Persujen pj-vaali - miten käy jälkikäteen?

Miten persujen käy pj-vaihdoksen jälkeen?

  • Terho voittaa ja puolue hajoaa

    Äänet: 0 0,0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    10

Örfil

Guest
Hauska nähdä milloin siellä on jonkun mukaan tehty saatanallisia rituaaleja.
Kuningas Alkoholilla on ollut suuri osuus kaikenlaiseen toikkarointiin ja käsimerkkikommunikointiin. Sunnuntaikin on kuulemma vedetty tasoitellen :D Siinähän sitä on ainekset lööppeihin valmiina.
 

Örfil

Guest
Osuva kirjoitus Aamulehdessä ja vastine pari päivää sitten ilmestyneelle toisen toimittajan aivopierulle, jossa surkutteli "demokratian häviötä" persuvaaleissa.

https://www.aamulehti.fi/ihmiset/tietamattomyys-ei-ole-enaa-hapea-200212443/

Lyhyt summaus: tässä nähtiin suoran demokratian toimivuus isoissa asioissa - vituix menee, koska se mahdollistaa pienen ja innokkaan porukan näkökantojen junttaamisen läpi enemmistön ollessa mankelivuorollaan. Auta armias, jos maamme asioita hoidettaisin samalla menetelmällä :eek: Edustuksellinen demokratia näytti oikein hyvin miksi se on toimivin vaihtoehto.
Suora demokratia toimii jossain pingiskerhon kokoisissa ja tärkeyksisissä poppoissa, mutta ei muussa.

Lainataanpas pätkä kirjoitusta:

On vain muodikas harha, että kaikki mielipiteet ovat samanarvoisia.

Eikä sekään pidä paikkaansa, että jokainen tietää kaiken tarpeellisen voidakseen itsenäisesti muodostaa oman mielipiteensä.
Ei ole olemassa mitään ”pyhää kansaa”, jolla olisi vaistonvaraisesti hallussaan perimmäinen viisaus. Jos ”kansan syvät rivit” olisivat aina oikeassa, söisimme edelleen kaskinauriita naama noessa, eikä muualla oltaisi sen pitemmällä.

Vallalle on päässyt uusromanttinen käsitys, että kaikki mielipiteet ovat yhtä arvokkaita ja jokainen on kykenevä päättämään mistä tahansa. ”Suora demokratia” on harhakuviin ja toiveisiin perustuva idealistisen eliitin keksintö. Keksintöä on helppo markkinoida ylhäältä alas. Kukapa sanoisi, että hänellä on ennestään liikaa valtaa kykyihinsä nähden.

Ja nyt ollaan tällä tiellä jo niin pitkällä, että Suomessakin leviää ylemmyydentuntoinen tietämättömyys, joka vaatii lisää valtaa.
Tietämättömillä on demokraattinen oikeus päättää meitä kaikkia koskevista asioista, jos tietämättömiä vain on tarpeeksi paljon. Ei ole kyse vain siitä, että matemaattisen tarkka Halla-aho tukeutuu Teuvo Hakkaraisen yhteiskunta-analyysiin, jos arvelee siitä olevan hyötyä itselleen.

Kun tietämättömyyttä mobilisoidaan liikekannalle, taustalla on aina joku, joka laskee hyötyvänsä. Soini, Halla-aho tai joku muu. Varjelkaamme siis edustuksellista demokratiaa! Se on toimiva keino suojella kansanvaltaa tietämättömyyden tyrannialta.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Pekka näpäytti ihan aiheesta.

Haavisto aloitti aiheesta puhumisen sanomalla, että presidentti on Suomessa keskeinen toimija ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Presidentillä on nimitysvallan lisäksi mielipidevaltaa, hän sanoi.

- Viimeisiltä viikoilta tästä on esimerkkejä: meillä ei ole tällä hetkellä ylintä laillisuusvalvojaa, oikeuskansleria, ja perussuomalaisten puolueen hajottua vanhat ministerit jatkavat hallituksessa toistaiseksi ilman puoluetta ja puolueohjelmaa, ja ilman uutta hallitusneuvottelukierrosta. Näiden ei pitäisi olla aivan läpihuutoasioita, Haavisto sanoi.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Harry ei tykkää olla gummileimasimena.

Hjallis Harkimo haukkuu SS:n blogissaan kokoomusta suhmuroinnista ja Timo Soinin suojelusta
Kansanedustaja Harry Harkimo arvostelee puoluettaan eduskuntaryhmän sivuuttamisesta.

Kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo arvostelee Savon Sanomien blogissaan puoluettaan eduskuntaryhmän sivuuttamisesta hallituskriisin aikana.

Harkimo kirjoittaa, että hallituskriisi oli hallituskriisi kaikille muille paitsi Uusi vaihtoehto -ryhmään liittyneelle Timo Soinille, valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok) ja pääministeri Juha Sipilälle (kesk).

Harkimo myöntää kirjoituksessaan, että kuviolla vältettiin hallituskriisi, mutta Uuden vaihtoehdon ministerimäärä kansanedustaja ei sulata.

- Sitä minä en ymmärrä, miksi syntyneellä uudella ”puolueella” on sama määrä ministereitä kuin ennen, vaikka kansanedustajien määrä ryhmässä melkein puolittui. Jos ajatusleikkinä kuvittelemme, että Uusi vaihtoehto saisi vaaleissa puolet perussuomalaisille gallupeissa luvatuista ääniosuuksista, sillä olisi 8-10 kansanedustajaa - melkein joka toinen ministerinä!, Harkimo päivittelee kirjoituksessaan.

- Miksi siis näin? "Kuuluu diiliin", minulle sanottiin, Harkimo jatkaa.

Harkimo on suivaantunut kokoomuksen eduskuntaryhmän sivuuttamisesta. Kansanedustajan mukaan ryhmän yli on kävelty, eikä edustajien mielipiteitä ole otettu huomioon.

- Jos joku kuvittelee, että puolueen eduskuntaryhmällä on jonkinlaista valtaa, se kannattaa unohtaa nyt. Oikeasti puolueen puheenjohtaja avustajineen tekee isot päätökset, nämä syötetään ministereille ja eduskuntaryhmän puheenjohtajille - ja näin pikku hiljaa tieto päätöksistä valuu kansanedustajille, kun eduskuntaryhmä kumileimasimena hyväksyy päätökset.

Harkimo ei pitänyt tavasta, jolla hallituskriisi hoidettiin. Hän kirjoittaa blogissaan, että ratkaisuun päädyttiin Timo Soinin takia.

- Viime viikon näytelmästä jäi minulle paha maku. En näköjään vieläkään ymmärrä politiikkaa.

- Tämä sotku vähentää taas politiikan uskottavuutta. Mutta näin tehtiin, koska kaikki yhtäkkiä säälivät Timo Soinia Jussi Halla-ahon saatua voiton. Ymmärrän motiivit, mutta tuskin missään muualla saa tehdä näin likaisia diilejä kuin politiikassa, Harkimo kirjoittaa.

Iltalehti tavoitti Harry Harkimon, mutta kansanedustaja ei halunnut kommentoida blogikirjoitustaan.

Lähde: Savon Sanomat blogit
 

Örfil

Guest
Asia mikä on mietityttänyt tovin on Halla-ahon ja Huhtasaaren asenne-erot: Hallis on Naton kannattaja eikä mikään Venäjä-fani, kun taasen Huhtasaari taasen ei Natosta innostu ja Huhtasaaren yhteydet itänaapurin edustajiin on tiedossa. Nämä lienevät olleet myös ne syyt, miksi ministeriyshaaveille tuli tiukka ei ja oli pienenä osana koko persusoppaa.

Ohessa samaa pähkäilee Riiheläinen, aika näyttää mihin tämä homma kääntyy:

Suomessa ajankohtaiseksi populistisen äärioikeiston Venäjä-yhteyksien tarkastelun tekee perussuomalaisten tilanne. Tähän asti puolue on erottunut muista eurooppalaista populisteista kriittisellä suhtautumisellaan Venäjän toimiin.

Suomessa Venäjä-myönteistä äärioikeistoliikehdintää on ollut tähän asti lähinnä MV-lehden ympärillä pyörivissä piireissä. Nyt kotimaassa puoluetta johtava varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kertoi (siirryt toiseen palveluun) jo ennen valintaansa, että perussuomalaiset ottaa nyt paikkansa eurooppalaisten oikeistopopulististen puolueiden kartalla. Venäjän etuja Suomessa ahkerasti ajavan herra Johan Bäckmanin riemu uudesta puoluejohdosta antaa ymmärtää, että Venäjällä toivotaan perussuomalaisten asettuvan veljespuolueidensa rinnalle myös suhteessaan Venäjään.

Tosin puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ollut Venäjää kohtaan perin nuiva. Tämä vielä hämärä asetelma, kuten moni muukin asia Halla-ahon johtamaan puolueeseen liittyen, selvinnee pikkuhiljaa.
https://yle.fi/uutiset/3-9673803

Suunta on kuitenkin huolestuttava ja osin paluuta vanhaan.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Toivottavasti Suomessakin vähitellen ymmärretään että Venäjällä hallitsee äärioikeisto, eikä mikään vasurivalta.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Kai sillä sinisellä haetaan yhteyttä siniristilippuun, mutta englanniksi käännettynä Blue Future kuulostaa hieman hassulta.

blue = sininen, alakuloinen, masentunut, synkkä, rivo, vanhoillinen, yms.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Kai sillä sinisellä haetaan yhteyttä siniristilippuun, mutta englanniksi käännettynä Blue Future kuulostaa hieman hassulta.

blue = sininen, alakuloinen, masentunut, synkkä, rivo, vanhoillinen, yms.
It's Blue Reform in English. Very snappy!
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
White Power olisi ihan nasakka nimi. Käytetty iskunvaimentimessakin.

WP Suspension är en nederländsk tillverkare av fjädringskomponenter grundat 1977, numera helägt av KTM. WP:s produkter har använts av ett flertal motorcykeltillverkare inom både tävling-, terräng- och gat-motorcyklar, till exempel KTM, Husaberg, BMW och Moto Guzzi. Ursprungligen användes namnet White Power som syftade på de vita fjädrar som var ett igenkänningstecken för WP:s produkter, men man slutade använda namnet 1991 då man inte vill sammankopplas med det likalydande rasistiska slagordet.
 
Ylös