Meillä on vallalla käsittämätön valtiouskonto. Ikään kuin kaikki vauraus kuuluisi lähtökohtaisesti valtiolle. Ja tämä voisi sitten sitä hyvää hyvyyttään meille säännöstellä. Oikeasti vauraus syntyy jossain ihan muualla.
http://nyt.fi/20130412-mitae-ajattelin-taenaeaen-terveisiae-verohelvetistae/1980-luvulla maailmantalous alkoi vapautua, syntyi globalisaatio. Länsimaissa tämä näkyi tekniikan kehityksenä ja Aasiassa köyhyyden vähenemisenä. Äärimmäisessä köyhyydessä, eli alle 1,25 dollarilla päivässä, eli Maailmanpankin mukaan vuonna 1981 yli puolet maapallon asukkaista. Nyt köyhyydessä elää vain noin viidennes. Tämä siitä huolimatta, että samaan aikaan maapallon väkiluku on kasvanut parilla miljardilla.
Otetaan askel taaksepäin. Veroparatiisikeskustelun ydin on seuraava: uskotaan, että maailmantalous olisi kehittynyt samalla tavalla, vaikka firmat olisivat pysyneet korkean verotuksen verohelveteissä.
Yhtä reunaehtoa ruuvataan haluttuun suuntaan ja oletetaan sitten, että kaikki muu pysyisi ennallaan.
Mutta entä jos kaikkia näitä firmoja ei olisi olemassa ilman veroparatiiseja?
Ihmiset nauttivat globaalin kapitalismin saavutuksista mielellään: on kännykät ja Twitterit, eikä aavistustakaan siitä, missä halpa, mutta tyylikäs takki on valmistettu.
Halutaan siis globaali hintarakenne, mutta lokaali verorakenne. Halutaan olla neitsyt, vaikka on jo annettu bebaa pojille.
Kevään kehysriihiväittelyssä puhuttiin ainoastaan siitä, kuinka paljon rahaa saadaan firmoilta nyhdettyä yhteiskunnalle. Sitä kiinnostaa yrityksissä vain yksi asia: minkälaista etua – yleensä verotuottoja tai työpaikkoja – ne tarjoavat. Unohdetaan tärkeä puoli. Yritykset ovat antaneet yhteisölle merkittävimmän osan jo paljon ennen kuin ne ovat maksaneet pennin latia.
Kuinka niin? No totta kai sillä tuotteella, jota ihmiset käyttävät. Näitä twittereitä, googleja ja lääkkeitä ei oikeasti olisi olemassa, ellei joku olisi niitä tienaamistarkoituksessa keksinyt.
Jos firmojen rahat olisivat 80-luvulta lähtien päätyneet valtion käyttöön, kuinka järkevästi se olisi niitä käyttänyt? Todennäköisesti pääomat olisi sijoitettu johonkin vähemmän tuottavaan ja taloutemme olisi paljon huonommassa kunnossa. Vaikka julkinen ja yksityinen talous kulkevat käsi kädessä kuin homopari Punavuoressa, ne ovat eri asioita. Yksityisessä taloudessa firmat käyttävät omia rahojaan, julkisessa taloudessa poliitikot ja virkamiehet käyttävät muiden rahoja. Siksi julkinen talous on sekaisin kuin maastohiihtäjä.
Joku dumppasi rakennusjätteet luonnonsuojelualueelle Kuopiossa
Kuopion Kolmisopen luonnonsuojelualueelle Pilpantielle oli jätetty viisi jätesäkillistä rakennusjätettä keskiviikon ja torstain välisenä aikana.
Poliisi tutkii asiaa ympäristörikkomuksena. Jos tapauksesta tietää jotain, havainnoistaan voi ilmoittaa Pohjois-Savon poliisin vihjenumeroon 071 875 6880
VMP.Loistavaa kamaa Enbuskelta.[/url]
Ei pysy oikein kärryillä nuorison käyttämistä termeistä. Onneksi kuuklella löytyi selitys VMP - Työelämän voimavara
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/talvivaara+oli+ilmariselle+aikamoinen+turskaverkko/a893830TALVIVAARA Mirko Hurmerinta, 10:45
Talvivaara oli Ilmariselle aikamoinen turskaverkko
Koko Talvivaara-omistuksestaan luopunut Ilmarinen näki voittoja korkeintaan kosteissa päiväunissaan.
Ilmarinen hyppäsi Talvivaaran kelkkaan kesäkuussa 2009 osallistumalla yhtiön suunnattuun osakeantiin, joka järjestettiin pian Helsinkiin listautumisen jälkeen. Merkintähinta oli tuolloin 3,70 euroa.
