(Willer edellä jo esitti hyvät perustelut)gnz sanoi:En ole artikkelia lukenut joten voinet valaista miksi tämä tutkimustyö on kiistanalaista?
Perustuu siihen lähtökohtaan, että älykkyysosamäärä on geneettinen ominaisuus, ja siihen että kansakunnan varallisudella ja keskimääräisellä älykkyysosamäärällä on yhteys. Es. kiinalaiset poikkeavat tässä suhteessa ja mrd ihmisen populaation poikkeama on sangen merkittävä. Kiinalaisten älykkyysosamäärä kun on keskimäärin korkeampi kuin es. suomalaisten. Keskimääräisessä varallisuustasossa tämä ei näy.
Näin ollen teoria, jolla pyritään selittämään erot eri maiden keskimääräisessä varallisuudessa ei ole mitenkään sataprosenttisen luotettava edes "omien tutkimustulostensa" mukaan. Puhumattakaan, että se kestäisi pitkälle viedyn tieteellisen kritiikin.
Älykkyystestit on tehty nimenomaan länsimaista koulutettua ihmistä silmällä pitäen. Ne ovat pitkälti kulttuurisidonnaisia. Ei ole olemassa sellaisia tutkimuksia, joilla voitaisiin määrittää ihmisen geneettinen älykkyysosamäärä. Tätä vaadittaisiin luotettavien kulttuurista riippumattomien älykkyystestien kehittämiseksi.gnz sanoi:Itse olen vahvasti sitä mieltä, että jos ihmisrodulla on ulkoisia eroja, niin luultavasti jos otetaan näiden joukkojen keskiarvo Mensan testeissä, myös eroja henkisellä puolella löytyy.. Mutta mitä sitten?
[/B]
Mitä sitten kysymykseen puolestaan on annettu hyvin erilaisia vastauksia. Pakkoaborteista keskimääräistä alhaisemman älykkyysosamäärän omaaville Vanhanen on diplomaattisesti todennut "i don't know". Moni on kuitenkin ollut valmis menemään vielä pitemmälle. Konkreettisena toimenpide-ehdotuksena Vanhanen on esittänyt, että Afrikkaan pitäisi saada valkoisia ihmisiä johtajiksi.
Ihmiset pitävät ymmärrettävinä eri asioita. Se pitäisi kuitenkin jokaisen ymmärtää, ettei ole mitään todisteita sellaisista eroista, jotka olisivat kulttuurista riippumattomia ja joita ei voitaisi poistaa länsimaille tyypillisellä koulutusjärjestelmällä.gnz sanoi:Pitää muistaa, että nämä ihmisrodut ovat kehittyneet hyvin erilaisissa ympyröissä joissa niiden fyysiseen ja henkiseen kehitykseen ovat vaikuttaneet hyvinkin erilaiset ympäristötekijät aikojen saatossa. On siis ihan ymmärrettävä, että eroja on muitakin kuin pelkkä ihon väri. [/B]
Viimeksi muokattu: