Heikki Kovalainen - Suomussalmen ilopilleri

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Auto on edelleen rakennettu täysin Lewisin tuntuman mukaan. Heikin ajotyylille tuo ei vaan istu sen paremmin kuin viime kautinenkaan menopeli. Se on hiukka hankalaa yrittää saada tuosta romusta irti parasta kun ei saa testata ja testaamattomuus näkyy selkeästi myös heikkona itseluottamuksena.
Luulenpa, että se seikka, että Hamiltonia suositaan niin selkeästi tallissa, syö kaikkein eniten Heikin suorituskykyä. Urheilussa psykologialla on suurempi rooli kuin F1-fanien keskuudessa tunnutaan ymmärtävänkään. Kun tiedät, että jo lähtökohtaisesti tallikaveriasi suositaan melkeinpä kaikin mahdollisin tavoin, et saa läheskään kaikkea itsestäsi irti. Psykologinen sota alkaa jo perjantain harjoituksista ja jatkuu läpi viikonlopun.

Ehkä tämä on helpoin ymmärtää esimerkin kautta. Kuvittele itsesi kuljettajan rooliin. Edessä on aika-ajot. Tallilla on kaksi autoa, mutta vain toinen saa optimaalisen polttoainekuorman ja aika-ajostrategian (eli mihin aikaan ja mihin väliin mennään radalle - tälläkin kun on merkitystä). Kuvittele itsesi ensin ajamaan tuota ykköstrategiaa. Tiedät, että talli tekee kaikkensa että saat mahdollisimman hyvän tuloksen aika-ajoista, ja siten myös kisasta. Siitä saat henkistä voimaa jolla puristaa itsestäsi ja autostasi kaiken irti mitä vain kykenet saamaan. Sitten kuvittele ajavasi kakkosstrategiaa. Tiedät, että vaikka onnistuisit täydellisesti, et silti ole päässyt optimiin. Tämä mielessä on vaikea saada läheskään kaikkea irti itsestäsi tai autostasi. Tämä kaikki johtaa siihen, että jo pelkästään strategioiden luoma ero kasvaa vielä lisää psykologisten tekijöiden vuoksi. Kuskit kun eivät ole koneita.
 

talakem

Iltalehden toimitus
Liittynyt
4.3.2002
Viestit
3610

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Laarenihan tuli aika nätisti tuolla Monacossa. Mikäs Red Bullilla? Mikä oli diffusori-tilanne heillä?
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Heikkihän jutteli jo ihan alkukaudesta, että auto on hyvä ajettava. Ongelma lienee lähinnä aerodynamiikassa. Monacossahan hyvä ajattevuus on pääasia, aero ei ole niin tärkeä. Mäkki saattaa olla Monacossa ihan parhaita autoja.
 

Torres

Well-known member
Liittynyt
15.3.2008
Viestit
2011
Aika surullista alkaa olla Maikkarin touhu. Kovalaisen "vihjaus" on taas sitä itseään ja uutisointi harjoitusten "upeasta" ohituksesta lähinnä naurattaa.

Heikkihän vain kertoo, että haluaisi jatkaa Mäkillä, minkä kaikki jo tiesimmekin.

Näitä lausuntoja luetaan ilmeisesti sinivalkoiset mustakiikarit päässä:
- Minulla ei ole sopimusta kuin tämän kauden loppuun, mutta kyllä minä haluan jatkaa tallissa ja uskon, että asia toivottavasti selviää tässä ihan pikapuoliin. Kyllä minulla on ainakin kaikki suunnitelmat sitä kohti, että ensi vuonna ajetaan McLarenilla - ja ajetaan vielä monta vuotta McLarenilla, Kovalainen kertoi MTV3:lle.
:D
 

bond85

Well-known member
Liittynyt
20.5.2009
Viestit
222
Sijainti
Rovaniemi
Kyllä melkein toivoisin, että Heikki ei jatka McLarenilla. Se vain on homma niin, että jos haaveena on se maailmanmestaruus niin McLarenilla siihen ei ole mahdollisuuksia niin kauan kuin Hamilton on tallikaveri. Lewis on ja tulee olemaan se ykköskuski tallissa vaikka talli ja Heikki muuta väittääkin.
Niimpä näkisin Heikin mielummin jossain muussa tallissa tai Heikille käy tässä vielä kuten Barrichellolle Ferrarilla. Hyvällä säkällä saa sen voiton tai pari kaudessa, mutta mestaruuteen ei ole ikinä mahdollisuuksia.
Käy vielä niin, että Heikki saa voittaja-auton ja mahdollisuuden voittaa vasta uran loppupuolella niinkuin nyt kävi Rubensille Brawnilla?
 

