Vaikka lehdistön kuva Pironista olikin jälkikäteenkin ja jo hieman omana aikanaankin liioiteltu niin aivan täysin katteetonta se ei ollut. Pironi oli erittäin itsevarma ja rohkea pelimies. Hän pystyi pitämään itsensä kylmähermoisena ja sulkemaan oman mielensä muilta ja samoin myös muiden mielipiteet itseltään. Toisin sanoen hän ei juuri ottanut muiden kritiikkejä vastaan.
Hänellä oli kauden 1982 aikana valtava muutos. Persoonana hän muuttui kauden loppua edetessä erittäin röyhkeäksi ja itsepäiseksi. Toisaalta taas myös ylimieliseksi. Hänellä oli talli puolellaan ja toisaalta taas mikään ei tuntunut riittävän. Myös yksityiselämä oli pelimiehellä tunnetusti hyvin hallussa.
Eräässä vaiheessa avioliittoa kaikki oli kulissien ulkopuolella hyvin, mutta liitto oli jo käytännössä päättynyt. Näyttelijättäriä pyöri ja muutenkin Pironilla tuntui vientiä olevan. Lisäksi eräässä vaiheessa kautta Ferrarin tekninen johtaja Harvey Postlethwaite sai myös kuulla Pironilta kunniansa.
Tarkoitus Harveyllä oli vain ollut etsiä Pironi ja samalla saada hänet järkiinsä hänen turhaan haluamastaan kilpailutaktiikasta. Pironi ei asiasta pitänyt ja välit näiden miehien välillä uhkasivat jäätyä. Erityisen vihainen Pironi oli ollut Harveyn liian teknisestä asenteesta hänen kilpailuaan kohtaan. Harvey oli vain ajatellut hänen parastaan.
Siinä tilanteessa Harvey ei myöskään pitänyt Pironin omasta asenteestaan ja etenkin hänen uhkaus tehdä Harveyn mahdollisesta epäonnistumisesta tallissa kiusasi mieltä. Lisäksi Ranskan kilpailussa hän kovisteli vain hetkeä ennen starttia myös hänen mekaanikoilleen ilman mitään syytä.
Toki hänellä oli ollut kilpailutaktinen keskustelu vaimonsa kanssa motorhomessa joka ei tosin liittynyt millään tavalla kilpailuun.
Mekaanikot olivat vain tulleet keskeyttämään palaverin ja Pironi lopulta lopetti tilanteen vain kilpailun takia.