Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Mark on varmaa RB:lle nyt melko edullinen ja ehdot sanelee talli. Jos hän nyt ilmoittaisi, ettei jatka tallissa - voisi saman tien unohtaa unelmansa maailmanmestaruudesta. Kaikki panostus siirtyisi Vettelille siirtyvän kuskin sijasta. Samasta syystä uskon, että sopimus on yksivuotinen ja mahdollisesti joidenkin reunaehtojen värittämä.

Ja edelleen. Vaikka tod. näk. Kimi ei palaakaan, on hänenkin sopparinsa 1+1 vuotinen, tosin kun on sama päämies niin RB formulatallin suhteen muutettavissa koska tahansa. RB kuitenkin mielellään varmaan haluaa option siihen, ettei kukaan muu vokottele Kimiä takaisin.
 
Viimeksi muokattu:

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Italian tifosot ovatkin ihan eri juttu, scuderia.net on jonkun pystyttämä pieni epävirallinen foorumi, Ferrarin omalla foorumilla on ihan asiallista toimintaa mutta scuderia.net on enemmänkin vitsi :yuck:
Joo, tuolla Scuderia.netissä ei ole italialaisia nimeksikään. Olen myöskin ymmärtänyt, että italialaiset pitävät Kimistä.

Sam the Man:in jutut olen myös noteerannut..
 
Viimeksi muokattu:

Boyracer

Well-known member
Liittynyt
17.11.2005
Viestit
190
Satua vai tarua - vaiko sittenkin totta.

Se lienee sittenkin totta, että Montezemolo jo vuonna 08 teki sopimuksia Alonson kanssa jotta sai Santanderin miljoonat paikkaamaan Ferraritaloutta. Alonso siihen kuskiksi ei vaikuttanut huonolta vaihtoehdolta hänkään - onhan kaikista ongelmistaan huolimatta arvostettu taitavaksi ja voittavaksi kuskiksi.

Kenen tilalle ja koska, ei varmasti ollut Ferrarilla vielä hahmottunut. Alonso saattoi itse viestittää, että Kimin kanssa ei ehkä sujuisi. Hän haluaisi olla johtotähtenä jos kerran tulee talliin. Ferrari koittikin - jopa väen väkisin Massasta mestaria 08 kun Räikkösellä kauden puolivälissä ei natsannut. Ei tosin natsannut siksi, että talli havittelikin kuskeistaan molemmista maailmanmestaria ja Massan toiveita kuunneltiin. Massan maailmanmestaruus olisi antanut selkeämmät kortit joilla voisi luopua vaikkapa sitten kalliimmasta mestarista ja ottaa tilalle uuden, - tuplamestarin.

09 auton osoittauduttua sudeksi ja Alonson Renaultin viedessä hänen markkina-arvoaan - silloin varmasti nähtiin tarve nopeuttaa prosessia. Toisaalta asiaan saattoi vaikuttaa myös kiirehtivänä Santanderin valmius tulla Ferrarin tukijaksi, Montezemolon siirtyminen FIATin hallituksen puheenjohtajan paikalta ja uuden operativista vastuuta kantavan pääjohtajan aloittama FIATin ripeä talouden tervehdyttämisvauhti.

Massan loukkaantuminen tosin sai, etten sanoisi Montezemolo hieman paniikkiin. Kimi ei näyttäisi lähtevän suosilla tallista ja tulisi kalliiksi ulosmaksettavaksi. Massan hylkääminen puolestaan olisi melkoisen riskaapelia julkisuuskuvan puolesta FIATille ja Santanderille yhteisesti erityisen tärkeillä Brasilian markkinoilla. FIATilla on maassa mittava tuotanto ja markkina-alue ja Santander puolestaan mukana huimiin lukuihin kasvaneessa Brasilian öljy- ja kaasutuotannossa. Näiden markkinoiden miljardien rinnalla Kimin eroraha näyttikin sitten melko pieneltä taskurahalta ja kaikkien kolmansien kuskien, Shumacher vaihtoehtojen sun muiden tempoilujen jälkeen homma olikin melko helppo päättää. Näiden summien rinnalla homma oli helppo paukuttaa läpi hallituksessa - vielä Monten ollessa puheenjohtajana.

Kimi oli jo aikansa aistinut, ettei tuki ollut hänen toivomaansa eikä hänen toiveitaa muutenkaan kuultu. Erityisesti Kimi ajoi läpi tilaisuutta saada ajaa joutoaikanaan rallia, mutta tämänkin talli tulkitsi motivaation puutteeksi. Kimi olisi halunnut pitää itseään terävänä ja ralli on siihen erinomainen väline mutta talli haluaisi, että hän vaeltelee tehtaalla ja on kukkasena palavereissa. Mitään mieltä, ei olisi väkisin talliin jäädä vaan tarkastella saisiko haluamansa muita teitä.

Onneksi Red Bull ja Dieter Mateschitz oli Kimiin yhteydessä heti, kun Ferrarin asetelma kävi ilmeiseksi. Aiempi ystävyys ja yhteistyö toi Kimin käteen kortin jota hän todella arvosti. Hän pääsisi ajamaan Red Bull WRC-Citikkaa kaudella 2010.

McLaren todella halusi Kimin, mutta Ferrarin tavoin ei ymmärtänyt Kimin ralliharrastusta. Toisaalta Kimikään ei ollut varma kuinka hyvä Red Bullin F1:stä kehittyisi ja kuinka moneksi kaudeksi hän Macille sitoutuisi. No loppujen lopuksi Mersukin halusi Kimin ja keräsi jo Kimin palkkaakin, mutta silloin Kimin suunnitelmat olivat jo hahmottuneet paremmin.

Nimittäin Ferrari maksaisi Kimille palkkaa vuoden 2010 ralliopettelusta. Hän olisi lisäksi jo rallissa Red Bullin vetonaulana. ja lisäksi tuon rallivuoden aikana hän voisi katsoa, palaisiko jo vuodelle 2011 Red Bullin rattiin jos heidän autonsa vain olisi onnistunut. Vuonna 2011 hän saisi Mateschitzin luvalla ajaa molempia sarjoja kun WRC-autot olisivat jo poissa rallista sääntömuutosten myötä. Ei koko rallisarjaa - mutta vuoden kokemuksen turvin joitakin ralleja jo ihan tosissaan F1-kalenteriin sovitettuna.

Näin Mateschitz saisi suojiinsa kuskin, joka olisi magaluokan mainoshahmo napsiessaan pisteitä niin rallissa kuin etenkin Formuloissa. Vettelin ollessa toinen F1-kuski mitään riskiäkään ei olisi mitä mestaruustavoitteluun tulee. Ja kun muut tallit keksivät tikusta asiaa offseasonilla ja kisojenkin välissä - hänella on kuski joka puhuttaa luonnostaan ja yhtenään koko autourheilukansaa. Välillä rallissa ja välillä Formuloissa - ja välillä vapaa-aikanaankin. Voisiko energiajuomalle enempää pr:ää toivoa.

Tietenkin Webberin kanssa sopimuksen hiominen on näin ollen hidasta. Hän kun ei tykännyt ehdosta, että saa korvausta vastaan siirtyä - jos Kimi päättää palata. 2011 tai 2012. Itseasiassa Webber keljuili Ferrari-paikalla ja vähän kilparadallakin, ennen kuin suostui.
Jumaleissön.

Tiesin kyllä että Star Trek fanit kirjoittaa paljon fan fictionia mutta että F1 fanitkin :eek!:
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Helpompi olisi lukea, jos kiinnittäisit siihen oikeinkirjoitukseen enemmän huomiota.
Ymmärrät varmaan, että en osaa kirjoittaa niin kuin sinä. Mutta jos on sulle liian vaikeata lukea, jätä ensi kerralla väliin. Ja vaikeata varmasti toisen kommentin kautta vastaillakin.
 
Viimeksi muokattu:

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
- Vettel on yksi mahdollisuus.
- Toinen on, että Kimi haluaa ajaa vielä vuoden rallia ( 2011 ) ja siksi Webber sai vain vuoden sopimuksen.
- Kolmas mahdollisuus on, että Webberin sopimuksessa on pykälä joka joillakin reunaehdoilla mahdollistaa Kimin paluun RB:n näin halutessa. Mukana kuvioissa vaikka Toro Rosso.
- Neljäs vaihtoehto on, että Kimi ei kiinnosta paluu eikä ole tarvetta pitää mitään ovia auki.
- Viides on joku muu vaihtoehtoinen talli F1:ssä joka sallisi rallikuviot tyyliin McLaren tai Mersu.

no onhan näitä siis edelleen.
Ferrari? Välit talliin tuskin ihan kokonaan menivät, vaikka di Montezemolo ja Italian media kyllä kaikkensa yrittivätkin. Mitään sanasotaa ei olla nähty eikä kuultu eikä Kimillä ole juuri pahaa sanottavaa Maranellosta ollut. Ehkä Kimillä on joku salainen esisopimus tallin kanssa, että ajaa nyt vuoden rallia ja Ferrari maksaa oikeasti viulut ja Kimi sitten maksattanut touhunsa myös Red Bullilla kertomatta, että Ferrari on kaiken takana. RBR hoiti kaluston, palkan maksaa Scuderia Ferrari.

