F1-Uutisia 2020

Vihreä lippu

Well-known member
Liittynyt
9.10.2019
Viestit
239
Tuommoista handicap-apua ei kaipaisi F1iin. Tasaan kaikille. Tulee mieleen 2004 kun siinä talvitauon aikana päätettiin, että top4-tallien ulkopuoliset saavat ajattaa kolmoskuskia vapaasti perjantain harjoituksissa. Selvästi vain, koska 2003 4- ja 5-sijojen välillä oli iso ero 2003.
Samalla soisi poistettavan se Ferrarin pärjäämisapu, kun saa olemassaolollaan isoimmat apurahat.
Muutavatko nuo huonoimin menestyneiden tallien "avut" liikaa formuloiden luonetta? Tuossahan voi tallit alkaa taktikoida mones kannattaa tiimi pisteissä olla. Seuraavaa kautta silmällä pitäen. joo, tuo Ferrarin erityis asema ei ole enää tätä päivää.
 

Antti82

Well-known member
Liittynyt
27.5.2005
Viestit
598
Mielestäni tuulitunnelirajoitukset on hyvä muutos. Verrattavissa jenkkien palloilusarjojen varaussysteemiin jossa huonoiten pärjänneet pääsevät valitsemaan lupaavimmat junnut eka. Tietyssä mielessä epäurheilijamaista toki, että huonosti menestyvällä saadaan etua. Mutta ulospäin näkyy parempana kilvanajona, ja autot kuitenkin rakennetaan samoilla säännöillä, eikä rajoiteta esim menestyspainoilla.
 

Bunder

Well-known member
Liittynyt
21.2.2017
Viestit
682
......... Tietyssä mielessä epäurheilijamaista toki, että huonosti menestyvällä saadaan etua..........
Sama se on tämäkin kaikille, joten ihan reilua touhua. Jos Mersu tai Ferrari romahtaisi häntäpäähän niin saman hyödyn saavat sitten hekin.
 

Alfaukko

asian tunteva
Liittynyt
26.3.2019
Viestit
303
Sama se on tämäkin kaikille, joten ihan reilua touhua. Jos Mersu tai Ferrari romahtaisi häntäpäähän niin saman hyödyn saavat sitten hekin.
Kärkitallit joutuvat tekemään kovemmin töitä pysyäkseen kärjessä. Kärjessä pysyminen ei ole automaatio. Urheilullista, sanoisin.
 

Alfaukko

asian tunteva
Liittynyt
26.3.2019
Viestit
303
Mitähän Toto meinaa. Olisikohan menossa tulevaisuudessa tulevan Aston Martinin pomoksi? Eikös Toto ostanut osuuden siitä.
Ei savua ilman tulta. Mercedeksen avainhenkilöt eivät ole sitoutuneet jatkoon, dream team hajoaa vaikka talli jatkaisi ykkösissä ja Vettel tulisi mukaan kuvioihin.
 

SJ

F1 asijan tuntia
Liittynyt
6.9.2011
Viestit
2510
Lähteenä on edelleen tämä sama hevonpaskaa ja valeuutisia tuottava F1 Insider, johon en luota itse ollenkaan. He väittivät aiemmin kiven kovaan, että Vettel olisi jo sopinut siirrosta McLarenille ja lopulta että Vettel itse päätti olla menemättä McLarenille, vaikka McLaren myöhemmin vahvisti, etteivät he ole edes keskustelleet Vettelin kanssa.

Kuitenkin! Aiemmin oli liikkeellä sellainen huhu, että Daimlerin johtokunta haluaisi palkata talliin Vettelin ja että Toto Wolff vastustaa sitä. Jos tällaiset asiat pitävät paikkansa, niin se on selvä valtataistelu tallin sisällä, ja aika usein häviävästä osapuolesta hankkiudutaan taistelun lomassa eroon. Näin kävi myös Ferrarilla, missä Binotton ja Arrivabenen välisestä skismasta puhuttiin puoli vuotta ennen kuin Arrivabene lopulta heitettiin pihalle.

Eilen kirjoitettiin myös toisenlaisesta skenaariosta, josta on huhuttu aiemminkin, että Wolff ja pappa-Stroll ostaisivat yhdessä Mercedesin kisatoiminnot. Wolff omistaa jo nyt 30 % F1-tallista ja Stroll vaihtaisi vuosi sitten ostamiaan Aston Martinin osakkeita Daimlerin kanssa sen F1-projektin osakkeisiin. Daimler omistaa jo 5 % Aston Martinista eli se on kai jonkin logiikan mukaan kiinnostunut kasvattamaan omistajuuttaan. Wolffin on kai sitten pakko irtautua tallipäällikön roolista, sillä jos neuvottelut F1-tallin ostamisesta menevät kiville, niin hänen asemansa olisi muutenkin "epämukava".

Tämänkin huhun lähteenä on F1 Insider, joten edelleen täytyy teroittaa, että kaikki voi olla vain klikkinälkäisen toimittelijan mielikuvitusta... Auto Bild on kuitenkin muistaakseni aiemmin paljastanut saksalaisiin formulavaikuttajiin liittyviä juttuja, joten tässä voi olla jotain perääkin.

 
Viimeksi muokattu:

markot

Well-known member
Liittynyt
20.5.2005
Viestit
3383
Mielenkiintoisia huhuja liikkeellä. Mutta kovasti ihmettelen Russeliin liittyvää huhua koska hänhän ei tule ajamaan #1 tallissa mikäli Stroll Mercedeksen toiminnot itselleen hankkii. (Ellei sitten Hamilton lopeta kokonaan tämän kauden jälkeen dream-teamin hajotessa)

Onko tämä syy sille miksi Russelia ollaan huhujen mukaan Bottaksen paikalla nostamassa vai mitä kuliseissa oikein tapahtuu? Mercedeksen akatemian historia kun ei ole kovin mairitteleva kuljettajien uria tarkastellessa... jäsenyys on enemmänkin rasite ja erittäin vahva sellainen.
 

SJ

F1 asijan tuntia
Liittynyt
6.9.2011
Viestit
2510
Russellin tilanne on ihan yksinkertainen: joko hän ajaa Mercedesillä tai sitten hän saattaa loikata Red Bullille, McLarenille tai jonnekin muualle. Kuka sitä tietää, mikä talli kaudella 2022 on kärjessä. Aiemmista junnuistaan Mercedes ei ole suostunut päästämään irti ja se on sillä tavoin efektiivisesti tuhonnut näiden urat. Russell on liian lahjakas ollakseen seuraava uhri lapselliselle politikoinnille. Siinä tuskin on mitään perää, että Mercedes ostaisi hänet Williamsilta ulos jo ensi vuodeksi, mutta kausi 2021 voi jäädä Bottasin viimeiseksi Mercedesillä.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
3202
Sijainti
Helsinki
Motorsport-sivuston mukaan Williams harkitsee tallinsa osittaista tai kokonaan myymistä.


A statement from the team said: “The WGPH board is undertaking a review of all the various strategic options available to the Company. Options being considered include, but are not limited to, raising new capital for the business, a divestment of a minority stake in WGPH, or a divestment of a majority stake in WGPH including a potential sale of the whole Company.

“Whilst no decisions have been made regarding the optimal outcome yet, to facilitate discussions with interested parties, the Company announces the commencement of a "formal sale process.”
 

markot

Well-known member
Liittynyt
20.5.2005
Viestit
3383
Motorsport-sivuston mukaan Williams harkitsee tallinsa osittaista tai kokonaan myymistä.

Taitaa vain ostajat olla aika vähissä.... 4 kautta sitten ostajia olisi ollut jonoksi asti. Netflix dokumentti Williamsista oli aikas hyvä, Frank pyöritti tallia 70-luvulla mm. ostamalla käytetyjä renkaita muilta talleilta.
 

YaZka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2002
Viestit
607
Sijainti
Tampere
Tätä menoo taitaa olla kohta 4-tallia myynnissä tai muuten omistussuhteiden muutoksissa.

Renu -> Venäläisille
Williams -> Latifin iskälle
Mese -> Wolfille ja Strollin iskälle
Racing point -> Wolffin ja Strollin iskän b-talli tai myyntiin, jos menee kaupaks..

Mielenkiintoinen kausi menossa pitkästä aikaa
 

Davros

Well-known member
Liittynyt
14.5.2013
Viestit
3116
Ei hyvä juttu F1 sarjalle jos Williams tallina lopettaa.
Erään F1-toimittajan mukaan Itävallassa on Williamsissa on näkyvissä ns. perinteisiä Williamsin värejä. Jospa saadaan vielä vähän silmäniloa Williamsista, jos ei muuta.
 

SJ

F1 asijan tuntia
Liittynyt
6.9.2011
Viestit
2510
Minä taisin viime kauden alla esittää veikkauksen, että Williamsin Rokit- ja Haasin Rich Energy -diilit olivat niin epämääräisiä, että kumpikaan tuskin kestää läpi kauden (2019). Rich Energyn kanssa tosiaan näin kävi mutta Rokit kesti sentään kauden loppuun asti... Mikähän tuossa sitten on muuttunut, kun Williams ja Rokit tiedottivat solmineensa jo jatkosopimuksen joskus viime vuonna, ja sen tosiaan piti kestää useita vuosia eteenpäin.

Eihän se kahta arvausta tarvitse, millaisessa värityksessä Williams ilman pääsponsoria ajaa. Se on aina käyttänyt tummansinistä pohjaa vaihtelevalla määrällä valkeita korostuksia.

Jotain tällaista siis luvassa:

 
Viimeksi muokattu:
Ylös