Hyvinvointi/pahoinvointivaltion tulevaisuus

Ned Flanders

Diddlido springfielder
Liittynyt
31.1.2001
Viestit
393
Sijainti
Next door to Homer!
Jos eläkeputkesta on löytynyt jotain vikaa, eikä satu tykkäämään nykyisestä hallituksesta, niin kannattaa ainakin antaa ymmärtää, että nykyhallitus on suunnitellut ja toteuttanut vallalla olevan eläkejärjestelmän.

Yksinkertaisimpiin tuo saattaa jopa upota ja itsesuggestiona se saattaa toimia. Ei väitteessä silti päätä tai häntää ole :p
Kyse oli enämpi siitä, että Formulamoni ilman mitään todisteita ja perusteluja väitti että eläkeputki on demareiden tekosia. Siitä heitin vaan vastaväitteen. Jos te että tuota huomanneet, niin eipä ole häävi teidänkään hoksaaminen.:D :D :D
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Kyse oli enämpi siitä, että Formulamoni ilman mitään todisteita ja perusteluja väitti että eläkeputki on demareiden tekosia. Siitä heitin vaan vastaväitteen. Jos te että tuota huomanneet, niin eipä ole häävi teidänkään hoksaaminen.:D :D :D
Haista tuhero! :mad: Ei järin kohtelias tapa aloittaa/jatkaa keskustelua, mutta ton oon sulta oppinut. :D

Eihän mulla tietenkään ollut mitään todisteita (sitäpaitti se oli Ahon ja kumppaneiden tuotoksia...;) ), mutta tuskinpa sullakaan oli siitä todisteita/järkeviä perusteluita, että nykyhallitus teki ton päätöksen Rukalla. Ja tähänhän perin ystävällisesti otin kantaan. :thumbup:
 

sooda

Alan Parsa
Liittynyt
25.1.2001
Viestit
5068
Sijainti
the real mid-west, Seinäjoki
Eläkepommi on pieni juttu. Paljon isompi juttu on tämä, joka koskettaa kyllä läheisimmin muita Euroopan maita.

Eurooppa on ainoa maanosa koko maailmanhistoriassa, joka harrastaa nykyistä lapsellista humanitääristä maahanmuuttoa. Missään muualla tätä ei harrasteta, eikä ole harrastettu. Esimerkiski Japani ei ota vastaan yhtään ketään, eikä anna heille yhtään mitään.

Eurooppa tulee jäämään historiaan ainoana maanosana, jonka kulttuuriperintö romahti ei hävityn sodan takia, vaan
humanitäärisen maahanmuuton takia. Siis Eurooppa tulee jäämään historiaan naurunalaisena paikkana, joka tuhosi itse itsensä.

Jos joku ei usko niin demograafiset syntyvyystilastot ja maahanmuuttotilastot näyttävät aivan suoraan kuinka eurooppalaiset ovat vähemmistönä Euroopassa viimeistään vuonna 2050, todennäköisesti paljon aikaisemmin.

Mistä tämä kehitys johtuu? TMII natsihysteriöistä on jäänyt päälle lapsellinen suvaistevainen rauhanaktivismi ja monikulturismiperinne, jonka seurauksena Eurooppa tulee tuhoutumaan. Eurooppa tulee olemaan tulevaisuudessa köyhä islamistinen manner.

Aasiassa puhutaan kulttuurillisesta perinteestä.
Juutalaisten keskuudessa historiasta
Afrikassa ylpeydestä,
mutta Euroopassa rasismiksi.


http://www.youtube.com/watch?v=aAnRWW8lJX0&feature=rela ted

Ajatuksia herättäviä pätkiä.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Haista tuhero! :mad: Ei järin kohtelias tapa aloittaa/jatkaa keskustelua, mutta ton oon sulta oppinut. :D

Eihän mulla tietenkään ollut mitään todisteita (sitäpaitti se oli Ahon ja kumppaneiden tuotoksia...;) ), mutta tuskinpa sullakaan oli siitä todisteita/järkeviä perusteluita, että nykyhallitus teki ton päätöksen Rukalla. Ja tähänhän perin ystävällisesti otin kantaan. :thumbup:
Eikös he itse kovin sitä mainostaneet että eläkeiän nostopäätös tehtiin Rukan lumilla? Vaikka se jälkeenpäin paljastui valheeksi (sekin)?:ahem:
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Koitettaisko saada taas asiallista keskustelua aikaiseksi ? Talouselämästä eiliseltä (?), boldaukset omia:
http://www.talouselama.fi/uutiset/article282132.ece

Keskiluokka maksaa laskun


STT:n uutisia, hyvää huomenta!