Skenaario alkaa kuulostaa realistiselta, kun vähän tarkemmin ajattelee: Alonso on kiistelty hahmo, jonka odotettiinkin aiheuttavan hankaluuksia tallissa. Menestys ei ole vastannut odotuksia, minkä lisäksi Massan kausi on ollut yhtä matalalentoa alun jälkeen. Kimin taidot on aina tiedostettu Ferrarilla, ja Alonso-siirto oli vain talouden (ahneuden) sanelema.

En näkisi mitenkään poissuljettuna tilannetta, jossa joko Alonso lähtee rahoineen ja Kimi tulee DNA-sopimuksen kanssa sisään tai Massa heitetään yli laidan ja ensi kaudeksi muodostetaan superduo Alonso-Räikkönen. Markkinoinnillisesti Räikkösellä on maailmanlaajuisesti paljon parempi tunnettuus kuin jollain Massalla, vaikka markkinaosuuksilla jossain piireissä Massan säästämistä edelliskaudella perusteltiin.

Pointteihisi:
McLareniin en usko, vaikka Kimillä sinnekin suuntaan lämpimät välit ovat. Button pedannee itselleen jatkosopimuksen eikä Hamiltonkaan ole lähdössä minnekään. Mersulla Rosberg jatkaa melko varmasti myös ensi kaudella ja paljon riippuu siitä, mitä Schumacher tekee. Todennäköisesti päätöstä vitkutellaan aina Australian avausosakilpailuun kuten Senna 1993 ja siihen ei Kimi lähde.

Toro Rosso voisi tulla kysymykseen vasta ralliuran jälkeen, jolloin mies haluaa ajaa formulaa löysin rantein Villeneuve-asenteella, ei kyllä muuten.

Bottom line taitaa olla se, että Red Bull Racingilla ei Kimi-Matias Räikköstä enää nähdä.
 

APaksu

Well-known member
Liittynyt
19.1.2008
Viestit
1362
En näkisi mitenkään poissuljettuna tilannetta, jossa joko Alonso lähtee rahoineen ja Kimi tulee DNA-sopimuksen kanssa sisään tai Massa heitetään yli laidan ja ensi kaudeksi muodostetaan superduo Alonso-Räikkönen.
oliks tää vitsi :alppu:
 

F1-fani82

Well-known member
Liittynyt
26.11.2007
Viestit
8545
Sijainti
Vantaa
Toro Rosso voisi tulla kysymykseen vasta ralliuran jälkeen, jolloin mies haluaa ajaa formulaa löysin rantein Villeneuve-asenteella, ei kyllä muuten.
Tuskin Toro Rosso sentään. Villeneuve/BAR oli sentään mestaruuksiin tähtäävä yhdistelmä. Toro Rosso ei edes tähtääkkään mestaruuksiin, koska RB on heidän ykköstalli.
 

DexDexter

Formuloita vuodesta 1982
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
1022
Sijainti
Helsinki
Joo, tuolla Scuderia.netissä ei ole italialaisia nimeksikään. Olen myöskin ymmärtänyt, että italialaiset pitävät Kimistä.

Sam the Man:in jutut olen myös noteerannut..
Mitä merkitystä noilla dissauksilla on? Koko internet on täynnä dissaamista. Jos teet jotain julkisuudessa, ihan mitä vaan, niin joku dissaa...


Toro Rosso voisi tulla kysymykseen vasta ralliuran jälkeen, jolloin mies haluaa ajaa formulaa löysin rantein Villeneuve-asenteella, ei kyllä muuten.
Tai Hispania.
 

zenit

Well-known member
Liittynyt
11.6.2008
Viestit
644
Sijainti
Lahti
Kuulostaa harvinaisen epäkypsiltä kommenteilta. Mitä enemmän näitä lukee sitä enemmän tekee mieli liittyä kyseiselle foorumille ja kertoa mielipiteitään- jopa sen uhalla että bannattaisiin jo ekan viestin jälkeen.
Tai sitten voisi vain antaa näiden "asiantuntijoiden" jatkaa asioiden tarkastelua omasta suppeasta näkövinkkelistään ja unohtaa koko juttu. Kimiä itseäänkään todennäköisesti ei voisi vähenpää kiinnostaa.
 
Viimeksi muokattu:

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Mitä merkitystä noilla dissauksilla on? Koko internet on täynnä dissaamista. Jos teet jotain julkisuudessa, ihan mitä vaan, niin joku dissaa...
Mähän kirjoitinkin, että minusta on huvittavaa käydä lukemassa juttuja siellä, kun mielipiteet on niin totaalisen mustavalkoisia.

Ei kai niillä merkitystä ole, mutta kun tästä nyt alettiin keskustelemaan, niin jutunjuurta näyttää syntyvän.
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Kävin eilen lukemassa Scuderia-forumilla toikkia, jonka aiheena oli onko Alonso ollut palkkansa arvoinen.
Kaksi ensimmäistä sivua pystyin lukemaan, sitten rupesi töyttimään kunnolla.
Ihan käsittämätöntä paskaa.
Kotiinpäinvetoa on toki joka forumilla (jopa täällä :ahem:), mutta keskustelun taso tuolla on pelkkä vitsi.
 

imthesun

Well-known member
Liittynyt
26.1.2004
Viestit
196
Jännitän tässä, että onko Kimin paluu Ferrarille tämänpäiväisten uutisten jälkeen vielä foorumin pahiten fantasiamaailmoissa elävien visioissa.
 

Trone

Registered Loser
Liittynyt
12.4.2002
Viestit
1222
Sijainti
Suomi
Jännitän tässä, että onko Kimin paluu Ferrarille tämänpäiväisten uutisten jälkeen vielä foorumin pahiten fantasiamaailmoissa elävien visioissa.
Eiköhän se DNA tosiaan kohta Alonson osta ulos Ferrarilta...
 

Nicole

Well-known member
Liittynyt
15.6.2008
Viestit
744
Jännitän tässä, että onko Kimin paluu Ferrarille tämänpäiväisten uutisten jälkeen vielä foorumin pahiten fantasiamaailmoissa elävien visioissa.
Hmm, niin kauan kun ei tiedä minne Kimi menee ensi vuonna niin on täysin normaalia että ihmiset pohtivat kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Sitä kutsutaan luovaksi ajatteluksi ;)
 

Paperino

Well-known member
Liittynyt
26.11.2009
Viestit
199
Sijainti
Tampere
Eniten sapettaa se että siellä ei olla mitenkään johdonmukaisia :jaska:

Yhtäkkiä on Ferrarin historia poispyyhkäisty, Kimi ja Schumacher, ja pitäisi muka keskustella.

Jos menet sinne niin suosittelen seuraavaa: ota vahvasti kantaa siihen miten onnellinen olet kun Alonso vihdoin on Ferrarilla ja tee selväksi miten surkea luuseri Kimi oli. Kyllä se iskun paikka sitten avautuu jossakin vaiheessa :D
Hmm… Pitäisiköhän käydä illan ratoksi hankkimassa kahdella viestillä bänni sinne? :D "I have a cunning plan…"
 

zenit

Well-known member
Liittynyt
11.6.2008
Viestit
644
Sijainti
Lahti
Jos menet sinne niin suosittelen seuraavaa: ota vahvasti kantaa siihen miten onnellinen olet kun Alonso vihdoin on Ferrarilla ja tee selväksi miten surkea luuseri Kimi oli. Kyllä se iskun paikka sitten avautuu jossakin vaiheessa :D
Olihan se pakko sitten tuonnekin liittyä. Oksettavaa luettavaahan noi ketjut monin paikoin on. :yuck: Matalaa profiilia voi tosiaan olla viisasta pitää alkuun, mut eiköhän se vielä iloksi muutu. :D
Onpahan tekemistä näin kesäiltojen ratoksi.
 

Paperino

Well-known member
Liittynyt
26.11.2009
Viestit
199
Sijainti
Tampere
Loistavaa Paperino ja Zenit :thumbup:

Täytyy seurata teitä tarkkaan siihen saakka kunnes olette lentänyt ulos sieltä. Me muut tarkkaillaan ja opitaan tulevaisuutta varten :D
Joo, voi jäädä sellaiseksi ranskalaiseksi visiitiksi :ahem: En ole koskaan saanut mistään bännejä, mutta katsotaan josko Scuderian modet haluaisivat sellaiset antaa. Lukemani perusteella niin urpoturpomeno foorumilla että pieni näpäytys lienee paikallaan.
:alppu:

Edit: No nyt on peli avattu, katsotaan miten käy. En vielä jaksanut provoilemaan ruveta :D
 
Viimeksi muokattu:
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös