Henri Toivosen onnettomuus korsikalla

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8224
Sateisesta Corten kylästä kantautuu tällä kertaa vain nostalgisoivia uutisia.




Tänään vietettiin vähän erilaista vuosipäivää, sateisessa jalkapatikassa D 18 -tietä pitkin kohti päämäärää.




Risteyksestä vähän eteenpäin bongattiin erikoiskokeen 18 lähtöpaikka:




..ja tänne seuraavan penkan taakse katosi Lancia lähtökiihdytyksen jälkeen, tullen seuraavan kerran kuviin vasta onnettomuuspaikalla:




Pätkää kävellessä kävi hyvin ilmi, että alun osuus on pelkkää selvää nousua, pari pidempää suoraa ja vasta nousuosuuden päällä muutama hitaampi paikka missä ei näe mutkaan sisään yhtään. Ja yhdestä hevosenkenkämutkasta tuli mieleen jopa Nordschleife, kunnon kallistuksineen.

Ylämäkeen kivutessa ja Corten jäädessä taakse, paikallisen tilan patongit postilaatikossa alkoi jo kovasti houkuttaa.




Puolessa välissä taivalta kengän kärkeen kolahti joku mutteri, kenenkähän lie, täällä kun ei olla liian tarkkoja jokaisen mutterin ja autonraadon perään. ..




3,5 km taivalluksen jälkeen nousuosuus loppuu ja aletaan laskea alamäkeen, tässä kohtaa keskellä maisemaa näkyvä talo nostattaa ensimmäisen kerran palan kurkkuun. Ei olla enää kaukana.




Melkoista alamäkiroilotusta alun hill climb -osuuden perään, kesäkipaleen sanoin tuntee jo kävellessäkin kuinka vauhti kiihtyy (kuvattu tulosuuntaan).




Vähän matkan päästä tullaan vasen-oikea -yhdistelmään. Salonen tarkoitti varmaan tätä sanoessaan että 'Henkka ajoi vielä sitä edellistä mutkaa' jne. Vaikkei vasuriin näe sisään niin selkeästi ei vielä niin pahasti kiristyvä petollinen mutka tämä, sisällä ei myöskään kallistusta:





Mutkan jälkeen avautuu "suora" mistä lähdetään kelaamaan seuraavaan vasuriin (tämä ilmeisesti on eri muotoinen kuin silloin -86 vuonna alunperin?)

 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8224
Tässä kohtaa voi jo arvata mihin mutkaan ollaan tulossa. Siitäkin huolimatta että nykyisessä muodossaan tämä suora ennen vasuria tuntuu lyhyeltä, pidempiä kiihdytyksiä mahtuu edeltävälle osuudelle useampia.



Kallistuu, kallistuu




"Ei se ookaan tää mutka".




Kyllä se on, muistomerkki on vain piilossa mutkan sisällä.




Legendat on ikuisia.




Edeltävä "suora" vielä tulosuunnasta kuvattuna:




Paikan päällä tulee vain se tunne että 38 vuotta sitten mutka oli jo ns. selvitetty ja oltiin jo lähdetty tykittämään kohti seuraavaa oikeaa




Seuraavaksi kohti sitä vastapäistä mutkaa missä onnettomuusvideon kuvaaja on seisoskellut




Tästä näkee onnettomuusmutkaan mutta ei taida olla 'se' paikka.




Muutaman metrin päässä uusi yritys ja no, tämä se taitaa olla:




Videokuvaajan paikka onnettomuusmutkasta kuvattuna, jossain tuossa kohtaa missä auto menee on oma arvaus asiaan:




"Täähän oli vaan se neljän metrin pudotus" , kunnes tajuaa että niin auto pysähtyi neljään metriin mutta ilman puita paljon paljon syvemmälle olis menty.



Tummempaa puuta vaalean seassa, en tiedä onko vieläkin palosta johtuvaa vaan vain sattumaa:




Hiljaiseksi paikka joka tapauksessa vetää. Kaunista, niin kaunista ympärillä silminkantamattomiin, ei kuulu kuin linnunlaulua ja sateenropinaa nokassa. Mihin ihmisellä on niin kiire tällaisessa paikassa, että pitää henkeään uhmata, sitä jää viiden pennin filosofi miettimään eväsleipää muurin päällä mutustaessaan.

 

Kemper

Well-known member
Liittynyt
11.5.2006
Viestit
528
Sijainti
pk.seutu
Kiitos kuvista. Tuli nostalginen ja haikea fiilis. Meni ihan kylmät väreet pitkin selkää, kun katsoin kuvia ja mielessä takoi: tuolla se on tapahtunut
Tuonne pitää tehdä reissu joskus.
 
  • Like
Reaktiot: mjs

Sörsselsön

Kui hianoo se sit on?
Liittynyt
28.10.2013
Viestit
4972
Sijainti
Parc Fermé
Normaalisti tän Toivosen onnettomuuden ja kaikkien aikojen b-ryhmän muisteluun liittyvän uusiomateriaalin skippaan, mutta nyt pitää kyllä tehdä poikkeus.

Hieno ja hyvin kunnioittava reportaasi.
 
  • Like
Reaktiot: mjs
Ylös