Poliisin ja puolustusvoimien erikoisjoukot ovat kaappausdraaman vuoksi saartaneet Nokian pääkonttorin Espoon Keilaniemessä. Nokian rajuista irtisanomisista hermostuneet työntekijät ovat ottaneet yhtiön toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuonpanttivangikseen. ”Pelastakaa edes insinöörit” -niminen ryhmä on linnoittautunut yhtiön edustustiloihin ja uhkaa löylyttää Kallasvuota, kunnes Nokia suostuu neuvottelemaan potkuista uudestaan.

Siirrämme nyt lähetyksemme Keilaniemeen, jossa toimit...

Uutinen on tietysti täyttä kukkua. Suomi ei Ranska, jossa pomosieppauksista on finanssikriisin jälkeen tullut pieni ilmiö. Mutta ranskalaiset ovatkin vallankumouksen perillisiä, suomalaiset nöyriä alamaisia.

Yhteistä on silti huoli huomisesta. Tulevaisuus on muuttunut nopeasti uhkaavaksi. Länsimaiseen maailmankuvaan sisäänkirjoitettu lupaus elintason jatkuvasta parantumisesta – isommista asunnoista, suuremmista autoista, eksoottisemmista lomamatkoista – ei enää päde. Mahdollista on, että eurooppalaisten elintaso jopa laskee.


Pitkän nousukauden aikana maailma vaurastui nopeammin kuin koskaan. Satoja metrejä pitkät rahtilaivat puskivat maailman merillä, konttipinot kasvoivat satamissa ja tavara vyöryi mantereelta toiselle. Sadat miljoonat kiinalaiset ja intialaiset nousivat kurjuudesta keskiluokan kynnykselle.

Vauraissa länsimaissa rahaa vasta jaettiinkin. Tai no, rikkaat jakoivat. Keskiluokka sai tasata murut.

Kapitalismin mallimaassa Yhdysvalloissa äveriäin kymmenys kouraisi leijonan osan vuosien 1996–2005 nopeasta tuottavuuden noususta. Kaikkein nopeimmin tulojaan kasvattivat kaikkein rikkaimmat. Keskiluokan reaaliansiot polkivat samaan aikaan paikoillaan. Tilastojen mukaan amerikkalainen keskivertoduunari tienasi vuonna 2007 vähemmän kuin vuonna 1978.


Kyllähän keskiluokkakin tietysti kulutti aiempaa enemmän. Mutta se oli pelkkä kupla. Velkaa vain kaikki tyyni.

Nyt sama kohtalo uhkaa eurooppalaisia. Sinua ja minua.

Lama on jo Suomessakin riistänyt keskiluokalta bonukset. Ylin johto saa pitää tulospalkkionsa, koska omistajat haluavat piiskata yrityksen tekemään tulosta kaikissa markkinatilanteissa. Kun peli kovenee, tulee yhden bonuksesta toisen lomautus – tai irtisanominen.

Pian lama niistää monilta myös osan kuukausipalkasta. Työnantajien vaatimukset palkka-alesta kiirivät koko ajan kovempina, eikä työntekijöillä ole paljon vaihtoehtoja, kun pelin henki on: ”Tulos tai ulos.”
Mua petettiin!

Koulutus kannattaa aina. Tämän opin me maiskutamme Suomessa jo äidinmaidossa.

Pitkään näin olikin. Nyt edes koulutus ei enää takaa paikkaa vihreämmällä oksalla.

Yliopistoista ja korkeakouluista vastavalmistuneiden maistereiden työttömyys on puolessa vuodessa reippaasti tuplaantunut. Suorapuheisimmat työvoimatoimistojen johtajat sanovat jo julkisesti, ettei lisäkoulutus välttämättä auta löytämään työtä.

Maistereitakin pahemmassa pulassa ovat monet ammattikoulujen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijat. Opintojaan lopetteleva rakennusinsinööri ei enää löydä edes harjoittelupaikkaa. Ilman pakollista harjoittelua valmistuminen on mahdotonta.

Nekin, jotka töitä saavat, joutuvat totuttelemaan ainaiseen epävarmuuteen.

Pysyvät työsuhteet muuttuvat esihistoriaksi, kun sisäiset yrittäjät hakevat kerta toisensa jälkeen uutta työtä firman sisällä. Työnantajat maksimoivat joustavuutensa käyttämällä yhä enemmän vuokratyövoimaa, määräaikaisia työsuhteita ja ulkoistamalla aina vain uusia toimintoja.
Olen velkavanki

Suomi elää nyt velaksi. Verotulojen rajun laskun takia valtion velka kasvaa lähivuosina 60 miljardia euroa. Laman syvimmässä kuopassa velkaantuminen on perusteltua, mutta jonain päivänä lainat täytyy maksaa takaisin.

Tai ainakin on pakko maksaa velan korkomenoja paljon nykyistä enemmän. Uusimpien arvioiden mukaan lisävelka nostaa pelkkiä valtion korkomenoja lähes kaksi miljardia euroa vuodessa.

Me maksamme.

Velka on abstrakti asia, mutta velan lyhentämisen huomaa jokainen: verot nousevat, etuudet huononevat, palvelut rapautuvat.

Päivähoidossa yhä pienemmät lapset joutuvat selviämään yhä isommassa ryhmässä. Koulun ruokalassa pehmeä leipä vaihtuu kovaan. Terveyskeskuksen ajanvarauksessa henkilökunta myy yhä enemmän ei oota.

Näpit irti eläkkeistä

Suomalainen eläkejärjestelmä on nerokas. Se jakaa yksittäiset riskit kaikkien eläkkeensaajien kannettavaksi yli ajan. Niin nerokas suomalainenkaan eläkejärjestelmä ei ole, että se pystyisi sirottelemaan vuosia kestävän taantuman vaikutukset olemattomiin. Eläke-etuja on pian pakko peukaloida.


Se, mikä Rukan lumien jälkeen karahti kiveen, on kohta totta. Valtio on valmis käyttämään koviakin keinoja, jotta saa hilattua suomalaisten eläkeikää ylöspäin.

Eikä sekään riitä. Palkasta jää aiempaa vähemmän käteen, kun eläkemaksuja on nostettava ennakoitua enemmän. Eläkeläisten taskusta valtio vie rahat yksinkertaisesti eläkkeitä leikkaamalla.

En jaksa enää maksaa

Suomi on euromaa. Ruotsi ei ole. Ruotsin kruunu on heikentynyt parikymmentä prosenttia euroon nähden. Kruunun devalvoitumisen vuoksi ruotsalaisten yritysten kilpailukyky on parempi kuin suomalaisten. Siksi Stora Ensokin siirtää nyt tuotantoaan Suomesta Ruotsiin.

Suomi tarvitsee sisäisen devalvaation, sanovat vientiteollisuuden isot pojat. Sisäinen devalvaatio tarkoittaa palkkojen tai muiden kustannusten alentamista.

Palkoista työnantajien on sentään neuvoteltava työntekijöiden kanssa, mutta veroja ja maksuja vientiteollisuus voi ruuvata suoraan valtion kanssa. Kela-maksusta yritykset pääsivät juuri eroon. Hallitus yrittää paikata rahoitusmonttua energia- ja ympäristöveroja korottamalla, mutta vientiyritykset eivät halua maksaa energiastaan yhtään nykyistä enempää.

Laman takia hallituksen täytyy kuunnella vientiteollisuutta erityisen herkällä korvalla. Jos vientiteollisuus ei maksa, joku muu maksaa: kuluttajat ja kotimarkkinayritykset. Keskiluokalle tämä tarkoittaa entistä isompaa sähkölaskua, kalliimpaa bensaa ja kovempia jätemaksuja.
Ne jyrää meitin


Uuteen maailmanjärjestykseen kuuluvat uudet valtiaat. Ja kun valtiaat vaihtuvat, muuttuvat yleensä myös pelin säännöt.

Kiina on maailman tehdas, tietävät kaikki. Harvempi on havahtunut siihen, että kiinalaiset ovat yhä useammille suomalaisyrityksille myös yhä kovempia suoria kilpailijoita. Eikä kilpailu ole reilua. Kiinassa valtio omistaa suuryritykset ja auttaa omiaan monella tapaa.

Globalisaatio on ollut Suomelle tähän asti suuri siunaus. Globalisaation edetessä asetelma saattaa muuttua. Ikävimmässä vaihtoehdossa myös valkokaulusväen työpaikat alkavat siirtyä nopeasti merten taakse. Silloin tuotekehitysinsinööri, biokemisti ja brändijohtaja ihmettelevät maailman menoa yhdessä sellunkeittäjän ja kännyköiden kokoonpanijan kanssa.

Näillä korteilla on silti pärjättävä. Pelin lopputulosta emme tiedä, mutta yhden tiedämme: keskiluokka maksaa laskun.
Kovaa tekstiä, mutta hankala olla eri mieltä.

... kaiken kaikkiaan nykymenolla tulee musta pekka käteen. Mites AA:ssa sanotaankaan - myöntäminen on ensimmäinen askel paranemiseen.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Eiköhän tuossa jaskan postaamassa jutussa pääasia, jota mielestäni nykyhallitus ajaa kovasti tiivisty tähän: Kapitalismin mallimaassa Yhdysvalloissa äveriäin kymmenys kouraisi leijonan osan vuosien 1996–2005 nopeasta tuottavuuden noususta. Kaikkein nopeimmin tulojaan kasvattivat kaikkein rikkaimmat. Keskiluokan reaaliansiot polkivat samaan aikaan paikoillaan. Tilastojen mukaan amerikkalainen keskivertoduunari tienasi vuonna 2007 vähemmän kuin vuonna 1978.

Loppukaneetti tukee omaa kuvaani tilanteesta: Näillä korteilla on silti pärjättävä. Pelin lopputulosta emme tiedä, mutta yhden tiedämme: keskiluokka maksaa laskun.
 
Viimeksi muokattu:

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kovaa tekstiä, mutta hankala olla eri mieltä.

... kaiken kaikkiaan nykymenolla tulee musta pekka käteen. Mites AA:ssa sanotaankaan - myöntäminen on ensimmäinen askel paranemiseen.
Oletko valmis 20% palkanalennukseen?:doubtful:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Oletko valmis 20% palkanalennukseen?:doubtful:
Ohessa juttu aiheesta:

TU tyrmää esitykset palkka-alesta
julkaistu eilen klo 17:32, päivitetty eilen klo 20:56

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, ettei vähimmäistyöehdoista tinkiminen pelasta yhtää yritystä Suomessa. TU:n mielestä suurista palkanalennuksista ei ole järkevää sopia.

Useat yritykset ovat viime aikoina ehdottaneet työntekijöilleen kovia palkanalennuksia, kertoi MTV3:n uutiset keskiviikkona. MTV3:n mukaan joissakin yrityksissä on esitetty jopa 20 prosentin leikkauksia palkkoihin. Vastineeksi työnantaja lupaa, ettei se aloita yt-neuvotteluita eikä irtisano työntekijöitä.

Työntekijöille on myös tarjottu työnantajan järjestämää puuttuvan palkanosan suuruista lainaa markkinakoroilla.

Yksittäisiä tapauksia ilmi
TU:n Antti Rinne sanoo YLE Uutisille, että yksittäisiä palkanalennusvaatimuksia on tullut ilmi sen jälkeen, kun Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen puhui ennen vappua palkankorotusten lykkäämisestä. TU:lle ei ole kuitenkaan tullut eteen vielä yhtään konkreettista riitaa.

- Olemme huolissamme työpaikkojen säilymisestä, mutta vähimmäistyöehdoista tinkinen ei pelasta yhtään yritystä, sanoo Rinne.

Rinne huomauttaa, ettei tekstiiliteollisuuttakaan pelastettu, vaikka alan työehtosopimuksia heikennettiin useaan otteeseen. Rinteen mukaan nykyisilläkin työehtosopimuksilla voidaan sopia paikallisesti lomarahojen vaihtamisesta vapaaksi. Lisäksi yritykset tinkinevät tulospalkkioistaan.

- Ei ole järkevää sopia 20 prosentin palkanalennuksista. Se on myös laitonta, jos työehtosopimuksessa ei ole annettu siihen mahdollisuutta.

Rinne sanoo myös, että ammattiliitolla on kokemusta, ettei yhtään työpaikkaa ole turvattu työnantajan lupauksilla.

EK: Yritykset etsivät keinoja kulujen leikkauksiin
Elinkeinoelämän keskusliitosta EK:sta kerrotaan, että yrityksistä on kuultu viestejä tarpeesta etsiä irtisanomisten ja lomautusten ohelle muita keinoja leikata henkilöstökuluja. Työmarkkina-asiantuntija Seppo Saukkonen sanoo YLE Uutisille, että etenkin teollisuudessa ajat ovat poikkeuksellisia ja talouden näkymät ovat erittäin synkät.

- Palkanalennukset eivät ole yleinen ratkaisu Suomessa. Tällainen kuitenkin kuvaa sitä, että yritysten on pakko etsiä monenlaisia vaihtoehtoja kulujen leikkauksiin. Tämä kuvaa myös sitä, että yritykset haluavat pitää henkilöstöstään kiinni, sanoo Saukkonen.

Saukkosen mukaan EK ei ole esittänyt yrityksille palkanalen ottamista käyttöön. Hänen mukaansa kyseessä ovat yritysten itsensä päättämät ratkaisut.

- Eri yrityksissä on erilaisia tarpeita vähentää kustannuksia.

Saukkonen huomauttaa, että myös lomautuksissa on kyse aika samantyyppisestä tilanteesta kuin palkanalennuksissa. Myös lomautus merkitsee työntekijän ansioiden alenemista.

Metallissa ei ilmi tapauksia
Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto puolestaan sanoo,ettei Metallissa ole kuultu toistaiseksi tapauksista, joissa työnantaja olisi esittänyt sopimusta palkanalennuksista. Aalto sanoo, että työehtosopimus on minimi.

- Työehtosopimuksen mukaisia minimipalkkoja pitää maksaa.

Aalto sanoo, että paikallisesti voi löytyä yrityksiä, joissa käytännön palkat ovat olleet isompia kuin työehtosopimuksen minimipalkka. Hän muistelee, että esimerkiksi 90-luvulla olisi tehty sopimuksia tilapäisistä palkanalennuksista.

YLE Uutiset
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Olen kyllä nähnyt nuo uutiset, mutta en kyllä käsitä yhtään miten se suostuisinko minä tuollaiseen kuuluu tähän toikkiin / aiheisiin mitenkään.

.... osaisko joku kertoa?
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Mun mielestä palkoista pitäisi pystyä neuvottelemaan myös alaspäin. Toki siten, että tulosten parantuessa palkatkin nousevat ennalleen. Ja huipputulosten iskiessä palkat nousevat normaalitilannetta isommaksi. Sopivan mallin muodostaminen yrityiskohtaisesti on varmasti haastava urakka, mutta tarpeellinen.

Nykysysteemi (saavutetuista eduista ei luovuta) on jääräpäisyyttä ja idealisimia. Kun jokainen tavoittelee vain omaa etuaan, niin siinä käy siten, että voi tulla itselle tai kaverille kenkää. Ehkä kaikille.

Itse olisi sopivin ehdoin valmis lyhentämään työaikaa tai laskemaan palkkaa (tarkkaa prosenttia en osaa sanoa) - mikäli vaihtoehtona olisi irtisanomiset tai pitkät lomautukset. Puhumattakaan konkurssista.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Mainittakoon vielä, että monissa yrityksissä palkanalennusvaatimukset tulevat nyt väärään aikaan. Joustavista palkoista pitäisi sopia hyvinä aikoina, mutta silloin yrityksien halu siihen on jostain syystä vähäinen.
 

