Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSKAUSI 2016

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

airnok

Out of order
Liittynyt
18.11.2016
Viestit
61
Kuinkahan kauan siitä on aikaa kun tuo turvapaikanhakija on lähtenyt kotimaastaan? Silloin on ollut vainoa, onko vielä?
Jaa-a. Saattaa olla ihan järkevä (ja todenmukainenkin) päätös, mutta ulosanti oli ainakin heikko. :p

EDIT: Puhuin siis ainoastaan tuosta markoj:n esittämästä lainauksesta, menemättä sen syvällisempiin analyyseihin. Todennäköisestihän totuus on jotain muuta - johonkin suuntaan, niinkun aina. Kaikki ajavat omaa agendaansa, varsinkin turvapaikka-asioissa sen on huomannut. Meinaan siis että jos esmes tilanne kotimaassa olisi muuttunut, eikö päätöksessä sanottaisi, että "...turvallisuustilanteen muutoksen valtiossa X myötä Migri on tullut tulokseen, että et ole esittänyt sellaisia perusteluita, joiden vuoksi sinua enää uhkaisi kotimaassasi epäinhimillinen kohtelu". Se taas, että kertooko alunperin tuon julkituonut henkilö kaiken, mitä päätöksessä sanotaan, on eri asia. ;)
 
Viimeksi muokattu:

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Arvelinkin, että täältä löytyy asiantuntevia tulkitsijoita.
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Veronkeliumi

Ja tapahtui niinä päivinä, että ministeri Sibelukselta kävi käsky, että kaikki mopot oli verolle pantava. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Ikoskan ollessa Tamperuksen pormestarina. Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin Örfilkin lähti Birkanmaalta, Pirkkalan kaupungista, ylös Särkänniemeen, Tunnelikaupunkiin, jonka nimi on Tamperus, hän kun oli hidasta hämäläistä sukua, verolle pantavaksi Mopon, kihlattunsa, kanssa, joka oli miesluolassa. Ja hän työnsi Mopoaan, myötä- ja vastamäissä.

Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Mopon poikimisen aika tuli. Ja Örfil särki loputkin, kokosi osat ja pani ne puristimeen, koska niille ei ollut muuta sijaa.

Ja sillä seudulla oli risupartoja kedolla pilkkaamassa motoristeja. Valokaaren kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. Mutta Puristimenhoitaja sanoi heille: ”Älkää peljätkö, puristimen sulake vain kärähti. Sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon::Örfilin ei tarvitse maksaa leiviskääkään mopoveroa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte mopon paketoituna puristimessa makaamassa.”

Niin nämä puhuivat toisillensa: "Menkäämme nyt sisälle katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Hoitaja meille ilmoitti". Ja he menivät kiiruhtaen ja löysivät Örfilin ja Mopon, joka makasi puristimessa. Ja kun he tämän olivat nähneet, ilmoittivat he sen sanan, joka oli puhuttu heille, että veroa ei tarvitse enää maksaa.

Ja kaikki, jotka sen kuulivat, ihmettelivät sitä, mitä risuparrat heille puhuivat. Mutta Örfil kätki kaikki nämä sanat ja tutkisteli niitä excelissään.
 
Viimeksi muokattu:

Örfil

Guest
Niin ei sitten sarkasmitutka yhtään piipittänyt..

Itse asiassa uudistaisin katsastushommia silleen, että uusia autoja ei tarvitsisi katsastaa vuosittain. Vaatiihan se jo helvetistikin yritystä että tehdaslämpimän kikottimen saa vuodessa siihen kuntoon ettei mene syynistä läpi.. tai edes kahdessa - kolmessa vuodessa. Tässä kohdin on vielä vähemmän järkeä kuin mopokaluston katsastamisessa.

Mopot kuitenkin ottaisin katsastusvelvollisuuden piiriin myös. Ei vuosittain, koska (kuten mainitsit) niillä ajetaan pääsääntöisesti vain hyvällä kelillä, mutta kahden tai kolmen vuoden välein. Syyksi voin laittaa vaikka vain päästömittaukset. Miksi mopojen kanssa pitäisi olla yhtään löysempi kontrolli CO2 ja hiukkaspäästöjen suhteen? Myös melumittaus niille custom-tötteröille olis ihan paikallaan.

