He ovat MasterChefin 14 värikästä finalistia
IS esittelee 14 kotikokkia, jotka pääsivät MasterChefin finaaliin. Mukana ovat muun muassa metsästävä nainen ja kasvissyöjämies.
Tunteet olivat tiistai-iltana tv-ruudussa pinnassa, kun tuomarit jakoivat neljätoista essua niille, joissa he näkivät potentiaalia tulla Suomen ensimmäiseksi MasterChefiksi.
Kotikokkien kermaa ovat muun muassa Eestistä kotoisin oleva, 23-vuotias metsästystä harrastava Sirly, kasvisruokavaliota noudattava 33-vuotias Erik sekä savolainen Joonas, joka kokkasi karsintatehtävässä edesmenneen lemmikkiporonsa, Kuuro-Topiaksen, muistolle.
Tässä ovat kaikki finalistit, katso myös kuvat.
Aki Ahonen
Helsinkiläinen 27-vuotias keittiötarvikkeiden myyjä. Hän arvostaa hyviä, laadukkaita raaka-aineita ja fine diningia.
Karoliina Haapaniemi
Helsinkiläinen 33-vuotias kotiäiti, joka ajoittain tarjoilee myös töölöläisessä ruokaravintolassa. Hänen intohimonsa ruokaan on peräisin puolalaiselta äidiltä.
Mika Parviainen
Kuopiolainen 24-vuotias kauppatieteiden opiskelija. Hän aloitti ruokaharrastuksen muutettuaan yksin asumaan ja kokkaa tyttöystävälle vähintään kerran viikossa. Mika harrastaa kendoa ja kalastusta.
Alina Kokkola
Pohjois-Italiassa Tirolissa syntynyt 27-vuotias Alina muutti äitinsä suvun sijoille Lappeenrantaan kuutisen vuotta sitten ja aviomieskin löytyi Suomesta. Alinan ruokamuistot ja intohimo keittiöön ovat peräisin Italiasta mummon keittiöstä sekä Etelä-Tirolin maalaisravintoloista.
Teemu Skogsberg
Helsinkiläinen 29-vuotias sähköinsinööri innostui ruuanlaitosta jo ala-asteikäisenä. Nykyään hän harrastaa huippuviinejä ja fine diningia ja järjestää tyttöystävänsä kanssa ystäville kutsuja, joissa tarjoillaan vain parasta.
Mia Herranen
Hattulassa asuva Mia on 42-vuotias markkinointi- ja sisustusammattilainen. Urheilullinen Mia arvostaa ranskalaista keittiötä ja hyviä raaka-aineita.
Erik Aho
Kuopiossa syntynyt ja nykyään Helsingin Kalliossa asuva Erik on 33-vuotias valokuvausliikkeen hoitaja. Ruuanlaittajana Erik on kekseliäs ja luova, kuten muutenkin elämässä. Hän on itse rakentanut polkupyöriä ja harrastaa myös musisointia ja valokuvausta. Erik on kasvissyöjä, mutta on valmis MasterChef –titteliä tavoitellessaan valmis maistamaan myös lihaa.
Sambeau Sam-Koskitanner
Sambeau on 31-vuotias khmerin kielen tulkki, joka muutti Suomeen pakolaisena perheensä kanssa 10-vuotiaana. Sambeau arvostaa erityisen paljon suomalaista luontoa, marjoja, sieniä ja kaloja.
Joonas Hämäläinen
Kuopiolainen 26-vuotias puutekniikan opiskelija. Hän on oppinut paljon ruuanlaitosta äidiltään ja nykyään asuessaan tyttöystävänsä kanssa, hän kokkaa kotona kaiken. Joonaksen unelmana on oma, rento ravintola, johon ei tarvitsisi tulla ”kovat kaulassa”.
Ellen Kajava
Tampereella asuva Ellen on 30-vuotias kauppatieteen opiskelija, yhdistelmä bilehilettä ja hevosia hoitavaa maalaistyttöä. Ellen kuvailee ruuanlaittoaan spontaaniksi ja luovaksi.
Roni Kiiskinen
Helsinkiläinen ostopäällikkö Roni on 38-vuotias ja harrastaa harrikoita. Ronin erityinen intohimo on thai-ruoka.
Sirly Schinmann
Sirly on 23-vuotias yrittäjä. Hän asuu poikaystävänsä kanssa Lapissa Ylläsjärvellä. Virosta kotoisin oleva Sirly rakastaa riistaruokia ja harrastaa metsästämistä.
Tony Pokkinen
Tony on 44-vuotias helsinkiläinen stuertti, hääsuunnittelija ja risteilyjärjestäjä. Paljon matkustellut Tony tunnetaan työkaverien parissa siitä, että hänen perässään kannattaa maailmalla kulkea, jos haluaa päätyä hyvään ravintolaan.
Petri Sipilä
Ylivieskassa asuva 40-vuotias myymäläpäällikkö harrastaa ruuanlaiton lisäksi golfia ja perhokalastusta. Petrin kotona vaimo tekee arkiruuan ja Petri loihtii viikonlopun gourmet-ateriat. Petri on kiinnostunut eri maiden keittiöistä, mutta arvostaa myös suomalaista kotiruokaa.