Tama siis oli 16:42. Eli forumin kellon mukaan valmista pitais olla aikalailla 24:00.Just män. :thumbup:
Myllis, tuo F1-Forumin nuori kapinallinen.Ja pidin jps:n mielipidetta vasten 30min kuumassa, alkaen 220°C n. 10 min ja sitten hitaasti laskien.
Olisit nyt kertonut loppuun asti.Kinkun kanssa kävi vähän hassusti... Vähän niinku meikäläisen syy. Ja kelienkin.
Mulle kävi kerran ihan sama. Kaupunkijoulu, pienoinen kohmelos, kinkku uuniin, baariin parille korjaavalle, hyvää seuraa, reissu venyy ja ylikypsäähän siitä tuli. Mutta ei se kuiva ollut sekään joulu suuhunpantavan suhteen. Päinvastoin.Olisit nyt kertonut loppuun asti.
Tähän hyvä tarina naapurista:
Kerto että oli paistellu aatonaatto ehtoolla kinkkua uunissa ja siinä sitten vähän koemaistanut punaviinejä joita appiukko ja anoppi oli tulossa juomaan kera joulusyömisen heille. Kolmen pullon jälkeen hänelle oli tullut kuningasajatus että lähdempä tästä parille kaljalle kylälle kun kinkunpaisto tuntuu kestävän ja kestävän. No pari kaljaa meni vähän pitkäksi ja herra oli puol viis kotona. Kinkku oli siinävaiheessa liki 90 asteinen. Oli kuulemma 'kehuttu' helvetisti seuraavana aamuna ja tuskaa lisäs punkun tuoma pahoinvointi.
Hyvä että säilyi makoisana :ahem:Mutta ei se kuiva ollut sekään joulu suuhunpantavan suhteen. Päinvastoin.
Montako tuntia on mennyt?
17:56 kirjottelin et siellä on, eli viisi. Leivinuuni on nyt apaut 100 astetta.Montako tuntia on mennyt?
:thumbup:17:56 kirjottelin et siellä on, eli viisi. Leivinuuni on nyt apaut 100 astetta.
4,5kg:thumbup:
Paljonko oli ahterilla painoa? Valmista mahdollisesti joskus 24...01 kieppeillä?
Kuuden tunnin klöntsä.
Aika halpaa.Maailman kallein kinkku: 200€/kg
Julkaistu: 14:54
Kinkkujen valmistaja Espanjan Extremaduran maakunnasta myy tänäkin jouluna maailman kalleimmat kinkut. Yksi noin seitsenkiloinen ilmakuivattu koipi maksaa peräti 1500 euroa, joten kilohinnaksikin tulee reilut 200 euroa.
Kinkunkoipia on tuotettu joulumarkkinoille vain sata, mutta kysyntä on ylittänyt tarjonnan. Valtaosa kinkuista on mennyt vientiin. Etenkin Tokion Michelin-tähditetyt gourmetravintolat ovat innostuneet kinkuista. Luksustuotetta on ostettu myös Britanniaan, Belgiaan ja Portugaliin.
Oman maan kinkkuharrastajat ja kilpailijat ovat kritisoineet kinkun hintaa elitistiseksi myyntikikaksi.
Kinkun DNA
Väärennösten estämiseksi kinkulla on aitoustodistus, joka perustuu dna-testeihin. Kantakirjakinkku on laatuluokiteltu alkuperämerkinnällä sekä omalla nimellään Albarragena paikallisen jokirannan mukaan.
Puhdasrotuinen iberialainen sika, joka tunnetaan myös lempinimellä "pata negra", mustajalka, viettää koko kahden vuoden elämänsä jokivarsiniityillä tammien katveessa. Sen ruokavalio koostuu yksinomaan tammenterhoista, juurista ja kasviksista.
Lähde: elperiodico.com
Uusi Suomi