Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Nicole

Well-known member
Liittynyt
15.6.2008
Viestit
744
Vielä yksi loistava artikkeli - ennen Ferrarin ilmoitusta ;)

Theundad:
TÄSSÄ OVAT SYYT MIKSI FERRARI SYYTTÄÄ KIMIÄ
by Leo Turrini Tue, 15/09/2009 - 12:26

Tämä on valtavaa kidutusta. Mike-tyylinen kysely (Mike oli kuuluisa italo-amerikkalainen tv-kyselyn juontaja). Minulta kysytään baareissa, ravintoloissa, lehtikioskeilla, aukioilla. Hyvä merkki: ainakin tavallinen kansa ei hyväksy systemaattista aivopesua. Muutamalla sanalla, isoäidistä lapsenlapseen kysyvät minulta ajatellen minun olevan joku totuuden oraakkeli: Miksi Ferrari on päättänyt, vaikka se onkin vielä epävirallista, antaa Räikköselle potkut? Blondin viimeaikaiset, erittäin loistavat tulokset (hän olisi ykkösenä maailmanmestaruustaistelussa ottaen huomioon hänen tulokset Unkarin jälkeen) tekevät kaikki yritykset saada hänet näyttämään sammuneelta tähdeltä naurunalaisiksi. Päinvastoin, ilman Kimiä, Massan draaman jälkeen, Punainen Auto olisi pudonnut mustaan aukkoon.

Miksi he sitten antavat hänelle potkut? Olen kysynyt tätä hyvin perillä olleilta ihmisiltä. Ihmisiltä jotka ovat Ferrarin Voiman juuria. Ei etunimiä, ei sukunimiä, nämä ovat 'salaisia tietoja yhtiön sisältä'.

Jokainen on tietysti vapaa olemaan samaa tai eri mieltä. Kuten ne jotka lukevat hulluja artikkelini kolmesta italialaisesta lehdestä tietävät että MINÄ EN MISSÄÄN NIMESSÄ OLE SAMAA MIELTÄ.

Oletko valmis? Mennään sitten.

Aluksi meidän täytyy lopettaa järkeily. Alonso on tulossa Maranelloon, ei kukaan tuntematon kundi. He tarkoittavat: me vaihdamme huippukuljettajan toiseen huippukuljettajaan.

Selvennykseksi: Ferrari-ihmiset pitävät loukkaavana linkkiä Alonson ja sponsorisopimus Banco Santanderin välillä. Alonso on heidän mukaan niin vahva ettei hän tarvitse mitään suositteluja! Silti Banco aikoo myös sponsoroida McLarenia 2010. Ja se iso vakooja ei taatusti mene takaisin sinne....

Mitä he väittävät Räikkösestä? Ei mitään, Fioranossa he tietävät että F60B on kamala auto, se ei ollut kilpailukykyinen alusta lähtien ja kun se parani blondi toi sen usein korokkeelle. Badoerin floppi ja Fisicon kriisi kun he joutuivat käsittelemään erittäin hankalaa autoa osoittaa kaikki pohjoisen pojan ja Massan meriitit.

Eli? Eli nappula huoneessa he sanovat että Kimillä on vika. Hän on vaistomainen. Hän on yksilöllinen. Hänen suhde insinööreihin on aina tuottoisa. Muutama sana, muutama vinkki.

Ferrarin sisällä on sukupolvi joka on kasvanut Schumin kanssa. Iso Michaell oli totaalisen erilainen kuin suomalainen. Hän piinasi teknikkoja tuntikausia. Alonso vaikuttaa samalta kuin saksalainen. Tai ainakin Domenicali uskoo niin.

Uudet F1 säännöt kieltävät testit kisojen välissä. Siispä kuskin antama palaute auton kehitykseen nähden ilman testejä on elintärkeä. Heidän järkeilyjen mukaan Kimi on vähemmän arvokas kuin Massa. Jopa tässä tapauksessa, niiden mukaan jotka päättävät asioista Fioranossa.

