prosenttejen kasvua asiassa mikä nyt sitten on tulkinta. Yleensä aina puhutaan kasvusta. Harvemmin voitosta. Promillesta prosenttiin menee kansalle läpi ihan hyvin samalla asteikoilla. Se on pelkkä pilkkuvirhe tilastokeskuksessa. Huonosti ymmärrettävää? No se on kun raha ja syöpä sekoitetaan. Suomella on kaikkien aikojen paskin hallitus.
 

Örfil

Guest
Pari pointsia Troylle.

Yksi: syöpä ei ole tartuntatauti.

Kaksi: perinnöllisiä syöpiä on Suomessa(kin) hyvin vähän. Joitain sukuja on, joissa on mm. rinta- ja eturauhassyöpää selkeästi perinnöllisenä tautina.

Kolme: oma geeniperimä lisää alttiutta sairastua tiettyihin syöpälaatuihin, mutta ainakin toinen puoli on vahvasti kiinni elintavoista ja ympäristöstä.

Olisi tässä neljäskin pointsi, mutta oletan että Troyn loppukaneetti oli silkka "yön timojen" vitsi.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Tuohan nyt on ihan täysin paskapuhetta. Silloin kun suurin osa kansasta eli agraaripainotteisesti, niin lihaa oli tarjolla ihan oman talon tuotteena kaikille. Kun teollistuminen vei ihmiset kaupunkeihin alkoi lihapula ja se johtui monistakin syistä. Esim. logistiikka ja tuotteen myyntikelpoisena säilyminen.
Se, että taloissa oli eläimiä, on hiukan eri asia kuin että lihaa olisi tarjolla kaikille - varsinkaan jatkuvasti. Maidon kulutukseen omien lehmien katoaminen viimeisen 50 vuoden aikana sen sijaan on vaikuttanut (Tilastokeskus, 2008). Jätän paskapuheeksi huutelijan omaan mietintään, milaisia eroja lihalla ja maidolla on tuotannon kannalta.

En aiemmassa kirjoituksessa sanonut, että lihaa ei olisi ollenkaan ollut tai että sitä ei olisi syöty, mutta määrässä ja laadussa (mikä eläin, mikä osa, missä muodossa ostetaan) on tapahtunut melkoisesti muutosta. Vuonna 1900 syötiin keskimäärin 32 kg lihaa per henkilö (Maaseudun tulevaisuus, 2007), 2014 76 kg (Lihatiedotus). Viime vuosisadalla kulutuskäyrään ilmestyy alamäkeä sotien ja säännöstelyn myötä, muuten suunta on ylöspäin. Siinä missä ennen siipikarja tarkoitti munintansa lopettanutta kanaa (tai kukkoa), nykyään se suurimmalle osalle tarkoittaa marketin hyllystä löytyvää pakettia.

Mainittu teollistuminen toki alkoi Suomessa jo ennen 1900-lukua, mutta kaupunkilaisten osuus väkiluvusta kasvoi vuosien 1860 ja 1920 välisenä aikana 6 %:sta vasta 16 %:iin ja oli vielä 1950-luvun alussakin 32 % koko maan väestöstä.
(Laakso & Loikkanen, 2004).
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Päivän ekana ja ainoana sopivankokoisena annoksena karjalanpaistia ja täysjyväriisiä. Koht poju saunoon. Estis kertoo vaa teoriaa täällä mutta unohtui kertoa mitä söi aijaijai miten siitä on tullut nykyää niin vaisu ja hiljane. Toisenlainen/asennetasoinen se oli viel vuon 05 aijaijai. :p
 

Örfil

Guest
Jonin ruokailutavat ja -ajat poikkeavat kovasti terveellisinä pidetyistä.
Ainakin oman kertomansa mukaan. Asia ei minulle kuulu, kiinnittää vaan huomiota.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Jonin ruokailutavat ja -ajat poikkeavat kovasti terveellisinä pidetyistä.
Ainakin oman kertomansa mukaan. Asia ei minulle kuulu, kiinnittää vaan huomiota.
No ei kerenny kun pyöri iltapäivän ympäri mestoja ja en alentunut matkalla jauhomaiseen pikaruokaan. Eipä siinä nälkä tullut vasta kuin kotimatkalla. Toisaalta ei Rainier voi tietää miten muut 5 miltsii suomalaista syö joten vai onko tilastoo? :) Ja jos yks pv tekee noin niin mistä luulet että tein eilen noin? :)
 
Viimeksi muokattu:

Örfil

Guest
Jauhomaista pikaruokaa kannattaa syödä la/su välisenä yönä n.03:30 ja hukku pippelissä.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös