Rallipäiväkirja

BudLightJaguar

Well-known member
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
4536
Sijainti
Salo
Fixus Rallisprint Nummelassa. Perus tynnyrinkierto, rata ei ole oikein toimiva kun jatkuvasti vaatii mutkien laittoa. Ensimmäisen lähdön lopussa räntäsadetta.
 

Vepe

Well-known member
Liittynyt
17.6.2011
Viestit
377
Sijainti
Vantaa
Defa rallisa ek1. Leveitä linjoja ja Kopra kaatoi Corollan. Keli oli melko hyvä, pari pientä sadekuuroa.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11213
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
14.5 Teijo Talot ralli
EK:t 1 ja 6. Kaksi ulosajoa, muutama ojanruoppaus sekä useita leveitä sladeja. Sateet ilahduttavasti ennusteita lievempiä, mutta eipähän pölissyt. Henri Hokkalan ajaminen säväytti kummassakin paikassa, varsinkin kun siihen yhdistetään luokkavoitto.
 

Sami H

Well-known member
Liittynyt
22.9.2003
Viestit
613
Sijainti
Pori
uki-Ralli 28.5

Ek:lla 1 ja 4 tuli käytyä. Nelosella yksi kaatokin tuli todistettua....hieno sää ja hieno rallipäivä.:)
 

Makinpo

Well-known member
Liittynyt
25.7.2015
Viestit
79
En olekaan muistanut tätä ketjua, vaikka kisoissa on tullut kierrettyä tänä vuonna ahkerasti.

Ukissa tuli myös käytyä, ek 2 nyppy vasurissa 4 kaatoa ja 5 ulosajoa, sekä hienoja liippejä ja roikkuja. Muille pätkille ei sitten enää jaksanut lähteä.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26881
18.6. MMČR, Přerov, Tsekki

Pari vuotta sitten kävin katsomassa Tsekin kansallista rallicrossia Nova Pakan radalla, nyt suunnistin Brnon ja Ostravan välille Preroviin. Korkeuserot oli Prerovin radalla melkein yhtä huimat kuin Nova Pakassakin ja vauhtia riitti. Kummallakaan näistä radoista ei ole lainkaan asvalttia.

Upea rata puistomaisessa miljöössä ja keli oli helteinen. Radan pinta on pehmeä ja pölysi ilkeästi, vaikka tsekit sitä urheasti wanhojen paloautojen päältä vesitykeillä kastelivat 2-3 lähdön välein. Kastelutauoista johtuen aikataulu oli varsin verkkainen, joskin yksi lähtö kesti 5-6 kierrosta ja autoja oli parhaimmillaan 10 radalla samaan aikaan (pienempiä buggyjä 12). Aivan radan vierestä menee maantie ja rata näkyy Googlen katunäkymässäkin. Yksi urriamainen hyppykin radalla on. Oikea laita on kulunut matalammaksi eikä siitä juuri hypännyt, mutta viihdemielessä muutamat hiukan loikkivat.

Pääsymaksu oli 150 korunaa (~5,50€). En ole tainnut koskaan nähdä moottoriurheilutapahtumassa noin runsasta muonitustarjontaa yleisömäärään suhteutettuna. Erilaisia annoksia oli kojuissa tarjolla kymmeniä.

Ensimmäiset 27 kuvaa tuossa albumissa tästä kisasta.

Höysteeksi buggyn liekehtivän pakoputken vierestä kuvattu video: https://www.youtube.com/watch?v=3CQEj1X0Bws



 
Viimeksi muokattu:

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26881
25.6. Edda cup, Radotín, Tsekki

Vartin junamatkan päässä Prahasta ajettiin asvalttisprinttiä mutkikkaalla maantiellä. Aamulla oli ajettu harjoituksia, päivällä ajettiin kaksi kilpailukierrosta. Käveltyäni useamman kilometrin harhaan saavuin paikalle sen verran myöhään, etten enää päässyt reitin varrelle vaan katsoin puolet ekasta ajokerrasta lähtöpaikalla. Sen verran paussia pitivät puolessa välissä, että maaliin ajaneet pääsivät takaisin lähtöpaikan varikolle ja yleisö pääsi kulkemaan pätkälle. Katsoin loput kisasta kiertoliittymän varjoisalla nurmikolla, josta näki neljän s-mutkan yhdistelmän sekä viidennen mutkan videoscreeniltä. Enpä ole ennen nähnyt, että noin pientä yleisöjoukkoa (alle sata katsojaa) palvelemaan on tuotu kuorma-autoscreeni. Jossa siis näytettiin still-kuvaa edeltävästä mutkasta. Mitään kummempia tilanteita ei ollut, mutta muutama mielenkiintoinen kilpuri oli joukossa. Pääsylippuja ei myyty.

Kisassa käytetty tie oli myös bussireitti ja kisa välillä keskeytettiinkin, kun paikallisbussi ajoi pätkän läpi. Kun vain 4-5 autoa oli enää ajamatta tuli tauko ja ihmiset meni kuvissanikin taustalla näkyvälle bussipysäkille seisomaan ja seurasin esimerkkiä. Sieltähän bussi tuli ja pääsin suoraan katselupaikalta rautatieasemalle, ei tarvinnut enää yli 30 asteen helteessä kävellä.

Tuosta kuvasta eteenpäin 25 kuvaa kisasta.