Henk koht kippaisin kaikki siviilimopot mereen, notta siihen verraten olen hyvinkin sovittelevasti liikenteessä tässä. ;)
Katos, liekö piipittänyt, mutta tuo mun tinnitus katos häiritsee ;)

Eikös uusissa autoissa ole nyt niin, ettei tarvitse alkuun katsastaa? Mulla ainakin oli yks auto niin tuore, että alkuun kävin vain joka toinen vuosi.

Melumittauksista ja Co2 mittauksista olen kyllä osin samaa mieltä. Ainoa juttu on, että ne voi katsastuksen ajaksi kiertää hyvin helposti eli esim. putket tukkii sitä varten 10 minuutissa, kun tekee "katsastusvaimentimet".
Päästöjen määritys voi olla tuhottoman vaikea homma. Mistä saadaan kaikille muutamalle tuhannelle ennen 2000 lukua tehdylle esim. kustompyörälle päästörajat. Tai itse kasatuille vehkeille?
Ja täytyy muistaa, että pyörien päästöt suhteessa vaikkapa autoihin, on yksi pieru Saharassa. Lisäksi väitän että lätkäpeleihin autoillaan kulkevat ihmiset lisäävät päästöjä enemmän kuin vuotuiset moottoripyöräajot Suomessa ;) Siksi on hyvä miettiä mitä jollain panoksella saavutetaan eli kannattaako ampua kärpästä miljuunan JASSM:illa?

Muutoskatsastuksiahan niille joutuu tekemän normaalisti. Esim. omani keulan ja siirtosarjan katsastin aikanaan konttorilla´ja rekisteriotteeseen ne on merkattu. Ihan jo sillä, ettei matka katkea poliisin toimesta reissussa.
 

Örfil

Guest
Anteeksi Örfil :eek:
Epäilen että tuo tarina oli keksitty tai ainakin hyvin liioiteltu. Siinä oli niin paljon epäloogisuuksia, että niitä ei muuten pysty selittämään.
En vetoa löisi, mutta hyvin vahva heittoi tämä nytkyllä!
 

Örfil

Guest
Sori jos menee off-topiciksi mutta... mitä?

Kyllä ainakin itselläni on kaikki kaksipyöräiset "hanskassa" pysyneet sen jälkeen kun mopon ostin ja sillä puoli vuotta ajoin. Pitäisi kai muillakin, jos tajuaa, että eri vehkeellä kahvan kääntäminen saman verran antaa eri verran tehoa.
En tosin tiedä mitä kyseinen mainittu "ratatykki" tarkoittaa, onkse vähän niinku vertaisi sitä Ladaa F1:seen? Jos on niin siinä suhteessa ymmärrän, ei taitaisi monella meistäkään ihan F1 hanskassa pysyä.. ;)
Tuleppa kokeilemaan meikäläisen kikotinta. Väitän että 7/10:stä kaataa sen, kun koittaa heittää uukkarin katsastuskonttorin pihalla.

Jos teikäläinen pystyy ajamaan pyörää kuin pyörää, se ei ole lainkaan mikään tae siitä, että myös jokainen Keijo Katsastaja ottaa mopon kuin mopon haltuun koeajolla. Superkuski airnokkeja ei ole joka lähtöön.
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Epäilen että tuo tarina oli keksitty tai ainakin hyvin liioiteltu. Siinä oli niin paljon epäloogisuuksia, että niitä ei muuten pysty selittämään.
En vetoa löisi, mutta hyvin vahva heittoi tämä nytkyllä!
Enpä tiedä, yks Luukas kyllä totena kertoi.:doubtful:
 

Örfil

Guest
Näyttäkää minulle yksikin tilasto missä näkyisi, että autojen katsastaminen on pelastanut ihmishenkiä.
Katso hylkäystilastot syistä ja päättele siitä, mitä olisi tapahtunut jos niistä kriittisimpiä ei olisi havaittu ajoissa = mm. ohjaukseen ja jarruihin liittyvät
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Katso hylkäystilastot syistä ja päättele siitä, mitä olisi tapahtunut jos niistä kriittisimpiä ei olisi havaittu ajoissa = mm. ohjaukseen ja jarruihin liittyvät
Moottoripyöräilijät toki jokainen ovat sellaisia tekniikan ihmelapsia, että he huomaavat kulkupeliensä viat.
 

Örfil

Guest
Ai että ajamatta katsastetaan pyörä. Samantienhän sen voisi hoitaa vaikkapa mm. sähköpostitse.

Voi hyvää päivää.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
..mutta onko maha leikattu miekalla auki?

EDIT: Kai tuossa oli ideana se, että "Maahanmuuttovirasto katsoo sinuun kohdistuneen ulkomaalaislain mukaisia vainoksi katsottavia tekoja", mutta "...et ole esittänyt sellaisia perusteluita joiden vuoksi sinua uhkaisi kotimaassasi epäinhimillinen kohtelu". Nuo lauseethan ovat aivan ristiriidassa toistensa kanssa.
Eivät ole. Kyllähän Suomessakin moni joutuu mitä törkeimpien väkivaltarikosten uhriksi, muttei sen perusteella turvapaikkaa muista maista haeta.
 

Örfil

Guest
Moottoripyöräilijät toki jokainen ovat sellaisia tekniikan ihmelapsia, että he huomaavat kulkupeliensä viat.
Kouvolla ei nyt yksinkertaisesti näytä riittävän tietotaito tämän aiheen kommentointiin, kun mp:n huoltotoiminta tai mp:n huollattaminen liikkeessä on tuntematon asia.

Väännäppä nyt exceli niistä viallisten moottoripyorien aiheuttamista onnettomuuksista. Teen pari leipää sitä odotellessa.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Örfil sanoi:
Tuleppa kokeilemaan meikäläisen kikotinta. Väitän että 7/10:stä kaataa sen, kun koittaa heittää uukkarin katsastuskonttorin pihalla.
Jospa moottoripyörän katsastuksessa ei niinkään keskityttäisi koeajoon, eikä varsinkaan "uukkarin heittämiseen katsastuskonttorin pihalla", vaan siihen, että moottoripyörä on mm. jarruiltaan, meluominaisuuksiltaan, päästöistään ja yleiseltä kunnoltaan liikenteeseen sopiva. Ja muutenkin kaikilta osin viranomaismääräysten mukainen kulkuneuvo.

Ei autollakaan heitetä mitään uukkaria katsastuskonttorin pihalla katsastushenkilön toimesta? Että siten varsin naurettava pointtisi moottoripyörän katsastamattomuuden puolesta verraten koeajoon ja 'uukkarin heittämiseen'.

Hahmo Tshuna tuossa ylempänä kiteytti asian varsin hyvin.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Köyhää on Tampereella.

Lounaaksi nautittu kinkku-ananaspizza kuumensi tunteet - tamperelaismies vei 2,50 euron riidan hovioikeuteen asti


Hovioikeus ei myöntänyt tamperelaismiehelle jatkokäsittelylupaa erikoisessa pizzariidassa.

Tamperelaismies nautti aterian lounashintaan, mutta olisi jälkikäteen halunnut pizzansa sittenkin synttäritarjoushinnalla.
Kuluttajariitalautakunta ratkaisi asian ravintolan eduksi.
Mies vaati 2,50 euron korvausta ensin käräjäoikeudessa ja valitti kielteisestä päätöksestä hovioikeuteen asti.

33-vuotias tamperelaismies oli käynyt syömässä paikallisessa pizzeriassa kesällä 2015 ja tilannut kinkku-ananastäytteisen Tropicana-pizzan.

Pizzeriassa oli sillä viikolla voimassa syntymäpäivätarjous, jolla pizzan sai kuudella eurolla. Mieheltä veloitettiin kuitenkin normaalihinta 8,50 euroa.

Ravintolan mukaan 2,50 euron hintaero johtui siitä, että mies oli asioinut ravintolassa lounasaikana, jolloin ensisijaisena etuna ravintola tarjoaa kaikille asiakkaille maksuttoman juoman. Mies oli maksanut pizzasta ja juomasta siis yhteensä 8,50 euroa.

Mainoksessa oli maininta, ettei tarjousta voi yhdistää muihin tarjouksiin. Siksi ravintola katsoi, ettei asiakkaalle voitu antaa yhtä aikaa sekä maksutonta lounasjuomaa että pizzaa synttäritarjoushinnalla.

Mies oli maksanut ateriansa käteisellä ja saanut 10 euron setelistä takaisin 1,50 euroa. Ravintolan mukaan mies ei ravintolassa asioidessaan huomannut palvelussa tai hinnassa moitittavaa, eikä hän myöhemminkään palannut ravintolaan selvittämään asiaa.

Pizzerian mukaan he kuulivat asiakkaan kokemasta vääryydestä ensimmäisen kerran vasta, kun mies oli jälkikäteen huomannut veloitetun hinnan saamastaan kuitista ja tehnyt asiasta suoraan valituksen Kuluttajariitalautakuntaan.


Myyjä toimi oikein

Kuluttajariitalautakunta ratkaisi asian ravintolan eduksi ja totesi miehen vaatimuksen perusteettomaksi.

Lautakunnan mukaan on kohtuullista odottaa, että kun ostos on tehty käteisellä, asiakas on todennut saamansa palautusrahan määrän. Asiakas on saanut lisäksi kuitin, josta ostos käy ilmi.

Kuluttajariitalautakunnan mukaan myyjä on muuttanut täysin oikein synttäritarjouksen lounastarjoukseksi, koska asiakas on näin saanut tuotteet hänelle edullisempaan hintaan.

Huomattavaa on, että asiakkaan saaman lounasedun arvo on ollut 2,80 euroa, kun synttäritarjouksen arvo olisi ollut 2,50 euroa. Näin mies sai siis joka tapauksessa suuremman edun.

Miehellä olisi joka tapauksessa ollut mahdollisuus heti ostotapahtuman yhteydessä pyytää tuote synttäritarjoushinnalla, jolloin pizza olisi myyty hänelle kuudella eurolla ilman juomaa. Ravintolan mukaan mies ei näin tehnyt.


Käräjille

Tamperelaismies oli pettynyt Kuluttajariitalautakunnan päätökseen, mutta ei jättänyt asiaa sikseen. Mies nosti asiasta kanteen Pirkanmaan käräjäoikeuteen, jossa hän vaati, että ravintola velvoitetaan korvaamaan hänelle 2,50 euroa korkoineen.

Haastehakemuksessaan mies ei maininnut mitään siitä, että asiaa oli jo aiemmin käsitelty Kuluttajariitalautakunnassa. Ravintola sen sijaan liitti omaan vastaukseensa Kuluttajariitalautakunnan päätöksen.

Käräjäoikeus vetosi ratkaisussaan Kuluttajariitalautakunnan päätökseen ja päätti olla tutkimatta kannetta.

Oikeus totesi perusteluissaan, että yksi oikeudenkäynnin edellytys on oikeussuojan tarve.

- (Miehen nimi) on kanteessaan vaatinut hyvitystä, jota Kuluttajariitalautakunta ei ole suosittanut. Vaaditun hyvityksen määrä on ainoastaan 2,50 euroa. Jos otetaan huomioon pelkästään postituskulut ja verrataan niitä vaadittuun hyvitykseen, niin kantajalla ei ole voinut olla asiassa ainakaan mitään taloudellista intressiä ja oikeussuojan tarvetta, käräjäoikeus totesi ratkaisussaan.

Oikeuden mielestä mies ei haastehakemuksessaan esittänyt "mitään järkevää ja oikeusturvan kannalta hyväksyttävää syytä kanteen nostamiselle".

Mies pyysi haastehakemuksessaan myös vapautusta velvollisuudestaan suorittaa oikeudenkäyntimaksu. Hän ei kuitenkaan perustellut pyyntöään. Laajoja riita-asioita koskevassa oikeudenkäynnissä miehelle olisi lain mukaan tullut maksettavaksi 500 euron oikeudenkäyntimaksu, mutta oikeus päätti kuitenkin vapauttaa miehen tällä kertaa maksuvelvoitteesta, sillä se olisi asian laatu huomioon ottaen ollut kohtuutonta.


Hovioikeuteen asti

Edes käräjäoikeuden päätös ei pysäyttänyt vääryyttä kokenutta tamperelaista. Mies päätti lähteä hakemaan 2,50 euron korvauksia hovioikeudesta asti.

Turun hovioikeus tutki edellytykset jatkokäsittelyluvan myöntämiselle ja totesi tuoreessa ratkaisussaan, ettei käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen oikeellisuudessa ilmennyt aihetta epäilyille.

Muutakaan painavaa syytä valitusluvan myöntämiselle hovioikeus ei löytänyt, joten käräjäoikeuden aiemmin antama ratkaisu jää pysyväksi.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös