Revitty hapanjerkku kuulostaa aika pornolta ja milfiltä.
Sitä itteensä.
Ei vaan, teen hapan-tulinen-makea-suolainen-paistokastike/marinadin, jossa paistelen valmiiksi vähän pienittyä loppukinkkua pitkään aika miedolla lämmöllä. Niin, että valmiina possu menee melkein itsekseen vähän haarukkaa näyttämällä suikaleiksi. Se riivitään ja heitetään sekaan loput kastikkeet ja lämpätään vielä uunissa. Jos haluaa rapeutta, niin levittää sen isolle pellille ja kosauttaa kovalla lämmöllä ylös. Aivan julmetun hyvää ja menee miten vaan. Voileivän osana, pääruokana, sellaisenaan, lämpimänä tai kylmänä, jäätelön kanssa, kasvonaamiona...
Parasta on, että sen marikastin voi tehdä ihan reilulla kädellä lonkalta ja aina erilaisen. Pääasia, että löytyy happamuutta ja makeutta (ja sopivasti potkua ja suolaa). Peruskaava viinietikkaa (mieluiten mallas- mutta mikä vaan käy), chiliä, valkosipulia, hyvää suolaa ja sokeria, pippuria. Joskus temmon sekaan tomaattipyreetä ja/tai worcesteria. Joskus savusuolaa. Toisinaan appelsiini- tai sitruunamehua. Yrttejäkin. Inkiväärikin toimii tietysti.
Kama säilyykin varsin hyvin kun on kunnon liemessä marinoitu ja kuumoteltu.
Parasta jerk porkia tms. saa toki varta vasten tekemällä esim. ulkofileestä tai niskasta ja grillaamalla, mutta kyllä ison valmiin kinkun puolikaskin taittuu siihen tällaisena hapanversiona ihan hyvin.
Suosittelen.