Incar-video: https://www.youtube.com/watch?v=M5hwqoIvsoo

 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11213
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
3.7.2016 Rallye Sprint Achene
Belgian itäosissa katsomassa paikallista 'rallisprintiä' eli rallia jossa ajettiin kolmeen kertaan sama EK. Alkuun kolme kierrosta (n 5,5km) hallien ja rengaskasojen kiertoa pienteollisuusalueella, sitten n.6,5km luukutusta läpi peltoaukeiden sekä pujottelua pikkukylissä. Tuossa inkkaria reitistä: https://www.youtube.com/watch?v=YF8gg9lpMww
Mukava pikkukisa, ei ihan huippunimiä mukana. Järjestelyissä haparointia, rallimakkarat laadukkaita!!
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11213
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
16.7.2016
Autoglym-ralli. EK:t 1 ja 5 sekä Sappeen huolto/kisakeskus. Spinnejä, ojankoluamista, näyttäviä linjoja muttei mitään grande draamaa kohdillamme. Säväyttävimmät hyvät suoritukset meitin edessä Lappi, Jesse Turunen ja Olli Pollari.
 

Reinweib

Vetohenkilö
Liittynyt
28.3.2013
Viestit
1010
Sijainti
Piilosa
16.7.2016
Autoglym-ralli. EK:t 1 ja 5 sekä Sappeen huolto/kisakeskus. Spinnejä, ojankoluamista, näyttäviä linjoja muttei mitään grande draamaa kohdillamme.
Ollaankohan taas oltu samassa mestassa. Ykköseltä kolmoselle missä Lario Jr ojaan, takaisin vitoselle takapiikkiin ja sieltä seikan loppuun. Päälle Ounin ja Päijälän nuotitus, saldo 18 tuntia reissussa ja 700km trippiin, eli hyvä kenraali NRF:ään.

En tiennytkään että etuvetoisella DS3:sella pääsee tuollaista kyytiä mitä Veiby vei. Nordgren, Turunen ja Mänty (ja R5/S2000 kuskit...) pistivät hyvin kampoihin, jäätävää kyytiä. Lapilta myös suvereeni esitys, alussa meni vähän auraamiseksi. Harmi Sunisen kämmi kakkosella.

Hyvä kisa, kiitokset sen mahdollistaneille!
 

Vepe

Well-known member
Liittynyt
17.6.2011
Viestit
377
Sijainti
Vantaa
Autoglym-ralli 16.7.2016

EK1 - Sahalahti. Puolenvälin takapiikissä, ei paria pitkäksi ajoa lukuunottamatta juurikaan tapahtumaa. Komeilla linjoilla vetelivät muutamat aijät, esim. Lappi

EK4 - Pajula. Vähän ennen pätkän puoltaväliä ollut mutkasarja, alamäkeen loiva vasen, montun pohjalla oikea, jossa kallio sisällä, josta sitten peltoaukealle. Ei tapahtumaa, mutta pääsi hyvin seuraamaan, ketkä uskaltivat tulla paikkaan isoa kovaa.

EK6 - Koivulahti. Noin 4km lähdöstä, oikea alamäkeen, syvä oja vasemmassa reunassa. Toisella vedolla ei juuri tapahtumaa, pari leveämpää linjaa. Stugemo ulos n. 600m paikan jälkeen. Ekalla vedolla olikin sitten enemmän tapahtumaa ollut.

Kaiken kaikkiaan hyvä ralli. Reitti mielestäni onnistunut, aikaa pätkien välillä siirtymiseen oli riittävästi. Aikataulutusta tehdessä oltiin ilmeisesti odotettu lähemmäs 200 osallistujaa. Vähän jäi harmittamaan Huyndain poisjäänti, mutta saivat muut erittäin mielenkiintoisen kisan aikaan.
 

Tinke79

Penkkapelle / videootti
Liittynyt
28.5.2009
Viestit
479
Sijainti
Urjala
Rally Estonia reissu taas takana.. Kuudes kerta ja aina yhtä hauskoja reissuja ollut! :)
Sissimeininki taas kerran, eli autossa yöpyminen ja järvessä peseytyminen. Säästää siinä köyhä muutaman lantin tuolla taktiikalla..

Tässä vielä meikäläisen video kisasta:
https://www.youtube.com/watch?v=Q9xTO-0Q5vI
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11213
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
5-6.9.2014 Rallye Mont Blanc Morzine
Hieno kisa todella upeissa vuoristomaisemissa! Suomalaisia paikalla isompikin ryhmä. 4 EK:ta käytiin. Paljon näyttävää ajamista ja hieman runkiakin eli viisi ulos.
Jos kiinnostaa nähdä millaisilla teillä tuo kisa ajetaan, niin huomenna näkee yhden peruskamaa rallille olevan EK:n kun Tour de Francen pyöräilijät ajavat viimeiset 19km etapistaan sitä pitkin. Eurosportilta livenä, ainakin.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11213
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Tänään alkuiltapäivällä Lahti Historic EK1. Löytyi huhupuheilla, vaikka täysin koomainen Neste Tuuliruusu ei pystynyt myymään rallipakettia (mistä se henkilökunta on kaivettu?). Risteyksessä muutama pitkä/leveä linja sekä lievä Civicin töksy. Paljon tyylikkäitä latikaisia sekä viitisen autoa ihan kauppa-ajelua.
Muu kisa jää livenä väliin syistä ynnä töistä.
 
Ylös