Lopuksi muttei vähiten, jotakin sellaista mitä he eivät sano. Alonso tuli vihaiseksi kun hän oli Hamiltonin tiimikaveri. Alonsoa voidaan käsitellä paremmin Massan kanssa joka on jo ollut sellaisen kundin kuin Schumacherin partneri. Kimin kanssa joka on ex-maailmanmestari espanjalainen olisi aina ollut paineenalaisena. Tämä oli heidän logiikkansa kunnes brassille sattui onnettomuus Unkarissa: Mikä epäonni että blondin paluun kanssa riskeerataan tulevia ongelmia Ferrarille. Voitko kuvitella tätä? Kautta 2010 missä Kimi Räikkönen voittaa maailmanmestaruuden toisessa tiimissä. Alan jo nauramaan....
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Moro Bernie.
No moro Monte, mites nyt noin synkkänä.
Monte: Eihän tässä kaikilla ole uutta tyttöystävää. Hahhah. Tai no vakavasti puhuen, voisit kyllä auttaa vähän. Katsos kun jos Kimi nyt menee McLarenille, ei ne kuunnellu Santanderia, siis välissä ne Robertsonin iilimadot - tuota, se saanee saman kaluston ja taktiikan kuin Hamilton. Tarkoitan, että me laitettiin tähän kymmeniä miljoonia - koko potista iso osa ja meillä on autokin vähän kysymysmerkki vielä. Tarkoitan, että tilanne on vähän epäreilu - meillä on kuskeina vain Alonso ja toipuva Massa macin miehiä vastaan. Puhuisit Haugille, se kuuntelee sinua. Vaikka kolme autoa niin me saatais Schumi vahvistukseksi. Sitäpaitsi kaikki puhuu Kimistä vaikka me ollaan. Tarkoitan, että tilanne on vähän epäreilu.

Bernie: No puhutaan, näen itseasiasa Haugia vielä tänään.

..........
M: Berniii, täällä - tule tänne, pari sanaa.
B: Terve Monte - no vähän pirteämpänä.
M: No joo, maikkelin niska on parempi. Saitkos sää kolmet autot järjestyyn.
B: Joo, 6 isointa tallia ajaisi kolmella. Saatte voimaa nyt kuskipuolellekin.
M: Aah, hienoa. Ikävän vahva toi Kimi nyt, ajaa meidätkin pronssille yksinään. Ajattele mitä pahaa se saisi Macillä aikaan. Ne mokomat vielä tekee sen auton sille sopivaksi. Kukas heillä sitä kolmatta autoa, Kovalainen kai?
B: Jaa - siihen menee Nico. Kimille, siis Ferrarille tosiaan pronssimital...
M: Nico! Älä nyt hitto - Nicohan on ajanut ihan aika-ajojen kärjessä tolla Williamssillaan. Katos kun meillä Massa vielä toipuu ja Schumin niska. Meinaan, tää on vähän epäreilua. Ollaan laitettu hirveästi rahaa ja Kimi, Hamilton, Niko - tota koska näät Haugia taas. Meinaan...
B: Joo joo, ok mää puhun asiasta uudelleen.
.........

M: Bernii, Bernii - täällä.
B: Moro Monte. Joo - puhuttu on.
M: Si? Miten siis, saitko hoidettua, meinaan tää on epäreil...
B: Juu, juu - Kimi ei menekään Macille, kolmansia autojakaan ei tarvita.
M: Ah, kiitos. Alonsolla on muutenkin haastava vuosi. Kimi menee siis ralliin.
B: Ei sitä ralliin saatu. Haug ottaa sen Brawnille.
M: Köh, äh - Brawnille! Mutta siellähän on Mersun lisäksi Brawn.
B: Joo, Brawnilla on Brawn?
M: Brawn tukee toista kuskia, siis - heillä on ykköskuskina silloin Kimi!!! Tarkoitan, että tilanne on vähän epäreilu - meillä on kuskeina vain Alonso ja toipuva Massa eikä tuo ykköskuskin homma välttämättä... Me on satsattu tähän miljoonia, että... Voisitko kuitenkin vielä puhua. Bernie, yks kerta vielä?
B: puuh, No yritetään - josko Haug ymmärtäisi. Yhteinen busineshan, puuh.
..........

