Lapset

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
No nyt nuo mun tytär ja poika puhuivat jouluaterian päätteeksi asuntoasioista. Poika on vankasti sitä mieltä, että ottaa noin 150 000 € pankkivelkaa ja ostaa kaksion tai kolmion Tampereen Linnainmaasta tai niiltä kulmilta. Tytär siihen, että hälläpä on jo kaksio Raumalla ja pankkivelkaa vajaat 60 000 €.

Takaajiakin vissiin taas tarvitaan? Ei kait kahta takausta ilman kolmatta. Oletan.

Niin ja pojan monikulttuurinen vaimo jo kutsui meidät tupaantuliaisiin kesäkuussa Tampereelle. Saa näet opiskelunsa valmiiksi Jyväskylässä ja muuttaa sitten Tampereeseen miehensä luo. Nykyiseen vuokrayksiöön tai sitten isompaan omaan? Aika näyttää. Kalevassa tuo poika nyt asuu.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Virroilla opetti britti, joka ei ainakaan sen 4:n paikkakunnalla viettämäni vuoden aikana puhunut kertaakaan sanaakaan suomea. Tämä tuntui kaikista melko käsittämättömältä. Väitettiin, ettei ollut yrittänytkään opetella suomea.
Siinä oliskin opettaja ollut, jos opetteli neljä vuotta suomea, muttei oppinut sanaakaan.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Jaaa.

Viime heinäkuussa vielä kelpasi.
Kelpaa, muttei ole minkään väärtti.

Lakiehdotus siis tarkoittaa valiokuntaneuvos Tuula Kuloveden mukaan sitä, että kun lasketaan, onko lainalle tarpeeksi vakuuksia, henkilötakausta ei lasketa mukaan vakuudeksi. Tuleva laki ei siis kiellä henkilötakauksia, mutta niillä ei ole merkitystä sen kannalta, paljonko lainaa voidaan myöntää.

Lakiehdotuksessa asetetaan enimmäismäärä lainalle, jota voidaan myöntää suhteessa vakuuksiin. Vakuuksia on oltava tietty määrä enemmän kuin lainaa. Käytännössä ei ole Kuloveden mukaan mitään järkeä käyttää henkilötakauksia, koska pankki saa myöntämäänsä lainaa suuremmat esinevakuudet.

Laki ei jatkossakaan kiellä antamasta henkilötakauksia, mutta jos esinevakuutta ei ole tarpeeksi, pankki ei voi myöntää lainaa.

Nordean Luomasen mukaan vanhemmat pystyvät edelleen antamaan vakuutta tai takaamaan lapsensa ensiasuntolainan aivan kuten nykyäänkin.

Henkilötakauksia ei Nina Luomasen mukaan nytkään anneta kovin usein, ja niiden määrä on ollut hyvin pieni.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Itse en halunnut häiritä vanhempiani -> Maksanpahan enämpi korkoja. Ei kait nykyään olisi onnistunut tuo kuvioni.
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Ei, tak...vakuudet pitää olla isommat kuin laina. Keskustelukumppanini oli Nordean asuntolainapuolelta, joka hoitaa asuntolainoja koko maahan.
Tuohon on tietty se kiekura, jos vanhemmilla on antaa reaalivakuuksia. Vaikka oman asunnon osakepahvit, ja silloin vanhempi voi ns. ”taata” vaikka aikuisten oikeesti onkin reaalivakuuksista kyse.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Nykyään ei enää henkilötakaus kelpaa. Just asiasta pankkihenkilön kanssa juttelin.
Aikamoinen yllätys, eipä ole tullut aiemmin vastaan, taitaapi olla yksittäisen pankin tai toimihenkilön rajaus. Tuota parempaa vakuutta on hankala löytää, jos takaajilla on vähäistä enemmän varallisuutta.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Tytär kävi joulusyömässä eilen, mukanaan vei kinkkua, kalkkunaa sun muita joulusyömisiä. On se niin mukavaa, kun lapset piipahtaa. Isille toi joululahjaksi lajitelman salmiakkia, kyllä se tietää, mistä isi tykkää.
 
Ylös