PuoliPöhkö
Well-known member
Paistomittari kannattaa tarkastaa ennen kinkutusta kiehuvassa vedessä. Ehjän mittarin tulisi näyttää luonnollisesti se 99-100 C.Mulla on paistomittari, mutta jotenkin ei se auta mua yhtään, EVO. Se piippaakin, kun sisälämpötila on oikea, mutta en siltikään ole koskaan onnistunut tekemään täydellistä paistia sen avulla. Tuurilla sentään joskus onnistuu. Kai mä silti tökkään sen mittarin kinkkuun (samallahan siitä selviää, onko se sisältä sula). Onko kellään varmaa tietoa, missä sisälämpötilassa kannattaa katkaista uunista virrat ja missä lämpötilassa ottaa muutaman kilon kinkku uunista pois?
Netistä bongattua, ns. "varmaa tietoa":
Joulukinkku on kypsää kun keskelle klöntsää työnnetty ehjä mittari näyttää 78-80 C, ylikypsästä joulukankusta pitävät voivat kuumentaa sianpakaransa 85-88 asteiseksi.
Eräällä saitilla sanottiin jopa, että joulukinkku olisi valmis 75 asteessa. Ylikypsän ystävänä jättäisin kyllä tuon vaihtoehdon kokeilematta. Lain.