M: Bernie moro. Mites tyttöystävän kanssa. Kaunis päiväkin...
B: Joo, joo. Puhuttu on.
M: No, no - kerro nyt. Järjestyihän, nään ilmeestäs, järjestyihän!
B: No joo. Kimi ajaa ralli...
M: Jihaaa, hienoa Berniii, meidän vuosi, meidän vuosi.
B: Kimi ajaa ralli...
M: joo joo. Ihanaa - kamala menetys formuloille siis. Kimi oli aivan fantastinen kuski. Nyt me Alonson kanssa...
B: Kimi ajaa rallia muutaman rallin...
M: Täh! Muutaman?
B: Niin, Haug luopui Kimistä. Liian kallis ja...
M: Liian kallis - me maksetaan sille jo 45 millii! Liian kal...
B: No, Kimi ajaa muutaman rallin ja menee RedBullille Vettelin kaveriksi...
M: ReeeedBullille, Neweyn autoon. Kimi ja Vettel! %&€#& Tarkoitan, että, että tilanne on vähän EPÄREILU - meillä on kuskeina vain Alonso ja toipuva Massa, me on kuule satsattu tähän - Bernie, Berniii odota. Berniii!
 
Viimeksi muokattu:

formulastara

Well-known member
Liittynyt
30.3.1999
Viestit
5691
Sijainti
hki finland
Puhdasta mutua, mutta jossain vaiheessa on ollut puhetta siitä, että Brawnin auto on liian "hellä" renkaille ja Jenson kärsisi tästä Rubensia enemmän pehmeämmän ajotyylinsä vuoksi. Kimillä on ollut hiukan vastaavia ongelmia koko ferrarilla olon aikana, mutta luulen että Kimi olisi kuitenkin pärjännyt Buttonia paremmin jo kovemman perustasonsa ansiosta.
Samaa mieltä ollaan täälläkin suunnassa. Tosin Button on itse vertaillut ajotyyliään Kimiin esim. ajelemalla (vähän aikaa :)) Kimin perässä 2006 Kanadassa todeten jotain sen tyyppistä, että hän ei voi käsittää kuinka Kimi voi viedä autoa niin aggressiiviseesti pilaamatta silti renkaitaan.

Tuohan voi tietysti olla tilanteesta, jossa Kimillä on ollut esim. säädöt vielä hakusessa tms. mutta kyllähän Button aika paljon nössömmin sitä autoa vie kuin Kimi.

Mutuilen ja uskoisin Red Bullin sopivan Kimin ajotyylille täydellisesti. Auto ohjautuu in car-kameraa tulkiten veitsenterävästi, ja Vettelin hieman Kimimäinen tyyli ainakin sopii autolle. RB ei vaikuta lainkaan ns. perusaliohjaavalta -lisäksi se saa renkaansa nopeasti lämpimiksi ja kääntyy terävästi mutkiin. Suorillahan auto ei ole aivan niitä nopeimpia, mutta tilanne voi muuttua ensi kaudella uusien moottorien myötä.

RB sopisi tämän logiikan mukaan Kimille täydellisesti. Lisäksi tulisi mielenkiintoinen ja taatusti reilu Vettel-ottelu. Onhan Mark Webberkin saanut tällä kaudella tasan samaa kohtelua kuin Vettel. Mclarenilla tilanne on ainakin kuluvalla kaudella ollut totaalisesti eri, joten kyllähän sinne siirtymisessä riskejä on. Varsinkin, jos meidän pitäis alkaa opettelemaan ajamaan sitä autoa kuin Hamilton, jos siis ensi kauden autokin on suunniteltu Hamin ajotyyliä silmällä pitäen -ja miksei olisi.

edit. muutettu toi moottorikommentti, taitaa olla vielä auki millä koneella ensi kaudella ajavat.
 
Viimeksi muokattu:

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Räikkönen ja Red Bull: Neuvottelut käynnissä!

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/t/formula1/1737957

Mielenkiintoinen vaihtoehto toi Red Bull ei voi muuta sanoo.
Hankala asia tietenkin jo sovitut kuskit, mutta kyllä olisi melkoinen paketti:

RedBull - F1-kuskina voittotaistelussa Neweyn autolla. Wettelin kanssa tuplavoittoja.
RedBull lähettiläänä erinomainen: snoukka-lajit, moottorikelkat, motogrosspyörät, jne
RedBull boosti ralliin - muutamat rallit jo F1-aikana ja myöhemmin kassamagneettina koko rallisarjassa.
Puhumattakaan sitten mainoshommista johon imago istuu viimosen päälle.

Ja Formulastaran kanssa samoilla linjoilla auton sopivuudesta. Tarkka on kun mikä ohjauksestaan. Eikä vielä ole kuopattu sekään mahdollisuus, että motti olisi Mersu.
 