Ilmarinen omisti kesäkuun lopussa 7 623 010 osaketta. Antikorjattu kurssi noteerattiin kesäkuun lopussa 1,09 eurossa. Ilmarisen omistuksen arvo oli tuolloin siis noin 8,3 miljoonaa euroa.
Annin jälkeen Ilmarinen osti vuoden loppuun mennessä reilu miljoona osaketta lisää.
Huhtikuussa 2011 Ilmarinen liputti viiden prosentin omistusosuuden ylityksestä. Ilmarinen omisti tuolloin noin 12,5 miljoonaa osaketta. Antikorjattu kurssi liikkui tuolloin 1,60 ja -1,70 euron välissä.
Viime keväänä yhtiö järjesti paljon kohua herättäneen suunnatun osakeannin, johon myös Ilmarinen osallistui. Merkintähinta oli 3,38 euroa.
Ilmarinen merkitsi 2 200 000 uutta osaketta, minkä myötä omistus nousi viime vuoden maaliskuussa 16 751 914 osakkeeseen eli noin 6,19 prosenttiin osakekannasta. Antikorjattu kurssi noteerattiin tuolloin noin 0,80 eurossa.
Tämän jälkeen Ilmarinen ei kauppoja Talvivaaran osakkeilla tehnyt kuin vasta viime kuussa, myyden lähes kolme miljoonaa osaketta.
Kovin tarkkoja laskelmia Ilmarisen tappioista on vaikea tehdä. Karkea arvio lienee kuitenkin jossain 75-85 prosentin tienoilla. Tiistaina Ilmarisen vanhojen Talvivaara-osakkeiden arvo oli noin 2,3 miljoonaa euroa.
Onneksi Talvivaaran osuus Ilmarisen osakesalkusta oli vuoden lopussa vain noin 0,05 prosenttia. Suurta lovea ei siis syntynyt.
Imagovaikutukset ovat sitten asia erikseen.
Vitutti muakin rankasti.:mad_old:Ei saatana, Lara Flynn Boyle pilasi kasvonsa. Sääli!
En voi käsittää, että miksi ja kenen perkeleen luvalla noita aivan täydellisiä kasvoja lähdettiin korjailemaan?
Ei kai sille voi mitään jos lusikalla jaellaan. Tyhmä akka, ei kai ketään muutakaan voi syyttää. Ja siis minustakin aivan upea nainen ilman leikkauksia.Ei saatana, Lara Flynn Boyle pilasi kasvonsa. Sääli!
En voi käsittää, että miksi ja kenen perkeleen luvalla noita aivan täydellisiä kasvoja lähdettiin korjailemaan?
Osin totta. HBO:lla on tarjottavanaan niin laatua kuin huttua kuin roskaakin ja mikään pieni investointihan tuo ei Ylelle ollut (tehtiin toki jo Jungnerin kaudella). Loput rahat tärvätäänkin sitten kotimaiseen "laatuun".En tiiä, mutta on niillä nyt ainakin hitosti enemmän laatusarjoja kuin koskaan ennen. Kiitos HBO:n.
Pikku-Nobelilla palkittu Sofi Oksanen pohti kiitospuheessaan Venäjän ja lännen kuilua
Tukholma. Kirjailija Sofi Oksanen otti keskiviikkoiltana Tukholmassa vastaan Ruotsin Akatemian hänelle myöntämän pikku-Nobeliksi kutsutun pohjoismaisen kirjallisuuspalkinnon.
Palkinto on arvoltaan lähes 42 000 euroa, ja se jaettiin samassa Ruotsin Akatemian Pörssisalissa, missä kirjallisuuden Nobel-palkinnon saaja julkistetaan.
Palkintojuhlassa Sofi Oksanen piti puheen suomeksi – suomeksi juuri Ruotsin Akatemian pyynnöstä. Puheessaan Oksanen kävi läpi syitään siihen, miksi kirjoittaa juuri Viron miehitysajan historiasta.
"Mikäli emme ymmärrä eilistä, emme ymmärrä huomistakaan", hän sanoi.
"Ihmisiä katoaa yhä. Myös meidän kotiovillamme."
Oksanen uskoo, että tutkimalla kansanmurhiin ja ihmisoikeusrikoksiin johtaneita tilanteita on mahdollista yrittää ennaltaehkäistä niitä. Kirjallisuus puolestaan saa ihmiset tuntemaan empatiaa, hän sanoi.
"Siksi diktatuurin, vainojen ja ihmisoikeusrikosten vahvin vihollinen on yksilölle annettu ääni, hänen tarinansa."
