Henri Toivosen onnettomuus korsikalla

maksimaalinen atakki

Tulos tai ulos
Liittynyt
30.3.2012
Viestit
869
aika erikoista olisi että sattumalta vaan uloin räjähtää vauhdista. ; ))..Aivan selvästi siis on pyörä räjähtänyt, mutta kaikkien hämmästyksenä ulompi etu/taka..
 

Ayrton-Ana

Well-known member
Liittynyt
5.2.2005
Viestit
689
Itse onnettomuus ja eri skenaariot siihen liittyen on tässä tullutkin aika perusteellisesti spekuloitua hiljattain ja siihen ei ole tässä kohtaa mitään uutta lisättävää.

Mutta katsokaapas tästä pari klippiä kuinka Henkka tuo Rothmans-Porschea Critérium Alpin rallissa:

Huh huh mitä taidetta. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä Henkka tällä Porschella myös joissain MM-ralleissa, vaikkapa 1984 Korsikalla tai San Remossa. Sorallahan tuolla olisi jäänyt heti varmaan luokkaa kolme sekuntia kilometrillä jollekin Pösölle, mutta assulla Henkka olisi voinut yltää tuolla melkoisiin urotekoihin.
 

DC

Oi mieletöntä!
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
2890
Sijainti
Benjamin Franklin Parkway
Olisi ollut mielenkiintoista nähdä Henkka tällä Porschella myös joissain MM-ralleissa, vaikkapa 1984 Korsikalla tai San Remossa. Sorallahan tuolla olisi jäänyt heti varmaan luokkaa kolme sekuntia kilometrillä jollekin Pösölle, mutta assulla Henkka olisi voinut yltää tuolla melkoisiin urotekoihin.
Assulla Porsse meni osaavissa käsissä kyllä todella hienosti. Korsikalla 1985 Bernard Beguin toi samaista Prodriven 911 SC RS:ää kauniin sulavasti, kuten tässä tai tässä. Eikä lopputuloskaan toki huono ollut (kolmas).
 

ruutisormi

Member
Liittynyt
3.6.2013
Viestit
10
Ilkka Kivimäki tämän viikon vieraana Tomin nuoteista -podcastissa. Puolentoista tunnin mittaisessa jaksossa käsitellään myös tätä onnettomuutta, ja Kiiki toistaa siinä Markun kertomuksen vuosien varrelta, että he olisivat olleet ensimmäisinä paikalla, ja ajaneensa pätkää vastakarvaan huomattuaan Lancian rotkon pohjalla. Uutena tietona itselleni tuli, että Kiiki mainitsi tuossa haastattelussa, että he olisivat nähneet Markun kanssa savupatsaan nousevan pätkän suunnalta jo ennen lähtöään erikoiskokeelle. Voi se olla, että on tästä aikaisemminkin ollut juttua, mutta itselläni se on ainakin mennyt ohi.

Lähetetty minun ONEPLUS A6003 laitteesta Tapatalkilla
 

Ayrton-Ana

Well-known member
Liittynyt
5.2.2005
Viestit
689
Ilkka Kivimäki tämän viikon vieraana Tomin nuoteista -podcastissa. Puolentoista tunnin mittaisessa jaksossa käsitellään myös tätä onnettomuutta, ja Kiiki toistaa siinä Markun kertomuksen vuosien varrelta, että he olisivat olleet ensimmäisinä paikalla, ja ajaneensa pätkää vastakarvaan huomattuaan Lancian rotkon pohjalla.
Luulen, että Kivimäki sekoittaa joitain muistikuvia Salosen ulosajosta edellispäivältä Henkan onnettomuuden muistikuviin. Salonenhan kiepsautti Pösön Markkua ohittaessaan juurikin sellaisen piikkipensaan sekaan...josta Kivimäki myös puhui nyt tuossa haastattelussa juuri erityisesti Henkan onnettomuuteen liittyvänä yksityiskohtana...että "Lancia oli nurin piikkipensaassa".Uutena tietona itselleni tuli, että Kiiki mainitsi tuossa haastattelussa, että he olisivat nähneet Markun kanssa savupatsaan nousevan pätkän suunnalta jo ennen lähtöään erikoiskokeelle. Voi se olla, että on tästä aikaisemminkin ollut juttua, mutta itselläni se on ainakin mennyt ohi.
Joo Markku jutteli kanssa samaa hiljattain jossain haastattelussa. Laskisin, että onnettomuus on jo sattunut kello 14.55 ja Markun oletettu lähtöaika minuutin väleillä pätkälle on ollut 14.57, ehkä noin puolitoista minuuttia onnettomuuden jälkeen...eli periaatteessa tuo havainto täsmäisi yksiin tuon oletetun aikataulun kanssa. Todennäköisesti ainoastaan Saby ja Biasion olivat ehtineet jo starttaamaan pätkälle onnettomuuden sattuessa...Chatriot ja perässä Alén odottelivat vielä omaa vuoroaan.
 

Böö

Well-known member
Liittynyt
21.5.2009
Viestit
850
vhs / betamax materiaalia suomen tv:stä tulleista rallilähetyksistä: (2017)
Löytyykö joltain Korsika 1986 mm rallin materiaalia mitä Suomen televisio on lähettänyt tuolla ajankohdalla ?!
Oletko käynyt katsomassa Yle Areenan arkistoista? Isoista uutisisti löytyy taltiointi.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/04/22/henri-toivonen-menehtyi-korsika-rallissa
Tämä ei liity tv-taltiointeihin, mutta samaan kisaan kuitenkin... vaikka YouTubessa yms. videopalveluissa onkin pyörinyt ja pyörii edelleen melkoinen kattaus vanhoja suomalaisia rallivideoita, niin VideoStylen alkuperäistä Korsikan koostetta ei ole tullut missään vastaan. Tuon nauhan mielenkiintoisin anti lienee toki nähty muilla nauhoilla (Henkan pitkä haastattelu ennen kisaa+ Henkan viimeinen (?) suomenkielinen haastattelu Bastian yötauolle saavuttaessa), mutta olisi silti mielenkiintoista nähdä, minkälaista matskua VideoStylen kameroille talttui erityisesti toisen kilpailupäivän osalta. Voisi kuvitella, että Pulkkinen kävi haastattelemassa esim. Markkua Henkan onnettomuuden jälkeen?
 
Ylös