Mehe Rienarsuo
Lupaavin tulokas
Joskus jotain. Ihan miten sattuu. Silti on kunto terästä ja pää toimii ku viikate. Verensokerit heittelee miten sattuu. Niin niitten kuuluukin heitellä.
mulla aika samanlainen systeemi nykyisin.Oikeastaan vain illallinen.
Harvemmin aamulla mitään. Päivällä joskus töissä leipää tms (ja joskus oikealla lounaalla).
Kuin myös.mulla aika samanlainen systeemi nykyisin.
Henk. koht aamulla ei oikein uppoa minkäänmoinen ruoka, mitä nyt joskus saatan puuroa tehdä. Lounaan syön klo 11 ja sitten töiden jälkeen kotona jotain välipalaa. Illalla toisinaan myös lämmin ruoka.Tutkija: Ihminen ei tarvitse välipaloja
Jatkuva syöminen on täysin turha, opittu tapa. Ihminen ei tarvitse ruokaa joka toinen tai kolmas tunti, eli välipalat voi jättää aivan hyvin pois.
Näin laukoo Kansanterveyslaitoksen erikoistutkija Marja-Leena Ovaskainen.
"Kunnolla pääaterialla syönyt ihminen ei tunne verensokerin laskua kahdessa tai kolmessa tunnissa." Hänen mukaansa kolme pääateriaa riittää: aamiainen, lounas ja päivällinen.
"Naistenlehdissä tai ravitsemusterapeuttien ohjeissa ruokarytmiin kuuluvat lähes aina aamiainen, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Työikäisten ihmisten Findiet-tutkimuksen mukaan useimmat ihmiset syövät kuusi kertaa päivässä, jotkut jopa 12 kertaa.
Ovaskaisen mielestä välipalojen hylkäämistä puolustaa sekin, että useimmiten välipalat ovat makeampia ja rasvaisempia kuin pääateriat. Ainoat Ovaskaisen hyväksymät välipalat ovat kasviksia ja hedelmiä.
Harvaan syömisen teoriaa tukee erikoistutkijan mukaan Ranskan esimerkki.
Ranskalaistutkimuksessa kävi ilmi, että ranskalaiset istuvat syömään hyvin kolme kertaa päivässä eikä aikuisten välipaloja tunneta.
Samaa mieltä on Ranskassa lukuisia vuosia asunut nimettömänä pysyttelevä suomalaisnainen:
"Palatessani Suomeen järkytyin, kun näin, kuinka paljon aikuiset syövät välipaloja ja istuvat pullakahveilla."
"Ranskassa syöminen on kurinalaisempaa eikä napostelukulttuuria tunneta. Lapsille saatetaan koulupäivän jälkeen tarjota välipala ennen myöhään syötävää illallista, mutta jo teini-iässä tämäkin välipala jätetään pois", nainen kertoo.
"Lisämotivaatiota ruokakertojen harventamiseen voisivat antaa lepotauot ruuansulatuselimistölle. Helposti voisi kuvitella, että nykyihmisen ruuansulatuselimistö on kovalla rasituksella 6–12 ateriointikerrasta", Ovaskainen sanoo.
"Myös hampaat hyötyvät harvemmasta syömisestä."
Jos on syönyt parin kolmen tunnin välein, kolmeen pääateriaan siirtyminen vaatii totuttelua: näläntunne voi yllättää. Parissa viikossa elimistö kuitenkin tottuu siihen ruokailurytmiin, jonka sille opetamme.
"Jos kolme pääateriaa päivässä johtaa valtavan suuriin aterioihin ja ahmimiseen, kannattaa ehkä harkita, onko omalla kohdalla suurempi riski syödä usein ja vähän vai kolme suurta ateriaa. Uskon, että useimmilla kolme ateriaa toimii", Ovaskainen sanoo.
Findiet-tutkimuksen mukaan ruuan ahmiminen painottuu iltaan. Ovaskaisen mielestä syömistä tulisikin välttää iltakuuden jälkeen.
Lisäksi etenkin epäsäännölliset työvuorot altistavat epäsäännöllisyydelle myös ruokailussa. Tästä seuraa paino-ongelmia.
"Yövuorossa tulisi syödä kevyt pääateria kello yksi yöllä ja vielä vaikka hedelmä kolmen aikaan. Lisäisin kyllä päivätyöläisillekin tuohon kolmen aterian rytmiin iltapalan, jotta jaksetaan pitkä yö", toteaa vanhempi tutkija Jaana Laitinen Työterveyslaitoksesta.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkija+Ihminen+ei+tarvitse+välipaloja/1135238916588
Eipä itseasiassa suuremmin väliä vaikka tilttaiskin.Sä kuitenkin harrastat nykyään liikuntaa sen verran paljon, että kannattaisi ehkä harkita säännöllisempää ruokavalioa ja syödä enemmän? Niin hullulta kuin se ehkä kuullostaakin, niin etenkin jos tavoitteena on pudottaa painoa, pitäisi syödä hyvin (ja terveellisesti huom). Liikunnan harrastukseenkin tulee kummasti tehoja lisää jos on energiaa siihen. Jos nyt vertaan automaailmaan, niin tuo on sama kun ajelisit pelkät höyryt tankissa ja öljytkin punaisella. Vaarana on .. noh.. sä varmaan tiedät paremmin kuin minä mitä tapahtuu jos ajaa autolla, jonka moottorissa ei ole öljyäkään.
Eli suomeksi sanottuna, vaarana on sairasteluja, loukkaantumisia yms. terveydellisiä haittoja, jos elimistö ei saa tarpeeksi tärkeitä aineita. Ja kyllähän tämä tietty pätee mielestäni myös niille, jotka eivät harrasta paljoa liikuntaa. Terveelliseen ruokavalioon kannattaisi perehtyä.
Tarkoituksenani ei ole saarnata. Pieni vinkki vain.
Belmis II:ahem:Koko setti. Varmaan tuupertuisin, jos ruokailuvälit venähtäisi yli neljään tuntiin.
Kandee syödä myös sen lenkin jälkeen. Palautuu paremmin ja kuntokin kehittyy.Eipä itseasiassa suuremmin väliä vaikka tilttaiskin.
Yleensä fillarilenkit on tullut tehtyä semmoinen 2-3h ruokailun jälkeen jolloinka kyllä energiaa siihen on riittänyt.
SAMIXII!!! Paitsi että syön iltapalaks puolisen kiloa hedelmiä kerralla, enkä nakerra porkkanaa. Hyvin on toiminut tälläkin kertaa tämä... painonhallintajutska. Reilu kilo per viikko veks. Housut pyörii jaloissa ja naiset katselee huokaillen.Välipala, päivällinen, iltapala. Joskus päivällisen tilalla illallinen.
Tällä hetkellä on ööö.. ns. painonhallintajuttu (laihdutus on akkojen hommaa) meneillään, josta syystä mm. en syö varsinaisesti iltapalaa lain, vaan nakerran porkkanaa ja hetelmiä pitkin iltaa.
Oikeinko lämmintä ruokaa? Ite saatan illalla vetäistä enää esim. voileivän ja jogurttia.Syön vasta kun on nälkä. Ilta-ateria on elämäntapa.