Joni
Well-known member
- Liittynyt
- 19.1.2004
- Viestit
- 16942
No heräsin vasta äskettäi nii kerennyt nukkuessa. Älä ny shokkaile turhaan.:nope::nope:
No heräsin vasta äskettäi nii kerennyt nukkuessa. Älä ny shokkaile turhaan.:nope::nope:
Jaa?Ei menis alas, vois olla et tulis pikemminkin ylös.
Kanaa tai kananlihaa on nykypäivänä varsin vaikea löytää mistään? Broileri on nykyään lähes täysin vienyt markkinat sitkeähköltä ja pitkän kypsennnnysajan vaativalta kananlihalta.Kanan koipireisi 1kpl. Huh on kyllä täyttävän tuhtia jo yksikin.
Ruotsista tullut meille aikoinaan. Ja on suomalaista ruokakulttuuria, kun koulussakin tarjolla ollut 'aina'.Jaa?
Kaalikääryleet ovat kuitennii suomalaisen ruokakulttuurin perusasioita ja oiken hyviä ja maukkaita syötäväksi, jos ei valmistuksen aikana liikaa siirapilla lotrata. Niin.
Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Kaalikääryleet on 1700-luvulla kehitetty pohjoismainen muunnos perinteisestä turkkilaisesta ruokalajista dolmasta, joka on viiniköynnöksen lehdestä tehty kääryle.[1] Ruokalaji mainittiin ruotsalaisessa keittokirjassa ensimmäisen kerran vuonna 1755. Vuonna 1709 käydyn Pultavan taistelun hävinnyt Ruotsin kuningas Kaarle XII pakeni Osmanien valtakuntaan. Kuninkaalla oli mukanaan noin 1500-miehinen joukko sotilaita. He asettuivat osmanihallinnon alaiseen Benderin kaupunkiin (nyk. Tighina). Erilaisten vaiheiden, kuten vuosina 1710–11 käydyn Venäjän–Turkin sodan jälkeen kuningas siirtyi joukkoineen takaisin Ruotsiin. Vierailun pysyväksi perinnöksi Pohjoismaihin jäi kaalikääryleiden valmistustaito. Ruotsinkielisen nimen kåldolmar osa dolma on tullut suoraan turkin kielestä.[2] Toisen teorian mukaan resepti saapui osmanisuurlähettiläiden tai kauppiaiden mukana.
Pikku-Albertille oli ihmetyksen aihe, kun äidin tekemä kanaruoka oli, ja on sivumennen sanottuna yhäkin, kerrassaan taivaallista herkkua ja samanniminen syötävä koulussa oli sitkeää ja mautonta.Tulee mieleen koulun kanaviilloki
Mäkin heräsin just. Tai 12 h sitten.No heräsin vasta äskettäi nii kerennyt nukkuessa. Älä ny shokkaile turhaan.
Pikku-Ilpo aikoinansa taasen totesi alakoulun, kodin ja armeijan kanarisotot varsin samanarvoiseksi.Pikku-Albertille oli ihmetyksen aihe, kun äidin tekemä kanaruoka oli, ja on sivumennen sanottuna yhäkin, kerrassaan taivaallista herkkua ja samanniminen syötävä koulussa oli sitkeää ja mautonta.
Ei ne kovin hyviltä vaikuta jos silmäkulmat killuvat märkkänä, kyl niitä jotenkuten pystyy syömään, mut lähellä on etteikö yökkö tulis.Kaalikääryleet ovat kuitennii suomalaisen ruokakulttuurin perusasioita ja oiken hyviä ja maukkaita syötäväksi, jos ei valmistuksen aikana liikaa siirapilla lotrata. Niin.
Vesku vetää eikä tunnu missään.Ootteko koskaan vetäneet ruotsalaista hapansilakka Surströmmingiä suoraan purkista, kovvoo tavaroo
Ei ne kovin hyviltä vaikuta jos silmäkulmat killuvat märkkänä, kyl niitä jotenkuten pystyy syömään, mut lähellä on etteikö yökkö tulis.
Kai sinä olet kuullut, että kana se broilerikin on ja tarkkaan ottaen se on lihatuotantoon kasvatettu kanarotu.Kanaa tai kananlihaa on nykypäivänä varsin vaikea löytää mistään? Broileri on nykyään lähes täysin vienyt markkinat sitkeähköltä ja pitkän kypsennnnysajan vaativalta kananlihalta.
Tulee mieleen koulun kanaviilloki ja armeijan kanarisotto. Mää tykkäsin nuista molemmista. Valtaosalle koulu-, ja armeijakavereista kanaruoat olivat kauhistus.
Ei kai siinä?
Meillä ei ollut koulussa mitään kaaliruokia. :dunno:Ruotsista tullut meille aikoinaan. Ja on suomalaista ruokakulttuuria, kun koulussakin tarjolla ollut 'aina'.
Jälkimmäisen tarjoamaa kanarisottoa tuli syötyä lauantaina ja jälleen tuli todettua, että mikä tahansa maistuu mättäällä istuessa aivan ihqulta. Lihaneitsyyteni meni tilapäisesti pe-su, joten söin myös kinkkuperunasoossia, kalakeittoa sekä pelkkää muusia (mustassamakkarassa menee minunkin rajani "asioiden" kanssa) ja kermaperunaa.Pikku-Ilpo aikoinansa taasen totesi alakoulun, kodin ja armeijan kanarisotot varsin samanarvoiseksi.
??????(mustassamakkarassa menee minunkin rajani "asioiden" kanssa)
Siipiveikkojen vai keiden ja missä kaupungis? Miten tulisen kastikkeen otit ja entäs mitkä dipit otit varsisellereille/porakkatangoille? Paljo makso? Ja tärkein. Monta kappaletta otit!?Siipiä.
En mäkään koska en mäkään. Tervetulloo keveempi olo. Söin kyllä tossa 3h sit nakkeja ja salaattia.En mitään. Kukaan ei pahoita ainakaan mieltään.
Lie jotain alitajuntaista, mutta verilättyjen, verimakkaran ym. vereen muussatun biomassan syönti ei iske. Ja vaikka olis veriporkkanoita tai verisalmiakkia, niin ei luonnistu :nope:??????