Valitettavasti et perustele noita väitteitä mitenkään. Voisitko esittää vaikkapa jotain tilastoja, joista ilmenee, kuinka paljon sijoittajat saavat muita kuin osinkotuloja? Myös sellainen tilasto olisi kiva, josta ilmenisi, että työläiset saavat lähes aina pelkkää palkkatuloa. Ilman perusteluita väitteesi jää vain epämääräiseksi mutuksi.
Tämä ei ole mikään väitöskirja, vaan keskusteluforum.
Joka tapauksessa sijoittajan työpanos yritystä kohti esim. kokoonpanolinjalla työskentelevään verrattuna ei ole missään suhteessa verrattuna siihen että kuinka paljon positiivisesta (ja joskus myös negatiivisesta) tuloksesta jaetaan osinkoja.
Mihin tuo käsitys perustuu, että työläisten palkat ovat juuri ja juuri elämiseen riittäviä? Oletko tosiaan sitä mieltä, että esim. 2000-3000 euroa kuussa käteen saavan metalliduunarin palkka on tosiaan vain juuri ja juuri elämiseen riittävä?
Miksi moni (esim. opiskelijat, pitkäaikaistyöttömät) kuitenkin pysyy kuitenkin hengissä (vaikka olisi perhettäkin) huomattavasti pienemmilläkin summilla?
Kyllähän tuo 3000e kuussa käteen kuulostaisi ihan hienolta. Sääli, että kyseessä on vain märkä uni. Yli 2000e kuussakin tulee normaalisti vain ylitöitä paahtamalla. Asumiseen menee helposti jo 1000e kuussa, ruokiin 200-300e, syrjäseudulla asuvalle välttämättömään autoon ~400e. Loput muihin laskuihin (eikä puhuta kerskakulutuksesta johtuvista laskuista). Tottakai pariskunnilla toisen osapuolen tulot vakauttavat tilannetta, mutta lapsiperheissä lapset taas vievät osansa tuosta tulosta.
Leikataan vaan 40% palkasta pois ja lopetetaan kaikki ylimääräinen kulutus asumisen ja ruuan lisäksi. Sillä se kansantalous saadaan nousu-uralle. :thumbup:
Ja tuo opiskelija/työtön -vertaus on aika hauska. Onko hengissä pysyminen ainoa vaatimus palkkatasolle?
Opiskelijat saavat opintolainaa(halutessaan), opintotukea ja asumislisää, pyörivät pitkään vanhempiensa nurkissa ja saavat alennuksia julkisissa liikennevälineissä kulkemisesta. Kalleimmilla paikkakunnilla opiskelevat joutuvat myös tekemään työtä samalla saadakseen lisätuloja kun ei se opintotuki riitä.
Työttömät saavat työttömyys- ja myös sosiaalitukea jos tarve on todellinen.
Työttömien ja opiskelijoiden rahoilla tätä valtakuntaa ei kuitenkaan pyöritetä, joten mikäli palkat pudotetaan tuolle tasolle, voidaan hyvinvointivaltio kuopata saman tien ja siirtyä takaisin luokkayhteiskuntaan tai vielä alemmalle tasolle.
Jos yritys tekee vaikkapa 500 miljoonan tappiot, niin sanotko silloin, että yrityksen työntekijät ovat sen tappion tehneet?
Kyllähän se noin menee kun firma kerran sanoo, että tuossa on ovi n. 1000 työntekijälleen.
Jos metsäfirma ostaa paperikoneita sijoittajien rahoilla, niin koneethan siinä tekevät suuren osan työstä ja siten myös yrityksen tuloksesta. Eivät työntekijät pystyisi tekemään paperitehtaissakaan juuri mitään pelkällä työpanoksellaan, jos koneita ei olisi lainkaan käytettävissä.
Koneet eivät toimi itsekseen, ne vaativat monesti hyvinkin kattavan koulutuksen jotta homma toimisi. Lisäksi vaikka automaatio on pitkällä, täytyy asia oikeasti ymmärtää, että mitä on tekemässä (esim. koneistajat). Pelkkä napin painaminen silloin tällöin ei riitä.
Yritykset ovat tehneet tuottavia investointeja sijoittajien rahoilla, ja nyt sijoittajat haluavat luonnollisesti oman osansa näiden investointien tuotoista. Ilman sijoittajiahan monia yrityksiä ei olisi edes perustettu. Kukapa enää sijoittaisi rahojaan yrityksiin, jos ei olisi mahdollisuutta saada kunnon tuottoa osinkojen muodossa? Sijoittajahan ottaa sen riskin, että yritykseen tehty sijoitus menettää osittain tai kokonaan arvonsa. Duunarin ei taas tarvitse kantaa mitään riskiä tässä suhteessa, koska hän ei ole sijoittanut rahojaan yritykseen.
Duunarin riski on se, että hankitaan kämppä tehdaspaikkakunnalta. Kun duuni menee alta, eikä velallista kämppää saa myytyä, joutuu työttömänä pankin kuristuslenkkiin. Siinä sitä sitten riittää hymyssä pitelemistä.
Aivan turha yleistää nostamalla sijoittajan riskiä työntekijän riskin yläpuolelle.
Pyöritän itse sijoitusfirmaa, jolla ei ole muita omistajia.
Meinasin kirjoittaa jotain rumaa sijoitusfirmoista, mutta onneksi tein esikatselun ja näin postauksesi.