Viimeksi muokattu:

Banaani

In stereo where available
Liittynyt
29.3.2006
Viestit
5232
Sijainti
Manse
Räksän imago sopii kyllä Red Bulliin kuin nyrkki silmään, mutta auto taitaa olla arvoitus. :dunno:
 

JVR

Banned
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
2963
Webberi vaan Toro Rossolle ja Kimi tilalle... voi sitä kiukun määrää Webberissä :alppu:
 

DexDexter

Formuloita vuodesta 1982
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
1022
Sijainti
Helsinki
Whitmarsh käyttää enemmän aikaa nykyään Kimin kuin omien kuskiensa kehumiseen. Tai Heikistähän hän ei juuri enää edes puhu.
No ei se nyt ihan noin mene, Suomalainen media vaan nyt poimii jokaisen vähänkin suomalaisia ylistävän lauseen. Esim. Iltalehdessä tms. oli maininta miten Hamilton hehkuttaa Räikköstä. No hehkutus oli sitä että häneltä suoraan kysyttiin kuinka hyvänä kuljettajana hän Kimiä pitää. Ja hän vastasi "one of the best". Siitä sitten revittiin oikein kunnon otsikot :).

Hankala asia tietenkin jo sovitut kuskit, mutta kyllä olisi melkoinen paketti:

RedBull - F1-kuskina voittotaistelussa Neweyn autolla. Wettelin kanssa tuplavoittoja.
RedBull lähettiläänä erinomainen: snoukka-lajit, moottorikelkat, motogrosspyörät, jne
RedBull boosti ralliin - muutamat rallit jo F1-aikana ja myöhemmin kassamagneettina koko rallisarjassa.
Puhumattakaan sitten mainoshommista johon imago istuu viimosen päälle.

Ja Formulastaran kanssa samoilla linjoilla auton sopivuudesta. Tarkka on kun mikä ohjauksestaan. Eikä vielä ole kuopattu sekään mahdollisuus, että motti olisi Mersu.
Silti Mäkki olisi varmempi vaihtoehto suorituskyvyn kannalta, kun katsotaan menneitä kausia. Eikä välttämättä ole kovin hyvä taistella maailmanmestaruudesta oman kaverin=Vettelin kanssa, siitä voi tulla ongelmia.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
No ei se nyt ihan noin mene, Suomalainen media vaan nyt poimii jokaisen vähänkin suomalaisia ylistävän lauseen. Esim. Iltalehdessä tms. oli maininta miten Hamilton hehkuttaa Räikköstä. No hehkutus oli sitä että häneltä suoraan kysyttiin kuinka hyvänä kuljettajana hän Kimiä pitää. Ja hän vastasi "one of the best". Siitä sitten revittiin oikein kunnon otsikot :).
Jeps. Ihan niin kuin Hamilton kiertäisi varikolla hehkuttamassa Kimiä medialle :p
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
No ei se nyt ihan noin mene, Suomalainen media vaan nyt poimii jokaisen vähänkin suomalaisia ylistävän lauseen. Esim. Iltalehdessä tms. oli maininta miten Hamilton hehkuttaa Räikköstä. No hehkutus oli sitä että häneltä suoraan kysyttiin kuinka hyvänä kuljettajana hän Kimiä pitää. Ja hän vastasi "one of the best". Siitä sitten revittiin oikein kunnon otsikot :).
Tiedostetaanhan tämä, mutta kun välillä ne kerää kaiken paskan sieltä niin nautitaan nyt välillä toiseenkin suuntaan.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
tuo F1-racing jota Kimin RedBull -siirrossa on siteerattu on muuten ihan vakavasti otettava lehti. Kuvalehtenä aikoinaan ainoa todellinen ja nykyäänkin hieno. Itse en tosin ole ostanut ties koska eikä nettiversiota ole. Vaikka lehti ei mikään uutisointipaperi ole, paremminkin artikkelimuotoinen taustojen kirjoittaja ja vaikka itse uutinen taitaa vain nojautua RedBullin, Kimin ja Robertsonien istumiseen samassa pöydässä varikkotauolla niin ei varmasti ole ihan vaille pohjaa tämä väite. Näkyvä esiintyminen kyllä taitaa olla myös neuvottelukeino.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
tuo F1-racing jota Kimin RedBull -siirrossa on siteerattu on muuten ihan vakavasti otettava lehti. Kuvalehtenä aikoinaan ainoa todellinen ja nykyäänkin hieno. Itse en tosin ole ostanut ties koska eikä nettiversiota ole. Vaikka lehti ei mikään uutisointipaperi ole, paremminkin artikkelimuotoinen taustojen kirjoittaja ja vaikka itse uutinen taitaa vain nojautua RedBullin, Kimin ja Robertsonien istumiseen samassa pöydässä varikkotauolla niin ei varmasti ole ihan vaille pohjaa tämä väite. Näkyvä esiintyminen kyllä taitaa olla myös neuvottelukeino.
Joo kyllä tässä McLaren-sopimusta pedataan. Whitmarsh sanoo että Räikköstä ei odoteta ja samaan aikaan Räikkösen puolelta sanotaan että vaihtoehtoja on ja näkyvästi neuvotellaan muiden kanssa.
 