Polar

Well-known member
Liittynyt
15.1.2007
Viestit
757
Käy vielä niin, että Heikki saa voittaja-auton ja mahdollisuuden voittaa vasta uran loppupuolella niinkuin nyt kävi Rubensille Brawnilla?
Sehän olisi hienoa jos Heikki voisi taistella vielä uran loppupuolella mestaruudesta, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kuitenkin epäilen, ettei Heikki sellaista tilaisuutta tule saamaan.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Sehän olisi hienoa jos Heikki voisi taistella vielä uran loppupuolella mestaruudesta, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kuitenkin epäilen, ettei Heikki sellaista tilaisuutta tule saamaan.[/QUOTE]

Kuinka moni olisi rehellisesti uskonut että Barichello saa enää ikinä tilaisuutta taistella mestaruutta lähdettyään Ferrarilta? F1 on siitä(kin) hieno laji että tulevaa on mahdoton arvata, yksi tallisiirto voi muuttaa koko uran suunnan.
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
Ihan hyvä aika-ajo Heikiltä Monacossa -- seitsemäs lähtöruutu, radan puhtaammalta puolelta. Kaksi ensimmäistä osiota antoivat odottaa vieläkin parempaa lähtöruutua, mutta Brawnit ja Ferrarit ovat näköjään tosipaikan tullen selvästi McLarenia nopeampia, Williams ja Red Bull taas jotakuinkin tasoissa. Nicolla on kierroksen verran Heikkiä kevyempi bensakuorma ja se nosti hänet kuuden sadasosan turvin Heikin edelle lähtöruudukossa. Webber jäi Heikin taakse kierroksen tai kaksi painavammalla polttoainelastilla, ja Vettel pääsi neljänteen lähtöruutuun superkevyen bensalastinsa ansiosta.

Hämikselle sattui harmillinen fiba ensimmäisellä osiolla, joten Heikin vauhtia aika-ajoissa ei voi vertailla samanlaisella autolla ajavaan tallikaveriin. Iltalehti uutisoi, että Lewis tirautti itkun kun pääsi varikon suojiin. No, kyllä se vielä Lewisillakin iloksi muuttuu, kunhan taas muistaa sen usein toistamansa viisauden että vastoinkäymiset vahvistavat. ;)

Monacossa on tapana tulla keskeytyksiä, joten jos Kovis vain saa hyvän lähdön ja onnistuu välttämään kolaroinnit, niin sijoitus saattaa vielä parantua kisan mittaan.
 

Banaani

In stereo where available
Liittynyt
29.3.2006
Viestit
5232
Sijainti
Manse
Keskinkertainen ajo päättyi omaan ajovirheeseen. :thumbdown
 

JVR

Banned
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
2963
Kuka uskaltaa lähteä kehumaan taas Heikkiä? :frank:
 
Viimeksi muokattu:

APaksu

Well-known member
Liittynyt
19.1.2008
Viestit
1362
Kuka uskaltaa lähetä kehumaan taas Heikkiä? :frank:
Se sama kirjoittaja joka väitti heikin suoriutuneen 2:sta ensimmäisestä mclaren vuodestaan paremmin kuin kimi? Oli muuten melkeen allekirjotus kamaa.
 

Automenu

Well-known member
Liittynyt
2.11.2008
Viestit
2335
Hyvä Heikki. Muuten loistava kisa, mutta sitten tuli ikävä ajovirhe mutta ei se mitään. Lewiskään ei onnistunut.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös