Mehe Rienarsuo
Lupaavin tulokas
Eivät olleet tarpeellisia. Kuten ei se, eikä mikään muukaan sota. Tiedä sitten uskooko ihmiskunta mua. Yritetään kuitenkin.
Ei tarvi. Mä kerroin jo.Seuraavaksi voisikin jarnata siitä, oliko toinen maailmansota tarpeellinen.
Arvelinkin, ettei aiheesta syntyisi kunnon kinaa. Syntyisiköhän jatkosodasta? Tosin se on taidettu käydä jo moneen kertaan.Ei tarvi. Mä kerroin jo.
Jälkiviisastelu on toki halpaa ja helppoa, mutta olen edelleenkin sillä kannalla, että ydinpommien pudottaminen ei ollut tarpeellista.The most enduring lie is that the atomic bomb was dropped to end the war in the Pacific and save lives. "Even without the atomic bombing attacks," concluded the United States Strategic Bombing Survey of 1946, "air supremacy over Japan could have exerted sufficient pressure to bring about unconditional surrender and obviate the need for invasion. Based on a detailed investigation of all the facts, and supported by the testimony of the surviving Japanese leaders involved, it is the Survey's opinion that ... Japan would have surrendered even if the atomic bombs had not been dropped, even if Russia had not entered the war and even if no invasion had been planned or contemplated."
The 1945 attack was murder on an epic scale. In its victims' names, we must not allow a nuclear repeat in the Middle East
Toisin sanoen entisaikojen päättäjien ratkaisut tuntuvat nykypäivän ihmisten eettisen ja moraalisen käsityksen mukaan kestämättömiltä tai suorastaan typeriltä. On todella vaikea kuvitella sitä mitä tuon ajan päättäjät ja ihmiset tunsivat. Päätökset tehtiin ko. ajan tietojen,tunnelmien, doktiirien ja moraalis-eettissääntöjen perusteella.Aiempi postaus, vuodelta 2004
Jokaisessa sotaa käyneessä maassa tapahtui sodanaikana kaikenlaista, eikä aina sellaista joka kestäisi nykyaikaisen eettis-moraalisen tarkastelun.
Japani oli varsin taipumaton neuvotteluissa omine kunniasääntöineen. Lopputulemahan oli, että keisari piti pallinsa, eikä tätä syytetty sotarikosoikeudessa. Ilman ko. myönnytystä olisi ehkä kaikesta tuhosta (ydinpommien ja muiden aseiden) huolimatta tarvittu sodassa lisää tuhoamista esim. ydinpommeilla.Aiempi postaus vuodelta 2004 (massapommituksista, dokriineista)
Toisen maailmansodan tuhoamispommituksissa viis veisattiin olivatko ne kohteet sotilaallisia vai ei. Tarkoituksena oli siviiliväestön terrorisointi ja sitä kautta sotamoraalin romahduttaminen.
Tätä taktiikkaa harrasti, mahdollisuuksien mukaan, kaikki osapuolet. Uskon, että tämän taktiikan pohjana oli I maailmansodasta saadut kokemukset. (Sodan ratkaisee se, jolla on parhaat voimavarat; materialistiset ja ei-materialistiset)
Minun mielestäni liittoutuneet nujersivat kuitenkin pahimmat mahdolliset vallanpitäjät (Keskusvallat) Euroopassa ja kaukoidässä Japanin. Vaikka liittoutuneiden "rikoksista"/töppäyksistä ei juurikaan puhuta, niin tuskinpa historiankirjoja/tutkimuksia on kirjoitettu pelkästään voittajien näkemysten perusteella.
Mullon (ollut) tapana haastaa vallitsevia käsityksiä (lämpimikseni) varsin keveilläkin vasta-argumenteilla ja sen kyllä huomaa mm. tuosta debatista. Sorry, Ilmari! Oli vissiin suomalaisittain ankea kausi formuloissa tai jotain.Jaskattu polli. :nope:
Tässä yksi niistä aiemmista keskusteluista.
http://www.f1-forum.fi/vb/showthread.php?t=5134
Hieman tässä jää kaipaamaan sitä parempaa vaihtoehtoa.Ei tässä ole mitään epäselvää tai vaikeeta.
Eihän tässä ole kuin kaks. Tarpeellista vs. ei tarpeellista. Tarpeellista eli satojen tuhansien ihmisten (en edes viitsi, täysin irrelevanttina, käyttää adjektiivia viattomien) murhaaminen ei näistä kahdesta ole missään olosuhteissa se parempi vaihtoehto. Se on just niin yksinkertaista.Hieman tässä jää kaipaamaan sitä parempaa vaihtoehtoa.
Hiroshiman ja Nagasakin yhteenlaskettu kuolonuhrienmäärä oli alle 200.000 . En oikein jaksa uskoa, että pommituksilla ja maihinnousulla oltaisiin päästy alle miljoonalla vainaalla, näistäkin huomattava osa siviileitä.Eihän tässä ole kuin kaks. Tarpeellista vs. ei tarpeellista. Tarpeellista eli satojen tuhansien ihmisten (en edes viitsi, täysin irrelevanttina, käyttää adjektiivia viattomien) murhaaminen ei näistä kahdesta ole missään olosuhteissa se parempi vaihtoehto. Se on just niin yksinkertaista.
Näinpä. Peesaan kympillä. Jos Saksalla olisi ollut ydinpommi, ja se olisi sen avulla voittanut sodan, niin täällä siunailtaisiin, että miten hyvin kävi. Että mitä olisikaan tapahtunut, jos jenkeillä olisi ollut pommi, huh. Kuten tässäkin toikissa on todettu, niin historiaa kirjoittavat voittajat.Satojentuhansien siviilien joukkomurha muutaman päivän sisällä on rikos. Kukaan ei tiedä varmuudella, miten sota olisi jatkunut jos pommeja ei olisi käytetty. Voittajan puoli haluaa kuitenkin selittää asian parhain päin itselleen, sillä olisihan se lähes sietämätöntä ottaa vastuu tällaisista hirmuteoista. Eipä sikäli, sota oli täynnä hirmutekoja - molemmin puolin. Turha niitä on kuitenkaan miksikään muuksi selittää.
Niin, ja ilman kuolonuhrejako olisi säästytty maihinnousulla kuten euroopassa?Eihän tässä ole kuin kaks. Tarpeellista vs. ei tarpeellista. Tarpeellista eli satojen tuhansien ihmisten (en edes viitsi, täysin irrelevanttina, käyttää adjektiivia viattomien) murhaaminen ei näistä kahdesta ole missään olosuhteissa se parempi vaihtoehto. Se on just niin yksinkertaista.
Tais olla aika pienestä kiinni ettei Saksa saanut valmiiksi omaa ydinpommia. En muista tarkkaan, mutta jossain "pikkuasiassa" menivät mönkään eikä niitä sitten ikinä saatu kehitettyä.Näinpä. Peesaan kympillä. Jos Saksalla olisi ollut ydinpommi, ja se olisi sen avulla voittanut sodan, niin täällä siunailtaisiin, että miten hyvin kävi. Että mitä olisikaan tapahtunut, jos jenkeillä olisi ollut pommi, huh. Kuten tässäkin toikissa on todettu, niin historiaa kirjoittavat voittajat.