Visaliiga: Gastropubivisa - Päättyy 8.3.2017 klo 23.59

Andy

Jalkarannan Yannickdalmas
Liittynyt
15.8.2002
Viestit
5756
Sijainti
Ypäjä
1.
2. Makea, suolainen, hapan, karvas, umami
3. Pähkinöitä
4. Lasagnen kastike
5.
6. Tahna
7.
8.
9.
10. Antipasti, primi, secondi, dolce
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9337

1. Salaatteja
2. Karvas, makea, kirpeä
3. Ranskalaisia perunoita
10. Antipasti, secondi, primi, dolce
 

Iso Masa

Anonyymit Kyynikot
Liittynyt
14.11.2005
Viestit
1877
Ajattelin vastata kaikkiin Ohranjyvä, mutta jätinpä helpot pisteet poimimatta.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Oikeat vastaukset

1. Mitä ovat arborio ja carnaroli? Tunnetuimmat risottoriisilajikkeet. Pisteen sai riisistä ja puolikkaan jopa pastalla.

2. Luettele viisi ns. perusmakua? Hapan, makea, karvas, suolainen ja umami. Kohta lienee myös kokumi eli rikas maku virallisella listalla. Lähinnä kokumi liittyy tiemmä tärkkelyksen maistamiseen. Piste vain jos kaikki viisi, puolikas jos kaksi oikein.

3. Mitä belgialaisessa pubissa varsin usein tarjotaan oluen kanssa? Juustoa, useimmiten goudaa tai muuta kovaa ja aromikasta juustoa. Usein sen kaverina saa sellerisuolaa ja sinappia tai sinappimajoneesia. Haettiin tätä tiettyä ja pisteitä en lähtenyt pähkinöistä tms. muusta normimutusteltavasta antamaan.

4. Mitä on béchamel ja mitä se sisältää? Béchamel on yksi klassisista kastikkeista eli valkokastike. Se sisältää yksinkertaisesti vehnäjauhoa, voita, maitoa ja muskottipähkinää. Toki suolaa ja pippuria. Puolikas kastikkeesta, valkokastikkeesta kokonainen.

5. Master Chef Australia on television mainio kokkausohjelma. Kuinka monta
a) kautta sitä on esitetty? 8
b) viikkoa ohjelman runko kestää? 13
c) jaksoa viimeisimmässä 2016 kaudessa oli? 63
Pisteitä ropisi varsin höllällä kädellä. Huomionarvoista on tosiaan ohjelman pitkä kesto sekä tekemis-, että esitysmielessä. Ohjelma on hyvä eikä muita master chef -tuotantoja kannata edes verrata tähän. Tai edes katsoa.

6. Mitä on
a) miso? Käyneistä soijapavuista valmistettua maustetahnaa.
b) mirin? Makeaa riisiviiniä, jota käytetään pääasiassa ruoanvalmistuksessa. Kumpikin kysymyksen kohteista tärkeitä japanilaisen keittiön aineselementtejä.
Pisteitä reilulla kädellä esim. misokeitto antoi puolikkaan.

7. Mitä tarkoittaa ruoan kypsennystapana confit? Öljyssä tai rasvassa miedolla lämmöllä "keittämistä". Monasti tuotos myös säilötään ko. rasvassa kypsentämisen jälkeen. Tarkka kysymys, tarkka pisteytys.

8. Keneen julkkiskokkiin liitetään ravintola
a) The Fat Duck? Heston Blumenthal
b) August von Trappe? Hans Välimäki
c) Fifteen? Jamie Oliver
Pisteitä tuli puolikas jos yksikin oikea nimi edes esiintyi vastauksissa, kokonaisen sai kahdella oikealla oikean ravintolan kohdalla.

9. Millä kahdella oleellisella tavalla Icewine ts. Eiswein eroaa muista samantyyppisistä makeista jälkiruokaviineistä kuten Tokaji, (Trocken)beerenauslese ja Sauternes? Eisweiniin käytettäviä rypäleitä tulee pakkasen panna köynnöksessä. Eisweiniin käytettäviä rypäleitä ei sen sijaan tule jalohomeen rakastella. Eli rypäleiden tulee jäätyä ja niitä ei yleensä altisteta botrytikselle eli jalohomeelle kuten kysymyksen muut kuuluisat jälkiruokaviinityypit. Ei ihmeitä arvostelurintamalla.

10. Pistä italialaisen ravintolan ruokalistan otsikot tarjoamisjärjestykseen: dolce, antipasti, secondi, primi[/QUOTE] Antipasti eli alkupalat, primi eli ensimmäinen ruokalaji, secondi eli toinen ruokalaji ja dolce eli jäkiruoka. Yleensä näistä kuitenkin vedetään vain kaksi, ei välttämättä kaikkia neljää. Toki italialaiseen menuun voi kuulua muitakin osasia kuin kysytyt, mutta nämä kuitenkin varsinaiset pääosat. Pisteitä hövelisti. Kokonainen vain täysin oikeasta, mutta puolikas jo sinnepäin sohimalla.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Pisteet

Zoe 6,5
Antero Tynninen 6
PuoliPöhkö 5,5
Antsa Rieppo 5
Jjusban 4,5
Nurtsi 4
maradona 4
uuci 3,5
lfb 3,5
jupla 3,5
WebSlave 3,5
Captain Howdy 3
Sue_me 3
Albert Oil 3
JPP 2,5
Il Tempo Gigante 2,5
Andy 2,5
Jacques 2
Sörsselsön 1,5

Valivalia ja vinetystä otetaan vastaan ja sille NAURETAAN.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
5. Master Chef Australia on television mainio kokkausohjelma. Kuinka monta
a) kautta sitä on esitetty? 8
b) viikkoa ohjelman runko kestää? 13
c) jaksoa viimeisimmässä 2016 kaudessa oli? 63
Pisteitä ropisi varsin höllällä kädellä. Huomionarvoista on tosiaan ohjelman pitkä kesto sekä tekemis-, että esitysmielessä. Ohjelma on hyvä eikä muita master chef -tuotantoja kannata edes verrata tähän. Tai edes katsoa.
Vahva komppi. Tuomariston (Gary Mehigan, George Calombaris, Matt Preston) kemiat toimii ja heillä on kilpailijoihin hieno, kasvattava ote. Ei mitään kusipäistä vittuilua aka Gordon Ramsay tai ylimielistä nirppanokkailua aka jenkkituomarit. Lisäksi vierailevat kokit on ihan huippuja. Aina odottaa Hestonin viikkoa. Viime kaudella oli Marco Pierre Whiten ja Nigella Lawsonin viikot myös.
 

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Olen puolinainen, sain 7 puolikasta pistettä! Lienee ME. Nakit ja muusat.
 

Andy

Jalkarannan Yannickdalmas
Liittynyt
15.8.2002
Viestit
5756
Sijainti
Ypäjä
Hävettää pisteet. Olisi pitänyt yrittää vastata julkkiskokki- ja tositeeveekysymyksiin, niistä olisi tullut vähän lisää pistesaldoa, ja ihan perusjuttuihinkin vastailin väärin, jos vastasin.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Vahva komppi. Tuomariston (Gary Mehigan, George Calombaris, Matt Preston) kemiat toimii ja heillä on kilpailijoihin hieno, kasvattava ote. Ei mitään kusipäistä vittuilua aka Gordon Ramsay tai ylimielistä nirppanokkailua aka jenkkituomarit. Lisäksi vierailevat kokit on ihan huippuja. Aina odottaa Hestonin viikkoa. Viime kaudella oli Marco Pierre Whiten ja Nigella Lawsonin viikot myös.
Kyllä. Sen erottaa muista myös hieno aussimeininki. Jäätävää yhteisöllisyyttä ja toisten tukemista ja mukanaelämistä. Ameriikan tuotannossa menee vartti ensimmäistä jaksoa, kun joku jo hate that bitch I hope she dies. Aussimeno on täysin painvastaista.

Kokkaaminenkin on parempaa down under. Mahtavia raaka-aineita ja hieno sulatus maailman keittiöitä.

Kokkien oppitunnitkin ovat timanttia.
 
Ylös