Paras maku?

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Lohi eri muodoissaan. Suosikki kylmäsauhu.
Salmiakki.
Roteva, erittäin täyteläinen punkku.
Piimä (sitä en muuten osta koskaan, mutta juon jos on tarjolla):eek:
Kypsennetty kaali maistuu hyvälle.
Kai se suklaakin pitää mukaan laittaa.
Smetana.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Annas joku resepti!

Syötävistä aina toimii uunituore leipä (vaikka ruis- tai hiivaleipä) ilman mitään taikinaan lisättyjä kikkailua.
Gazpacho-reseptejä on yhtä paljon kuin ihmisiä. Netistä löytyy miljoona.
Pääasia mielestäni on niin hyvät raaka-aineet kuin mahdollista. Jos joku ei ole ihan priimaa niin mieluummin jättää pois. Soveltaen vaan. Hyvästä tavarasta ei tässä tapauksessa saa kuin erinomaista, kun ne vedetään yhteen.

Itse tykkään, että viinietikkaa täytyy olla riittävästi, kuten sokeria(ruoko-). Sitruunamehu on myös oleellinen. Lisäksi mä tykkään korvata osan tomaateista tölkkitomaateilla, koska niissä vaan on niin hyvä maku.

Ai niin, valkosipuli kypsänä. Helppo tapa on leikata kokonaisesta valkosipulista hattu pois niin, että jää tasainen pinta ja kynsien päät ovat leikkautuneet. Tämä sitten vaikka lautaselle ja oliiviöljyä päälle ja joka puolelle. Hyvää suolaa siihen leikkauspinnalle ja uuniin. Antaa kisua niin kauan, että saa vähän väriä ja vähän jäähtyneenä nannan eli pehmenneet ja makua ottaneet kynnet saa helposti puristamalla ulos. Ne pitäis olla niin pehmeitä, että menevät veitsen lappeella leikkulaudalla vetämällä heti aivan tahnaksi. Suolaa ja oliiviöljyä tarpeen mukaan. Tätä tahnaa voi käyttää vaikka jäätelön päällä. Valkosipulin kuninkaallinen muoto. Itse teen aina isomman satsin kerralla. Suosittelen.

Gazpachon muotoja on myös monia. Toiset vetää ihan soseeksi, toiset jättävät aika kirkkaaksi ja isoja sattumia. Toiset tekee 50/50. Ja loput miten sattuu. Itse diggaan, että sattumia pitää ehdottomasti olla mutta osan voi vetää blenderillä ihan soseeksikin. Mielestäni kirkasta lientä pitää tässä keitossa kuitenkin vähän olla.

Niin juu yks oma vinkki vielä: ehdottomasti käytettävät raaka-aineet paloiksi ja yhteen isoon astiaan ja suolaa, sokeria, pippuria ja oliiviöljyä perään. Antaa vetäytyä sellaisenaan puolisen tuntia, välillä voi vähän pyöräyttää, ja suolan irottaa nestettä ja makua. Sitten vasta lähdetään prosessoimaan kuten halutaan.

Kesä on valitettavasti jo förbi.
 

Örfil

Guest
Mehis on varmaan joku kokki ammatiltaan :thumbup:
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Ei pysty poimimaan vain yhtä. Ei sitten millään. Niin paljon on hyviä makuelämyksiä olemassansa jotka meikäläiselle toimivatten.
 

Örfil

Guest
Tuoreen pehmeä Haribo Piratos merkkari.
 
Viimeksi muokattu:

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Jaa, kyllähän se huippu maku- tai hajuelämys tarvitsee oman ja oikeanlaisen tilanteensa. Sellainen kokonaisjuttu...

Hieman nälkäisenä ja janoisena fyysisestä työstä tuore puolilämmin maalaisruisleipä + voinokare+ joku kylmäsuolaliha ( tai savulohi) + jääkylmä maito on just sitä parasta... Mutta ei varmasti toimisi esim löhölomalla hiekkarannan rantaravinolassa. Karvias- tai kuningatarhillo + kermajäätelö toimisi sitten molemmissa.

Omista jutuista pitää mainita: Tuota makeapihlajalikööriä on turattu muutamia pulloja jokunen vuosi. Aromikas marja, josta karvautta on saatu jalostuksella pois. Sopivat suhteet sokerin makeutta, marjojen karvautta ja aromikkuutta, kirkasta viinaa, niin aika lailla makuelämys on sekin... Ei toki ollenkaan huippukonjakkien "höyryhajuja" ole mukana, mutta makuna...:wink:
 
Ylös