KnowHow sanoi:
Tuossa aiempana jo toin esille terrorismin yleiset (ja Yhdysvaltalaiset) kriteerit ja samalla universalismin kriteerin. Et voi olla niin sokea, että voisit väittää ettei Yhdysvallat niitä molempia täytä.
No, mitä noihin Yhdysvaltalaisiin terrorismimäärittelyihn tulee, niin siitä mielestäni puuttuu aika oleellinen asia eli se, että terroristiteossa väkivallan kohteena on TARKOITUKSELLISESTI siviileitä tai muita sivullisia.
Tutustu vaikkapa aluksi seuraavien valtioiden 2. maailmansodan jälkeiseen historiaan ja USAn osuuteen siinä: Nicaragua, Venezuela, Chile, Kolumbia, Sudan, ja Irak. Ota selvää, perehdy ja tule sen jälkeen sanomaan mielipiteesi siitä, että onko USA terroristivaltio vai ei.
Enpä usko, että nämä tapahtumat ko. maissa muuttavat käsityksiäni siitä onko USA terroristivaltio vai ei. Kuten sanottu tunnen näitä tapauksia ja tiedän asiosta mitä taustalla on tapahtunut. Ja olen kaiketi ennenkin kirjoitellut, että pidän historiasta. (luen historian kirjoja - myös lähihistorian)
USA ei ole siis yhtään sen enempää kuin suurin osa muistakaan maailmanvaltioista TERRORISTIVALTIO.
Lisäksi minä hiukan arvostelisin sitä, että vedetään näitä vanhoja asioita mukaan keskusteluun. Moraaliset ja eettiset käsitykset ovat muuttuneet - samoin kuin maailma eli esim. kylmä sota loppunut jne. - aikaa myöten. Irak II:sta ei ole sanomista.
Ja Törnin kysymykseen, että tulisiko Suomen katkaista kaikki suhteet Yhdysvaltoihin. Ei koska se ei ole mahdollista, mutta sellaiseen valtionhallinnon kanssa ei mielestäni pidä kanssakäymistä syventääkään.
Minusta Törnin kysymys oli hyvä, mutta vastaus - se ei oikein kuulostanut terrorisminvastaiselta.
ps. Jos joku pitää USA:aa terroristivaltiona niin enpä ihmettele, jos USA -vetoiseen NATOon ei löydy ns. vetoa. Entäs eurooppalaiset järjestelmät, joissa on esim. Iso-britannia, Tanska tai Espania mukana ?!