http://www.talouselama.fi/uutiset/mita+hyotya+liitoksista+irtisanomissuoja+kunnissa+voi+venya+15+vuoteen/a72793724.11.2011 9:53
Mitä hyötyä liitoksista? Irtisanomissuoja kunnissa voi venyä 15 vuoteen
Risto Malin
Hallitus hehkuttaa kaikkien kuntauudistusten äitiä ja sillä saatavaa säästöä. Tarkkaa tietoa ei kuitenkaan ole siitä, tuovatko seuraavat liitokset taas uuden pidennyksen kuntien viranhaltijoiden irtisanomissuojan pitkään ketjuun.
Moni tavallinen palkannauttija on kateellinen kunnan viranhaltijalle siitä, että tämä saa fuusiotilanteessa viiden vuoden irtisanomissuojan. Eikä viisi vuotta ole edes maksimi, sillä erilaisten liitosten ketjuuntuessa myös irtisanomissuoja ketjuuntuu.
Tänä vuonna voimaan tullut puitelaki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta eli niin sanottu Paras-lainsäädäntö ei tuonut tilanteeseen muutosta. Toistuvat kuntaliitokset ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudet yhteistoiminta-alueet voivat kerryttää kuntien henkilöstölle jopa 15 vuoden irtisanomissuojan.
Esimerkiksi kaksi kuntaliitosta kokeneella Loimaalla ja Pöytyällä syntyi tilanne, jossa kuntien pitkäaikaiset työntekijät nauttivat yhdeksän vuoden suoja-ajasta.
Asiaan kiinnitti huomiota viimeksi Pohjois-Savon maakuntajohtaja Jussi Huttunen Savon Sanomissa keskiviikkona. Hänen mielestään pitäisi harkita viiden vuoden irtisanomissuojan lopettamista kuntia yhdistettäessä.
Aivan uskomatonta paskaa. Mitään säästöjä ei saada aikaa yli 10 vuoteen ja mikä pahinta kun palkat tasataan parhaiten maksavat kunnan mukaan kustannukset nousevat. Uskomatonta paskaa...Aivan uskomatonta pelleillyä. Mitä pikemmin Suomi ajautuu IMF:n holhoukseen, niin sitä parempi.
http://www.talouselama.fi/uutiset/mita+hyotya+liitoksista+irtisanomissuoja+kunnissa+voi+venya+15+vuoteen/a727937
"Taantumaan on syytä varautua"
Talousasiantuntijat arvioivat, että
Euroopan talouskriisin vaikutukset
alkavat pian näkyä myös Suomessa.
- Tavallisilla kansalaisilla ei ole
syytä huoleen, mutta mm. suurta
lainanottoa kannattaa nyt harkita,
sanoo Aalto-yliopiston rahoituksen
professori Vesa Puttonen.
Hän kehottaa varautumaan myös
veronkorotuksiin, etuuksien
leikkaamiseen ja BKT:n heikkemiseen.
Puttosen ja Kuluttajatutkimuskeskuksen
tutkimusprofessori Mika Pantzarin
mielestä ei ole huono idea valmistautua
taantumaan säästämällä.
Yksilötasolla säästäminen epävarmojen aikojen uhatessa todella järkevää, kansantalouden kannalta taas varsin vaarallista.Talouskasvun puolestapuhujia hirvittää varmaan nämä säästämään kehottavat.
Mitä itsellä on kosketuspintaa kuluttajapuolelle, niin hyvin varovaista on nyt. Kauppaa ei saa väännettyä juur millään, ja tuntuu hinta ajavan laadun edelle.:thumbfh:
Joidenkin mielestä suurta lainanottoa kannattaa aina harkita.- Tavallisilla kansalaisilla ei ole
syytä huoleen, mutta mm. suurta
lainanottoa kannattaa nyt harkita,
sanoo Aalto-yliopiston rahoituksen
professori Vesa Puttonen.
Kohtalaisesti pärjänneet noi Mehiläisen pomomiehet.Tässä hieman lisää terveysyritysten härskistä verokikkailusta. Toivottavasti tämä ja hallintarekisterilain kiristys saadaan mahdollisimman pian kuntoon. Tosin en Kokoomuksen hallituksen tässä asiassa usko etenevän yhtään- päinvastaisia ovat olleet merkit.
Poimittuna pari ammattinimikettä tuolta listalta:Kohtalaisesti pärjänneet noi Mehiläisen pomomiehet.
http://www.taloussanomat.fi/terveydenhuolto/2011/11/28/hurjat-erot--katso-200-huippulaakarin-tulot/201117813/12
Ja eiköhän ne saa vielä sitten kultaiset kädenpuristuksetkin kaupanpäälle kun on ensin 10 vuotta istuttu laakereilla tekemättä mitään.Aivan uskomatonta paskaa. Mitään säästöjä ei saada aikaa yli 10 vuoteen ja mikä pahinta kun palkat tasataan parhaiten maksavat kunnan mukaan kustannukset nousevat. Uskomatonta paskaa...
Sture Fjäderin mielestä kansalaisten kokema epäoikeudenmukaisuus uhkaa jo yhteiskuntarauhaa.
Korkeasti koulutettujen etujärjestö Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder pitää Suomen talouden yhtenä suurimmista ongelmista yritysjohtajien ahneutta.
Kun palkansaajat ovat nyt lähteneet mukaan laajaan palkkasopimukseen, vastaantuloa odotettaisiin myös kaikkein rikkaimmilta.
Fjäderin mielestä kansalaisten kokema epäoikeudenmukaisuus uhkaa jo yhteiskuntarauhaa.
