Tiedeyhteisössä (ilmastotieteen asiantuntijat) ei hahmottelemasi kaltaista jakoa leireihin ole.
Mitä tulee kommenttiisi lämpötilan nousun pysähtymisestä ja trendiviivan tasaisuudesta en halua uskoa että edes tältä forumilta löytyy kovin monta henkilöä jotka tutustuttuaan edelliseen
postaukseeni ja siinä tarjoamani
linkin informaatioon kykenisivät pokkana väittämään - kuten sinä teit - että esittelemääsi käyrää tutkimalla voi tehdä johtopäätöksen siitä että lämpötilan nousu on maapallolla pysähtynyt/hidastunut.
On sinänsä hyvä tietää että aina kun haluaa antaa muistutuksen itselleen siitä minkälaisen päättelykyvyn varaan ihmiset mielipiteensä kykenevät rakentamaan, kannattaa tulla lukemaan kommentteja tänne Forumille.
Yllä toteamani asia ei kuitenkaan ollut motivaationlähteenäni päättäessäni vastata kommenttiisi, sillä uskon että useimmille tuo asia on ilmeinen.
Viestisi toinen keskeinen argumentti on ettei niin kutsutusta ilmastoherkkyydestä (climate sensitivity) tiedetä vielä tarpeeksi, jotta meillä olisi riittävästi aihetta huolestua ilmastonmuutoksesta.
Olet ymmärtänyt asian täysin väärin.
Omaksumaasi käsitykseen ilmastoherkkyydestä voi toki päätyä jos perustaa näkemyksensä tieteen sijasta teologiseen tai filosofiseen katsontakantaan kuten esille nostamasi Richard Lindzen on tehnyt:
But what Lindzen has now is not so much a complete model as an idea about how control of afmospheric temperature works. Indeed, he describes it himself as an idea of a theological or philosophical nature.
Science 1 December 1989:
Vol. 246 no. 4934 pp. 1118-1119
DOI: 10.1126/science.246.4934.1118 - tutustuminen artikkeliin vaatii Science- lukuoikeudet
Lindzen on vakuuttunut siitä että luonto löytää keinon jäähdyttää itsensä, vakuuttunut siitä että negatiiviset feedbackit poistavat lämpenemiseen johtavat tekijät. Tämä näkemys sai hänet maalaamaan mielessään skenaarion “luonnon termostaatista”: kuinka ilmakehä pitää huolta itsestään - trooppisten alueiden pilvimäärä lisääntyy ilmakehän hiilidioksidimäärän lisääntyessä, mikä puolestaan saa energian ohjautumaan korkealle ilmakehään josta se sitten säteilee avaruuteen.
On valitettavaa meidän kaikkien kannalta ettei tälle Lindzenin teologisfilosofiselle näkemykselle löydy näyttöä todellisesta maailmasta.
Lindzenin arvailun kaltaisia negatiivisia feedbackejä tai muita tuntemattomia negatiivisiä takaisinkytkentöjä voi periaatteessa olla olemassa. Tämä on syy sille että mallien avulla ilmastoherkkyyttä ei pystytä koskaan määrittämään täysin tarkasti.
Onneksi määritys voidaan kuitenkin tehdä melkoisen tarkasti paleoklimatologian avulla - ilman malleja - perustuen faktaan maapallon historiasta.
Jos Lindzenin visioima pilviin liittyvä negatiivinen feedback on olemassa, täytyy sen sisältyä havaintoihin jotka maapallon historiasta on tehty.
Itse asiassa sekä mallit, että tehdyt havainnot ja mittaukset vahvistavat ilmastoherkkyyden todennäköisimmäksi arvoksi noin 3 Celsiusastetta (Minimiarvon ollessa hieman alle 2 astetta, toki 4.5 astetta tai jopa enemmän ei ole vielä poissuljettu mahdollisuus). Jopa alhaisimman arvion mukaisen lämpötilan nousun tiedetään aiheuttavan vakavia seurauksia ympäristölle ja siten myös ihmisille.
Vuosien ajan Lindzen väitti että ilmastoherkkyys voi olla korkeintaan muutama asteen kymmenesosa.
(Katso yllä mainitsemani Science-lehti) Tämän hänen väitteensä on tiede osoittautunut olevan suuruusluokaltaan kymmenkertaisesti väärässä.
Muutama vuosikymmen sitten Lindzen oli todistamassa tupakkateollisuudelle kuinka kyseenalainen tilastollinen yhteys tupakan ja terveysongelmien välillä on...
Kuten sananlasku menee: asianajaja ei etsi totuutta, vaan voittoa asiakkaalle.