Tähän haluan takertua, kun nyt kerran analysoidaan ihan tappiin saakka (eikä siinä mitään pahaa ole, juuri sitä vartenhan tämän tyyppiset foorumit ovat olemassa).formulastara sanoi:Reikä laajenee ylöspäin mentäessä, joten virtaus kaiketi nopeutuu reiässä. Mutta sinänsähän se on ihan sama asia, virtauksen nopeutuminen imee ilmaa alhaalta ja puskee sitä ylös ylhäältä.
Jos nokassa olevaa reikää ajatellaan "putkena" joka on etupäästään halkaisijaltaan pienempi kuin takapäästä, niin eikös silloin ilmamolekyylien vauhti ole korkeimmillaan putken alkupäässä, kun pienen reiän läpi tulee liikkua yhtä paljon ilmaa kuin isosta reiästä putken takapäästä liikkuu ulos? Tässä tapauksessa ilmamolekyylien nopeuden ei pitäisi mielestäni nopeutua putkessa ollessaan, paitsi jos nokan yläpuolella liikkuva virtaus sitten imee putkesta ilmaa aktiivisesti.
Tuo putkihan ei ole varsinaisesti suljettu systeemi (kuten esimerkiksi suihkuturbiini) ja etusiiveltä ohjattavasta ilmavirrasta ei varmaan 100% kulje nokan reiän läpi eikä 100% luultavasti mene putkesta ulostuessaan sinne minne halutaan, enkä usko että ilman sisäänmeno- ja ulostuloreikien halkaisijassa on merkittävää eroa, joten tämä spekulaatio on hyvinkin teoreettisella pohjalla. Mutta silti.
Olisipa minulla joskus oikein kunnon krapulapäivä. Saisi aikaiseksi lyhyitä lauseita.