Akavan liittokokouksessa puhuneen Fjäderin mukaan tulossa voi olla kriisi, jonka aiheuttajana on jatkossa koulutettu keskiluokka.
STT
YleOppositiopuheenjohtaja, keskustan Mari Kiviniemi arvostelee työmarkkinoiden raamisopua palkkatasa-arvon unohtamisesta. Kiviniemi sanoo nettipäiväkirjassaan, että tasa-arvolain muutostarpeet haudataan nyt raamisovun kolmikantaiseen palkkakartoitukseen.
No miten tämän nyt kauniisti sanoisi...'Vieteri' jyrähti:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/vain-yksi-maa-edella---suomi-loisti-korruptiovertailussa/art-1288432172644.htmlVain yksi maa edellä - Suomi loisti korruptiovertailussa
Timo Jaakonaho
Julkaistu: 01.12.2011 05:30
Suomi on parantanut sijoitustaan kansainvälisessä korruptiovertailussa.
Transparency International -järjestön vuosittaisessa vertailussa Suomi nousi toiseksi Tanskan kanssa. Viime vuonna Suomi oli neljäs.
Suomea vähemmän korruptiota oli vertailun mukaan vain Uudessa-Seelannissa.
Transparency International varoittaa, että korruptio vaikeuttaa euroalueen velkakriisistä selviämistä. Kriisimaista Kreikka oli vertailussa sijalla 80 ja Italia sijalla 69.
–Euroalueen ongelmat johtuvat osittain siitä, että viranomaiset eivät ole pystyneet lopettamaan lahjontaa ja veronkiertoa, jotka ovat suurimpia syitä velkakriisiin, järjestö sanoi.
Listan häntäpäässä ovat Somalia, Pohjois-Korea, Burma ja Afganistan. Vertailussa oli mukana 183 maata.
STT
Ei mikään ongelma tuo Ruotsin tapaus. Ko yrityksestä kaikki johtotehtävissä olevat henkilöt murhasta istumaan linnaan ja omaisuus 100%:sti valtiolle menetetyksi "rikollisin perustein hankittuna".Kaksi tämän aamun uutista, joiden voi sanoa johtuvan terveys- ja vanhushoidon valumisesta ulkomaisten pääomayhtiöiden hallintaan. Toinen esimerkki hoidon epäinhimillisestä säästämisestä tulee Ruotsista ja tämä työterveyshuollon kustannusten nousu 13,9% vuodessa soi taas omassa päädyssämme. Näitä tullee ja tulee tulemaan sitä enemmän, mitä enemmän omistus siirtyy ulkomaisille institutionaalisille sijoittajille. Samalla julkinen puoli kärsii resurssi- ja moraalikadosta. Tilanne tulee jossain vaiheessa täysin silmille, sekä taloudellisesti että inhimillisesti.
Ammattitaidottomat lääkärit ovat eräs ongelma. Tuttavani kävi tuossa pari viikkoa sitten terveyskeskuslääkärin vastaanotolla. Keväällä hänellä oli todettu mykoplasma. Nyt lääkäri totesi, että mykoplasma ei ole minkäänlainen ongelma, koska se paranee itsestään. Keväällä toinen terveyskeskuslääkäri oli todennut, että mykoplasma ei koskaan parane itsestään. Kaverini hermostui tuosta lääkärin lausunnosta sen verran, että kysyi, miten voit väittää mykoplasman parantuvan itsestään, kun juuri keväällä toinen terveyskeskuslääkäri totesi, ettei mykoplasma parane koskaan itsestään. Lääkäri ei osannut vastata tuohon mitään. Myöhemmin kaverini keskusteli asiasta laboratoriohoitajan kanssa, joka totesi, että monet lääkärit eivät tiedä mykoplasmasta juuri mitään ja väittävät siksi mitä sattuu.Kaksi tämän aamun uutista, joiden voi sanoa johtuvan terveys- ja vanhushoidon valumisesta ulkomaisten pääomayhtiöiden hallintaan. Toinen esimerkki hoidon epäinhimillisestä säästämisestä tulee Ruotsista ja tämä työterveyshuollon kustannusten nousu 13,9% vuodessa soi taas omassa päädyssämme. Näitä tullee ja tulee tulemaan sitä enemmän, mitä enemmän omistus siirtyy ulkomaisille institutionaalisille sijoittajille. Samalla julkinen puoli kärsii resurssi- ja moraalikadosta. Tilanne tulee jossain vaiheessa täysin silmille, sekä taloudellisesti että inhimillisesti.
Tuon aiheuttaa julkisen puolen jäykkyys. Kun julkinen sektori ei saa sopimuksissa olevilla palkoilla ja TES/VEs'n mahdollistimilla lisillä palkattua itse suoraan työntekijää, maksetaan sitten tuplasti vuokralääkärilafkalle, joka maksaa sitten enämpi.Mikähän siinä on, että julkinen puoli ei pysty eikä kykene enää kunnolla tuottamaan vaadittuja palveluja?
Vaikka yksityistämisessä on ideologinenkin puoli, niin usein ne ovat kuitenkin lähes pakon sanelemia kuvioita, joissa haetaan resursseja ja säästöjä.
Mikä on kun verovarat eivät riitä asioiden kunnolla hoitamiseen? Millainen summa riittäisi? Onko tehtäviä sopivasti resursseihin nähden?
Uudelta-Seelannilta puuttuu Ilkka Kanerva ja Paula Lehtomäki??:doubtful:Uusi-Seelanti oli ykkösenä kansainvälisessä korruptiovertailuissa. Suomi toisena yhdessä Tanskan kanssa:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/vain-yksi-maa-edella---suomi-loisti-korruptiovertailussa/art-1288432172644.html