Joulukinkkujen valmistelu- ja paistotoimien liveseuranta 2013

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
3 päivää jatkunut kinkun mättäminen riittää, ei kertakaikkiaan uppoa siivuakaan enää.
Viimeinen kilo...puolitoista revitty silpuksi huomenna valmistettavaa hernesoppaa varten.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Saattaa se kinkku löytyä minunkin ostoskärrystä huomenna, onse vaan niin hjuvaa.
Me otettiin toiseks kinkuksi vaan tuollanen parikiloinen nyytti. Ekaa ei olla ihan loppuun syöty vielä, mut ei siitä paljoa ole jäljellä.
Kyllähän joulukinkku on niin pirun hyvää, että sitä jaksaa helposti muutaman päivän putkeen mättää, mut sitten onkin se n. vuoden paussi ihan paikallaan.
 

KL-petteri

Old Fart
Liittynyt
26.5.2008
Viestit
1393
Sijainti
On the Road
3 päivää jatkunut kinkun mättäminen riittää, ei kertakaikkiaan uppoa siivuakaan enää.
Viimeinen kilo...puolitoista revitty silpuksi huomenna valmistettavaa hernesoppaa varten.
Itellä ei ollu ku 2.5kg kinkku, ikinä ei ole ollu näin pientä, yleensä ollu n.9 kilonen.
Ruokailu ryhmä pieneni olennaisesti, siinä syy kinkun pienuuteen.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
3 päivää jatkunut kinkun mättäminen riittää, ei kertakaikkiaan uppoa siivuakaan enää.
Viimeinen kilo...puolitoista revitty silpuksi huomenna valmistettavaa hernesoppaa varten.
Varastin tämän idean, nyt keittoa naamaan. Ja suuhun.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Söin tänään kinkusta tehtyä lihakeittoa. En tehny ite ja ehkäpä siksi oli hyvääkin.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Ihan liikaa vielä kinkkua jäljellä. Hernekeitonkin jos siitä keittelee, niin pitäis varmaan olla 10 litran kattila :dunno:
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Ihan liikaa vielä kinkkua jäljellä. Hernekeitonkin jos siitä keittelee, niin pitäis varmaan olla 10 litran kattila :dunno:
Koska meikälläkin oli ongelmana kattilan ahtaus niin pamauttelin joulukinkkuhernarit suosiolla kahdessa osassa.
500g herneitä reseptin perustana, kattilassa liottelun jälkeen nappasin puolet nesteistä ja herneistä savipataan ja lisäsin molempiin satseihin sipulit, porkkanat, kinkut ja mausteet. Kattila porisi liedellä ja pata uunissa.
Tuleehan tuosta yhden hengen talouteen aika hemmetisti soppaa, siispä onkin nyt neljä annosta pakastimessa.
 

P1 Rai

West Coast
Liittynyt
3.6.2013
Viestit
3027
Sijainti
Siellä
Vielä tollanen kilon jytky jääkaapissa. Hyi. Kompiaisiakin varmaan toinen kilo. :yuck:
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Parasta kinkussa, jälleen kerran, oli lopusta puolikkaasta valmistamani revitty hapanjerkku ja kuorrutuksen paiston aikana ja jälkilämmössä kovaksi tiristetty kamara. Itse kinkku on varsin plääh syötävää, varsinkin kylmänä.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Revitty hapanjerkku kuulostaa aika pornolta ja milfiltä.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Vakaassa harkinnassa kolmannen kinkun hankinta, mutta ehkä parempi himmailla jo. Yks peruskinkku ja yks rulla riittäköön. Kinkun luu kera pienehkön lihamäärän on asetettu pakastimeen odottamaan hernekeittoa, johon se laitetaan, kunhan jotain savuluita tms. on kaverikseen hankittu.


Mikähän siinäkin on, että joillain ihmisillä niin kovasti ahdistaa syödä muutama päivä jouluruokia, mutta n. 360 päivää vuodessa menee pasta-pottu-riisi -linjalla ihan helposti? Vituttaa lukea Facebookistakin, ku useampikin hahmo kertoo nakanneensa loput jouluruuat roskiin ku ahdistaa niin kovin. Siis syömäkelpoista ruokaa roskiin! Voi vittu sentään. Kyllä on hyvin asiat. Itselläni ei ole koskaan asiat niin hyvin. Ei ole ollut, eikä tule koskaan olemaan. Ei koskaan.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Söin tänään peruna- ja porkkanalaatikkoa tomaattikanan kera, kun kinkkua mulla ei edes ollu.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Revitty hapanjerkku kuulostaa aika pornolta ja milfiltä.
Sitä itteensä.

Ei vaan, teen hapan-tulinen-makea-suolainen-paistokastike/marinadin, jossa paistelen valmiiksi vähän pienittyä loppukinkkua pitkään aika miedolla lämmöllä. Niin, että valmiina possu menee melkein itsekseen vähän haarukkaa näyttämällä suikaleiksi. Se riivitään ja heitetään sekaan loput kastikkeet ja lämpätään vielä uunissa. Jos haluaa rapeutta, niin levittää sen isolle pellille ja kosauttaa kovalla lämmöllä ylös. Aivan julmetun hyvää ja menee miten vaan. Voileivän osana, pääruokana, sellaisenaan, lämpimänä tai kylmänä, jäätelön kanssa, kasvonaamiona...

Parasta on, että sen marikastin voi tehdä ihan reilulla kädellä lonkalta ja aina erilaisen. Pääasia, että löytyy happamuutta ja makeutta (ja sopivasti potkua ja suolaa). Peruskaava viinietikkaa (mieluiten mallas- mutta mikä vaan käy), chiliä, valkosipulia, hyvää suolaa ja sokeria, pippuria. Joskus temmon sekaan tomaattipyreetä ja/tai worcesteria. Joskus savusuolaa. Toisinaan appelsiini- tai sitruunamehua. Yrttejäkin. Inkiväärikin toimii tietysti.

Kama säilyykin varsin hyvin kun on kunnon liemessä marinoitu ja kuumoteltu.

Parasta jerk porkia tms. saa toki varta vasten tekemällä esim. ulkofileestä tai niskasta ja grillaamalla, mutta kyllä ison valmiin kinkun puolikaskin taittuu siihen tällaisena hapanversiona ihan hyvin.

Suosittelen.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Niin siis possu ylikypsytetään uunissa esim. vuoassa. Ei pannulla. Ihan vaan tarkentaakseni, kun sanoin vaan että paistetaan. Reilussa soosissa, joka saa haihtua kunhan ei mörkö kokonaan kuivu.
 
Ylös