Läntisen Euroopan on ollut vaikea ymmärtää Venäjää ja sitä, ettei rautaesiripun murtuminen poistanut railoa Itä- ja Länsi-Euroopan väliltä, Oksanen sanoi.
"Kun lännessä odoteltiin sitä, että entiset itäblokin maat muuttuisivat demokratioiksi ja innostuisivat meidän tasa-arvostamme, meidän käsityksistämme ihmisoikeuksista ja sananvapaudesta, monissa näistä maissa yhteiskunnallinen tilanne meni ihan toiseen suuntaan."
Oksanen arvosteli puheessaan suorin sanoin Venäjän ihmisoikeustilannetta ja sitä, miten Venäjä puuttuu Suomen ja entisten alusmaidensa sisäisiin asioihin.
"Länsi-Euroopassa into, jolla Venäjä haluaa yhä puuttua entisinä alusmainaan pitämiensä maiden asioihin, tuntuu kaukaiselta ja hankalasti ymmärrettävältä", Oksanen sanoi.
Venäjä on puuttunut myös Suomen sisäisiin asioihin, Oksanen muistutti. Hän otti puheessaan esiin Suomen ja Venäjän lapsikiistan.
"Venäjälle se on täysin loogista toimintaa. Mutta jotta me täällä ymmärtäisimme tällaisen toiminnan logiikan, meidän on tunnettava propagandan historia Venäjällä", Oksanen sanoi.
Puhumalla Suomesta Venäjä vie huomion pois omista ihmisoikeusongelmistaan ja historiastaan, Oksanen sanoi. "On kätevää väittää, että Suomessa on keskitysleirejä venäläisille lapsille. Kun keskitysleiriksi tai kansanmurhaksi voidaan väittää oikeastaan mitä tahansa, Siperian leirien, Gulagin, kammottavuus hämärtyy eikä neuvostomenneisyys näytäkään niin pahalta."
Oksasen mukaan Venäjä ei käsittele eikä sitä vaadita käsittelemään neuvostoajan julmuuksien historiaa, keskitysleirejä, pakkomuuttoja ja alusmaidensa kohtelua. Kukaan ei hyväksyisi Saksalta samaa menneisyyden glorifiointia, joka Venäjälle sallitaan, Oksanen sanoi.
"Kaikki tämä hankaloittaa niin menneisyyden käsittelyä kuin Itä- ja Länsi-Euroopan välisen railon kaventamista", Oksanen sanoi.
Oksanen oli myös huolissaan Unkarin ja Romanian poliittisesta tilanteesta ja Itä-Euroopassa nousevasta antisemitismistä ja rasismista.
"Venäjä ei ole ainoa valtio, joka on kyllästynyt olemaan nöyryytetty sekasortoinen häviäjä, jonka kansalaisia pidetään maan ulkopuolella usein rikollisina tai prostituoituina. Venäjä ei ole ainoa valtio, joka on kyllästynyt ö-luokan imagoon."
Kännissä vai puhelimella?Oksasta pidän yhtenä nykyoäivän merkittävimpinä kirjailijana, ja teoksiaan vähintään upeina.
Sofi Oksasen suhtautumista tehtyihin sooimuksiin pidän vähintään omituisea. Hönellä näytttää olevan käsitys riekien kuuluvan riskinottajalle, mutta mahdollisten voittojen ainoasaan kirjailijalle.
Vai kännissä puhelimella?Kännissä vai puhelimella?
On kyllä suht kryptinen toi loppuosa.Kännissä vai puhelimella?
Mulle tuli mieleen juuri luennassa oleva System of a Down -kirja. Yhtyeen heppujen juurethan ovat armeniassa ja Turkin tekemää armenialaisten kansanmurhaa ei pitkään aikaa sen kummemmin otettu missään huomioon (ja asia kielletään edelleen Turkissa). Sori kun tulee korttia nyt mutta Hitler taisi aika pitkälle (tai ainakin osittain tai jotain) perustaa juutalaisratkaisunsa siihen, että kun kukaan ei välitä muistella armenian kansanmurhaa, niin kukapa sitten perustaisi juutalaisistakaan. Eli jos ikävät asiat unohdetaan, niin niillä tuppaa tosiaan olemaan taipumus tapahtua uudelleen, mahdollisuuksien mukaan entistä pahempina....näistä Sofi Oksasen kommenteista ...
Asian kanssa kiemurtee yhä moni muukin valtio, esimerkiksi Suomi.Yhtyeen heppujen juurethan ovat armeniassa ja Turkin tekemää armenialaisten kansanmurhaa ei pitkään aikaa sen kummemmin otettu missään huomioon (ja asia kielletään edelleen Turkissa).