Matkakuume!

IntriguingMan

Matinkylän Mimmo Schiattarella
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
3749
Sijainti
Salo
Ei riittäisi itsellekään remontointi ym. kuluerien vuoksi budjetti Amerikassa tai Japanissa matkaamiseen, vaikka pääsisikin. Lompakon ja tahtotilan epäbalanssi..

Mutta tämän päivän puolella tutustuttu enempi Riikaan kaupunkina. Tietty ajallinen kerrostuma tässä näkyy, on modernia gryndi-tornia, vanhaa rakennuskantaa ja sitten sitä itäblokki-tyyliä. Tosin viimeistä enempi keskustan ulkopuolella. Etäisyydet on kyllä lyhyet joka paikkaan, julkiseen kulkuvälineeseen ei ole ollut tarvetta astua.

Väestökoostumus noin yleensä on melko homogeeninen, vaikkakin täällä on oma venäläinen vähemmistönsä, silti suurin osa vastaantulijoista on latvialaisia. Tämän nyt voi ajatella sekä plussana että miinuksena. Plussaa tietysti se, että joka paikka ei ole täynnä toisia turisteja (vrt. Amsterdam) ja viikonloppu kuluisi näkemättä paikallisten elämää ollenkaan.
 

JuuZa

Kulttuurispesialisti
Liittynyt
22.4.2006
Viestit
1651
Ja onhan se Riian alueen yleisnäkymään suhteutettuna vähän linjasta poikkeavaa aluetta, koska kaupunkiaulueella ei missään ole tuon tyyppistä talousmetsää. Meillä ei sinänsä alkuperäiseen suunnitelmaan kuulunut edes radalla vierailla, vaan siellä automuseossa. Radalla poikettiin sitten museon jälkeen kun kerran ääntä kuului.

Se museo kannattaa käydä katsomassa, kompaktin kattava kokonaisuus autoilun ja moottoripyöräilyn historiasta, paljon obskuuria neukkukalustoa ja mm. aito Leonid Brezhnevin ruttaama Rolls. Tosin omistushistoriaa ei mainosteta mitenkään (oikeusturva vs. Rollsin brändilakimiehet) vaan tietäjien annetaan tietää.
Vastaan tänne ettei mene offtopiciksi Vakioautokeskustelussa.

Joo tuttu museo, tullut käytyä parikin kertaa ja käynyt ajamassa kartingia siinä vieressä. Bikerniekin radalla en ole itse ajanut koskaan.
Museossa yksi suosikkini oli latvialaisen RAF-automerkin vuoden 1994 prototyyppi M2.
Todella nautinnollinen muotoilu saatu tähän ilmestykseen.
Kuva omalta reissulta:
E2EE10B7-35E7-4EF6-A46A-8A6F78E044A3.jpeg


Toki Estonia-merkkiset formulat ovat aina ilo silmälle myös. Sääli ettei perinteikkäälle toiminnalle saatu kunnon jatkajaa 90-luvun hyrskynmyrskyssä. edit: korjaan, vuonna 2001 valmistettiin viimeinen Estonia 26.
Estonia 9, vm. 1966:

F308C62C-6EFC-40CB-A654-4569ADEF1023.jpeg
 
Viimeksi muokattu:

IntriguingMan

Matinkylän Mimmo Schiattarella
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
3749
Sijainti
Salo
Tuo RAF oli itsellekin yksi suosikkeja näyttelyssä. Jos pitäisi ilman lähtötietoja arvata valmistusmaa ja aika, olisin veikannut että Korea ja 2000-luvun alku. Niin voimakkasti poikkeaa siitä mitä Neukkupelit olivat olleet ennen romahdusta.
 

IntriguingMan

Matinkylän Mimmo Schiattarella
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
3749
Sijainti
Salo
Jahas, tätä on odotettu: Yhdysvaltoihin pääsee taas matkustamaan ilman viisumiluokkia.

Tosin, eipä ole sitä budjettia tällä hetkellä..
 
Ylös