Tulevaisuuden suomalaiset F1-kuskit

|EdU|

Scuderia Ferrari
Liittynyt
23.12.2008
Viestit
1927
Sijainti
Järvenpää
Suomalainen kilpa-autoilijalahjakkuus Petri Suvanto on päässyt mukaan McLarenin F1-tallin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan.

Seinäjoelta kotoisin oleva 17-vuotias Suvanto ajaa tänä vuonna formula BMW -luokan Euroopan mestaruussarjassa Josef Kaufmann Racing -tallissa. Mika Häkkistä idolinaan pitävä Suvanto aloitti kartingissa kilpailemisen 5-vuotiaana.

Suvantoa manageroi Gravity Sport Management, jonka omistaa Renault'n F1-tallin uusi pääomistaja sijoitusyhtiö Genii Capital.

Muut McLarenin kehitysohjelmaan kiinnitetyt kuljettajat ovat 13-vuotias englantilainen Alex Albon, 15-vuotias hollantilainen Nyck de Vries, 16-vuotias englantilainen Jack Harvey, 17-vuotias englantilainen Oliver Rowland, 17-vuotias tanskalainen Kevin Magnussen, joka on ex-McLaren-kuski Jan Magnussenin poika, 22-vuotias englantilainen Oliver Turvey ja 24-vuotias hollantilainen Giedo van der Garde.

McLarenin nuorten kuljettajien ohjelman tunnetuin ex-oppilas on F1-maailmanmestari Lewis Hamilton, joka pääsi McLarenin suojiin 13-vuotiaana.

McLarenin kehitysohjelmassa kuljettajat saavat taloudellisen tuen lisäksi mm. opastusta oikeanlaisesta fyysisestä harjoittelusta ja ravinnosta, ohjausta sopimusasioissa, perinpohjaista taitojen arvioimista sekä opastusta media- ja PR-työstä.
Hieno hommahan tuo on. :ahem:
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39265
Sijainti
Semminki
Hieno hommahan tuo on. :ahem:
On hieno homma, ei käy kieltäminen. Mitenhän paljon noin suuri talli pitää suojatteja? Tuskin on yhden käden sormilla laskettava se joukko. Mutta olipa niitä kuinka paljon hyvänsä, niin hieno saavutus nuorukaiselta päästä siihen porukkaan. Toivottavasti kaverista kuuluu vielä.
 

Zep

Well-known member
Liittynyt
13.12.2000
Viestit
4105
Sijainti
Veteli
Katoppas. Taitaa olla Karting Centeriä pyörittäneen poika?
 

Trullinkaasu

Well-known member
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
9312
Hieno hommahan tuo on. :ahem:
Pohjolan poikien mahdollinen pääsy ykkösiin on aina kiehtovaa. Ei sinne niin helpolla päästä, esim. Venäjän kaikkien aikojen ensimmäinen F1-kuski on tämä Vitali Petrov, joka debytoi tällä kaudella(!). Miettikääpä tätä, ihme juttu. Rallista kumpuavat perinteet ovat osasyynä siihen, miksi Suomi on ajokansaa ja F1-kuskejakin on.

Suvannon sponssaaja ja McLaren ovat loistavia faktoreita. Rahoitus pelaa, joten nyt on vain pyrittävä erottumaan suorituksillaan joukosta ja jättää akanat pellolle.

WAY TO GO SUVANTO!
 

Jabsu

Hirvimettällä
Liittynyt
29.1.2013
Viestit
4756
Varmasti monia käänteitä vielä edessä nuorilla kavereilla, mutta Niko Kari tai Aleksanteri Huovinen voisi kenties olla seuraava suomalainen uusi F1 kuljettaja ?

http://www.suomif1.com/2015/08/ovatko-suomen-seuraavat-f1-tahdet-tassa-sinne-tahdataan/
Onko tossa linkin sisällä olevassa videossa Aaro Vainio selostamassa?

Jos on, sinällään huvittavaa kun edellinen viesti tässä ketjussa on:

http://www.ts.fi/f1/uutiset/122128.html
Todtin tavoitteena on tuoda Aaro Vainio F1-tasolle vuodeksi 2014
Ja seuravassa postauksessa onkin selostajan hommissa :)
 

ice

Well-known member
Liittynyt
3.3.2009
Viestit
681
Mäkin luulin kanssa että Vainiosta ois tullu fykkös kuski..mutta taisi loppua paalu lompakosta kesken, ei ole perseaukisten hommia nämä. Niko on nopea kuski, mutta jos ei saa rahaa kasaan niin ei nouse fykkösiin ikinä.
 

Revolt

Lead Singer
Liittynyt
19.1.2007
Viestit
3395
Alkaa kyllä nuo muiden maiden kuskien tuomat rahakasat olla sen verran korkeita myös ihan aidosti lahjakkailla kuskeilla, että joka vuosi todennäköisyydet uudelle suomalaiselle F1-kuskille pienenevät. Bottas toki onnistui rahan tuomisessa, mutta en oikein jaksa uskoa, että tänä päivänä mikään suomalainen firma lähtisi sponsoroimaan kuskia F1:een.
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
8768
Suomalaiskuskin tapauksessa täytyisi melkein päästä jonkun autonvalmistajan tai Red Bullin junioriohjelmaan jo varhaisessa vaiheessa, ja sitten jos näytöt juniorisarjoissa ovat tarpeeksi hyviä niin ykkösiin voi nousta.

Kun Suomessa ei hirveästi rahaa ole takana, niin sen myötä F1-kuskien keskitasokin on ihan ylivertaista muihin aktiivisesti F1-kuskeja tuottaviin maihin verrattuna.
 

Jabsu

Hirvimettällä
Liittynyt
29.1.2013
Viestit
4756
Ei Aaro Vainiolla rahasta jäänyt kiinni. Sai mahdollisuutensa GP3:ssa parissakin hyvässä tiimissä. Olisi vain pitänyt olla nopeampi. Jos kuski on tarpeeksi nopea niin kyllä sitä rahoitusta tulee, tulosta pitää tehdä.
 

Ronnie James

Well-known member
Liittynyt
25.11.2018
Viestit
140

Hyvin on tässä keskustelussa näköjään ennustettu Valtterin nousu ykkösiin jo Formula Renault-vuosina.

Olis kyllä hieno homma jos Tuukka tuonne Ferrari-Akatemiaan valittaisiin. Tuon brittiläisen Oliver Bearmanin ansioluettelo kyllä näyttää aika huikealta. 16 vuotiaana varmistanut jo Italian F4-mestaruuden, johtaa Saksan F-nelosia ja pärjännyt komeasti Britannian F-kolmosissa.
 

Betelgeuze

Well-known member
Liittynyt
27.2.2006
Viestit
531
Hieno saavutus kartingissa todellakin. 👍

Toivottavasti ei vaan liikaa tässä kohtaa vielä hehkuteta häntä uutena formulatähtenä, kun tosiaan se siipiformuloiden puoli on aivan oma maailmansa kuin karting. Harvoin ovat tainneet kartingin suurimmat huiput saavuttaa isoa menestystä isommissa sarjoissa. Menestyneimmät ovat tainneet yleensä olla niitä ihan OK kartingkuljettajia, joille se siipiformula on vain natsannut ajotyyliin hyvin, ja kartingin parhaat jääneet sitä myöden taakse.

Yksittäisen urheilijan näkökulmasta on tietenkin aina paras menestyä mahdollisimman hyvin. Nyt kun ne isommat autot vaan onnistuisi ottamaan vähitellen haltuun.
 

ikuinen kakkonen

Well-known member
Liittynyt
5.11.2011
Viestit
1095
Sijainti
Vyborg
Hieno uutinen toi ehdottomasti on!
Toivottavasti Taposesta kuulaan vielä tulevaisuudessakin autourheilun saralla, koska olisi hienoa että tulevaisuudessa nähtäisiin menestyviä suomalaiskuskeja Formuloissa ja muissakin autourheilun lajeissa kans.

Ja nyt kun Räikkönen lopettaa pitkän uransa formuloissa tämän kauden jälkeen, niin Räikkösen lopettamisen myötä tulee Bottas olemaan jatkossa ainut suomalainen F1-kuski lajissa joka luultavasti tulee ajamaan seuraavat 3-4 vuotta formuloissa.
Eikä ole vielä varmaa että kuka tulee olemaan se seuraava suomalainen formula kuski sitten kun Bottas lopettaa uransa jonain päivänä.
 

hila

A-sijan Tuntija
Liittynyt
22.5.2014
Viestit
3777
Sijainti
Maalla
Linkki Finaaliin :

OKn finaali lähtö ajasta 4:33 alkaen.
Tuukka lähtöruudussa 5 ja numerolla 8.
Kisa oli selkeesti Tuukan dominointia ... :)
 
Ylös