Puupää

Señor Member
Liittynyt
25.2.2002
Viestit
27306
Sijainti
Skekkoslovakia
Hyvinä aikoinahan maksellaan bonuksia eli palkitaan työntekijöitä hyvästä tuloksesta.
Valtioyhtiöissä palkitaan toki myös huonostakin tuloksesta ja vain johtajia... :eek:

Mutta siis ainahan löytyy veijareita, jotka ilman todellista perustetta haluavat riistää duunareita heti kun tilaisuus vaan antaa myöten ja nyt kiristää palkanalennuksilla.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
No jos ne yritykset on valmiita maksamaan markkinakoron niin miksi ihmeessä ne ei lainaa rahoja pankeilta? Sillähän sitä saataisin elvytystä sinnekin puolelle eikä näin päin, että otetaan palkansaajien kulutuskyvystä viimeisetkin löysät pois?
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
No jos ne yritykset on valmiita maksamaan markkinakoron niin miksi ihmeessä ne ei lainaa rahoja pankeilta? Sillähän sitä saataisin elvytystä sinnekin puolelle eikä näin päin, että otetaan palkansaajien kulutuskyvystä viimeisetkin löysät pois?

sitä lainaa on tarjottu työntekijöille, ei firmat ilm. tuota alennusta katso lainana :rolleyes:
 

Ned Flanders

Diddlido springfielder
Liittynyt
31.1.2001
Viestit
393
Sijainti
Next door to Homer!
Olen kyllä nähnyt nuo uutiset, mutta en kyllä käsitä yhtään miten se suostuisinko minä tuollaiseen kuuluu tähän toikkiin / aiheisiin mitenkään.

.... osaisko joku kertoa?
Mä voisin kokeilla kertoa.:eek:

Postasit jutun jossa aika suoraan annettiin neuvo pienentää palkkakustannuksia. Loppuun kirjoitit, että et ole eri mieltä ja viittauksen AA:han.
 

Ned Flanders

Diddlido springfielder
Liittynyt
31.1.2001
Viestit
393
Sijainti
Next door to Homer!
Mun mielestä aika ristiriitaista että hallitus haluaa laskea veroja ostovoiman ja työllisyyden nimissä ja samalla Kokoomuksen takapiru, EK, haluaa pienentää ostovoimaa ja lisätä työttömyyttä.

Sillä jos tulot pienenee, niin eipä sitten kulutetakaan enää. Joka taas aiheuttaa työttömyyttä kun tuotteita ja palveluja ei enää osteta.

Se taas nostaa veroja, kun yhteiskunta joutuu elättämään työttömät ja ostovoima pienenee.

Kevyt noidankehä.:D
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Mun mielestä aika ristiriitaista että hallitus haluaa laskea veroja ostovoiman ja työllisyyden nimissä ja samalla Kokoomuksen takapiru, EK, haluaa pienentää ostovoimaa ja lisätä työttömyyttä.
Kerrotko miksi EK haluaisi pienentää ostovoimaa, kun heidän oma etunsa on että ostovoimaa löytyy? Mikäli palkkajoustoilla voidaan estää konkursseja, lomautuksia ja irtisanomisia, niin ne parantavat ostovoimaa. Entä miten EK haluaa lisätä työttömyyttä??
 

Ned Flanders

Diddlido springfielder
Liittynyt
31.1.2001
Viestit
393
Sijainti
Next door to Homer!
Kerrotko miksi EK haluaisi pienentää ostovoimaa, kun heidän oma etunsa on että ostovoimaa löytyy? Mikäli palkkajoustoilla voidaan estää konkursseja, lomautuksia ja irtisanomisia, niin ne parantavat ostovoimaa. Entä miten EK haluaa lisätä työttömyyttä??
Ai toiseen kertaanko?
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Moe, ootkona ajatellut mikä on sen palkanalennuksen vaihtoehto - irtisanominen. Kumpikohan:
- Lisää yhteiskunnan kustannuksia enemmän
- Vähentää ostovoimaa enemmän

Käsittääkseni kaikkialla on puhuttu tilapäisistä joita voidaan jopa maksaa takasinpäin.

eihän tuo hyvä vaihtoehto ole, mutta parempi kuin irtisanomiset

Asiat ei ole niin mustavalkosia :rolleyes:
 
Ylös