Presidenttiehdokas, joka puhuu vaalitenteissä täysin häpeilemättä valheita - tai siis vaihtoehtoista totuutta, mikä on yksi 2010-luvun hienoimmista innovaatioista?
Presidenttiehdokas, joka muuttaa lennossa mielipiteitään oman vaalimenestyksensä turvaamiseksi?
Presidenttiehdokas, jonka Venäjä-mieliset näkemykset nostattavat mitä helkkaria -kysymyksiä vuonna 2018?
Presidenttiehdokas, joka vaatii rajoja kiinni laittomien maahantulijoiden vuoksi?
Presidenttiehdokas, joka ei vapaaehtoisesti suostu avaamaan raha-asioitaan?
Presidenttiehdokas, jonka harrastamasta naisten ahdistelusta on juoruttu julkisesti?
Presidenttiehdokas, joka syyttää mediaa häneen kohdistuvasta puolueellisesta ajojahdista?
Kyllä, puhun USA:n nykyisestä presidentistä Donald Trumpista, joka on ansaitusti aiheuttanut ihmetystä ja pelonsekaista naureskelua - meillä Suomessakin.
"Kyllä ne jenkit on tyhmiä ja yksinkertaisia, kun tuollaista ehdokasta äänestivät, höhhöhhöö, eiku oikeesti ahdistaa."
Vaan kysytäänpä ääneen nuo samat lauseet niin, että vastauksessa Trumpin tilalle laitetaan keskustan kunnianpuheenjohtaja, tällä kertaa oman kansanliikkeensä presidenttiehdokas Paavo Väyrynen - Suomen presidentinvaalien tuoreiden gallupien kolmanneksi suosituin ehdokas.
Jep, mikään muu ei muutu paitsi presidenttiehdokkaan nimi.
Ja silti tuoreiden kannatuskyselyiden mukaan yli 336 000 äänioikeutettua ja oikeustoimikelpoista suomalaista on sitä mieltä, että Trum... eiku Väyrynen olisi hyvä presidentti Suomelle.
Se on pelottavan suuri luku, vaikka sillä ei presidentiksi päästäkään - ei Suomessa eikä Yhdysvalloissa.
"No olipa tyhmä vertaus, just tollanen valtamedian punavihertoimittajan kaunakommentti."
Väyrynen edustaa "Krimin valtaus oli ihan ok ja Venäjä ei ole tehnyt mitään pahaa, vaan Yhdysvallat on kaiken pahan alku" -näkemyksineen sitä takavuosikymmenien ummehtunutta itänaapuria nuoleskelevaa YYA-Suomea (lapset, googlettakaa - laittakaa hakusanaksi vaikkapa, no, "Väyrynen"), jolla ei pitäisi olla enää vuonna 2018 mitään asiaa länsimaisesti ajattelevan modernin eurooppalaisdemokratian presidentinvaalien kärkikolmikkoon.
Vaan näköjään on, koska Suomi (kesk) vuonna 2018.
Noniin, tuo oli iloisen iltapäivälehtimäistä mutkat suoraksi -pohdintaa, mutta Väyrynen perinteisesti ja tunnetusti jakaa mielipiteitä. Näin kävi myös Iltalehden jo semilegendaarisessa leijonat ja lampaat -raadissa, joka arvioi Väyrysen onnistuneen yhtä lailla kolmanneksi parhaiten Ylen henkilökohtaisista tv-tenteissä tällä ja viime viikolla.
Väyrynen keräsi kolme lammasta, mutta myös kolme leijonaa. Häntä paremmin pärjäsi vain keskustan toinen YYA-presidenttiehdokas Matti Vanhanen (neljä leijonaa ja yksi lammas) sekä RKP:n Nato-haukka Nils Torvalds (viisi leijonaa, ei yhtään lammasta).
Toinen Väyrysen tavoin kansaa kahtia jakava presidenttiehdokas, perussuomalaisten Laura Huhtasaari kiipesi leijonat ja lampaat -rankkauksessa neljännelle tilalle - kuten tämän viikon virallisissa gallupeissakin.
Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa perussuomalaisten paras äänestysalue oli Huhtasaaren kotivaalipiiri Satakunta, jossa puolue nappasi 25 prosenttia äänistä. Huhtasaari sai 9 259 ääntä.
Persujen toiseksi vahvin vaalipiiri oli Kaakkois-Suomi, jossa puolueen kannatusprosentti oli 21,1 prosenttia. Koko maassa perussuomalaisten kannatus keväällä 2015 oli 17,7 prosenttia.
Koko maan ennakkoäänestysprosentti tämän vuoden presidentinvaaleissa oli perjantaina illalla kello 21 mennessä yhteensä 18,1 prosenttia. Kaikkein ahkerimmin oli äänestetty Satakunnassa, missä ennakkoäänestysaktiivisuus oli noussut jo 23,3 prosenttiin. Kaakkois-Suomen prosenttiluku oli 20,4.
Prosenttiluvut ovat hankalia varsinkin tuollaisina peräkkäisinä litanioina, joten tiivistetään niiden anti yhteen lauseeseen: ennakkoäänestys on toistaiseksi ollut vilkkaina niillä alueilla, joilla perussuomalaisilla ja Laura Huhtasaarella oli keväällä 2015 merkittävän suuri kannatus.
Toki perussuomalaiset on hajonnut eduskuntavaalien jälkeen ja henkilösuhteissa on tapahtunut lukuisia muutoksia, mutta noista numeroista voisivat ripeimmät ohuiden metallikalvohattujen käyttäjät vetää ainakin jonkinlaisia johtopäätöksiä.