quartal

the rule
Liittynyt
19.1.2007
Viestit
331
tuo F1-racing jota Kimin RedBull -siirrossa on siteerattu on muuten ihan vakavasti otettava lehti. Kuvalehtenä aikoinaan ainoa todellinen ja nykyäänkin hieno. Itse en tosin ole ostanut ties koska eikä nettiversiota ole. Vaikka lehti ei mikään uutisointipaperi ole, paremminkin artikkelimuotoinen taustojen kirjoittaja ja vaikka itse uutinen taitaa vain nojautua RedBullin, Kimin ja Robertsonien istumiseen samassa pöydässä varikkotauolla niin ei varmasti ole ihan vaille pohjaa tämä väite. Näkyvä esiintyminen kyllä taitaa olla myös neuvottelukeino.
Aloin hieman miettimään mistä tuo F1 racing -magazine oli tuttu. Ekaksi luulin et he olivat olleet Räikkösen kanssa ajamas, mut ilmeisesti olikin Heikin kanssa.

http://www.youtube.com/watch?v=lGmkfKiWiPw
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Tässä on tältä päivältä Whitmarshin haastattelu. Heti alkuun tivataan kuskiasiaa. Kyllä on taas kovaa Kimi-kehua. Haastattelu oli paljon pidempi, mutta tässä vain Kimiä koskevat kohdat.

http://www.formula1.com/news/headlines/2009/10/10060.html

Q: Martin, is Heikki Kovalainen going, is Kimi Raikkonen coming? When will you decide?
Martin Whitmarsh: The answer is simple. We have not determined a driver line-up yet and we haven’t set a timetable for doing so. We now have clarity about Ferrari’s drivers and we know now that other drivers are available. We try and give Heikki every opportunity to do a good job, Heikki is a very committed driver and a lovely chap, and we would like him to get some good results over the rest of the season. We are focusing on that and are not announcing a driver line-up for the moment.

Q: Will your announcement come within this season or over the winter?
MW: We have not made a decision on timing. We will continue to review the situation and, once we know, we will announce it.

Q: You were reported as saying that McLaren wouldn’t have any problems with Kimi Raikkonen coming back. What exactly does that mean?
MW: Kimi is a fantastic driver, and I like him and know him well. He was with the team for five years. He is quick, he is committed and I think he probably would be very committed to beating Ferrari in the future - knowing him. All these are attractive things with Kimi. He is not political. He is absolutely straightforward - what you see is what you get with Kimi. And on top of that everyone knows that he is a winning driver. I think he has been underestimated technically. He is a very good racing driver and I think he would fit well in this team, if we choose to go down that route.

Q: Lewis’s place in the drivers’ championship is almost irrelevant, but McLaren have the chance to oust Ferrari from P3 in the constructors’ standings. Is that your prime aim? MW: Absolutely. From a number of points behind, we are now only two points adrift of Ferrari. We’ve got a tremendous respect for Ferrari and have a very constructive working relationship with them, which is probably a change from the majority of the last 30 years of that relationship. But of course we want to beat them. Not winning is disappointing, so if we can get ourselves to third - which is realistic - I would be very disappointed if we don’t beat them in the constructors’. It will be a good battle and I hope that we’ve got a little bit of an edge. You have to beat Kimi first and he can pull it out if he needs to pull it out.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Minä luin tuo aiemmin tänään pikaisesti, ja oletin sen olevan vanhan haastattelun kertausta.
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Minä luin tuo aiemmin tänään pikaisesti, ja oletin sen olevan vanhan haastattelun kertausta.
Voi olla joo. Tosin en ole Martinin kuullut sanovan, että Kimi varmaan haluaa lyödä Ferrarin ensi vuonna ja että Kimin teknistä tietämystä aliarvioidaan.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös