Tapahtumia & sattumuksia kaduilla ja maanteillä.

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Passatista tulee mieleen 90 litran tankilla olevat bensanhakukärryt, jotka näyttävät olevan leviämispisteessä, jotta ei minulle tule porvari mieleen.
Eikös tämä eduskunnan ex-puhemiehen puoliso ollut niin isänmaallinen kokoomuslaisia että tankkasi perheen autot Venäjän puolella?
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Iisalmen kohdalla Audi-mies viritti varoituskolmion ja avasi konepellin haukottelemaan. Nooh, kilometri "huoltoasemalle".
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Laitetaas vaikka tänne yksi säe sarjasta "homma ei kuulu meille"


Loppukesällä kylän pinnassa tien viereen ilmestyi erilaisia merkkikeppejä.
Paikallisella huoltamolla tiesivät, että tievaloja uusitaan. Vilkuilin hieman tikkujen paikkoja. Jahas, nyt liene aika kaadattaa jokunen puu, itsehän ei saa mennä linjojen vieressä olevia puita kaatamaan. Lieköhän suunnittelija huomioinut asiaa...

Muutama puu on vuosien varrella kasvanut yhdistetyn puhelin-ja tievalotolppien johtojen alle, tässä ihan kohdalla pahin raita ja sadan metrin päässä 4-5 kuitupuun kokoista koivua. Häirinneet ja vioittaneet linjoja selkeästi. Aikoinaan puhelipiuha katkeili nettikäytössä silloin tällöin yms. Pari-kolme kertaa korjasivat ( ainakin kerran juuri puun kohdalta) ja viime syksynä vetivät kaiten sähköjohtojen maahanpanossa uutta puhelinkaapeliakin.

Nytpä loppuu ikuinen riesa ja taidan kaataa tienvarsiaitaakin ja muitakin puskia liikenneturvallisuuden lisäämiseksi. Liittymästä ei ole kunnon näkyväisyyttä esim etukauhakuormaajatraktorilla lähtiessä.

Soitin kuntaan kolmisen viikkoa sitten kunnaninsinöörille. "Tievalojen korjaus ei kuulu enää kunnalle, vaikka joskus on kunta ne laittanut. Soita tälle kaverille ELY-keskukseen"....

Sitten ELY-keskukseen, joku tienpidon pomomies. Kuuluukohan meille, ämpyili ... No, jos tievaloja laitetaan ja entisissäkin tolpissa on sekä tievalosähköa ja puhelinpiuhaa, niin varmaan sitten. "Nyt kyllä on se kaveri lomilla, joka näitä asioita hoitaa. Ensi viikolla tulee, kerron ja selvitetään, josko joku saadaan asia tekemään tms.." Lupasin itse kuljettaa pois hakkuutähteeet, oksat ja rungot. Ei ole kuulunut mitään.

Pari viikkoa sitten tuli eräs työporukka laittamaan uudet tolpat.
Heti kävin pomomiehen juttusilla ja esiten, etteä 6 puuta nurin, niin tulee hyvä. "Kyllä me saadaan tolpat pystyyn, ei häiritse meitä. Parin viikon kuluttua tulee toinen urakkaporukka vetämään johdot ja asentamaan valot. Eiköhän ne kaada"

Tänään tuli iltapäivällä joku porukka- Vaasasta asti. Ruotsi oli työkielenä. Pomo ymmärsi kuitenkin suomea ja asia selkeni. "Varmaan otetaan vain muutama oksa pois, niin saadaan kaapeli vedettyä. Ei tiedetä, siirtyykö puhelinkaapelit uusiin tolppiin"

Tilanne on nyt tämä:



Josko tuo puun vasemmalla puolella oleva vanha sähkökaapeli lähtee vielä tänä syksynä pois. Kerääköhän tämä Vaasan porukka vanhan kaapelin pois...

Josko puhelinfirma tulee ja siirtää kaapelinsa puun oikealle puolelle, niin puun voisi kaataa vasemmalle. Pitäisi varmaan soittaa, viime talvisetkin (suunnitellut ?) linjanmuutokset tekemättä. Pellolla ja metsässä lähellä tien viertä kulkee kaksi linjaa ( uusi sähkölinja ja vanha puhelin ) parin kilometirin matkalla noin 4 metrin etäisyydellä toisistaan.

Josko ukkonen iskisi salamansa voimalla sälöiksi koko puun :wall:. ( Muutama vuosi sitten mourautti viereiseen tolppaan.)
 
Viimeksi muokattu:

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Vidulis!

Vaimo soitti ja kertoi huomanneensa, että vuokra-auton etulokariin on tullut lommo yms hipaisujälki. Jossain parkkipaikalla varmaan joku ryykkännyt.
Lie noilla joku kasko kanssa,,, lieköhän lisälaskua luvassa:wall:

Viikko sitten se harjateräs tankkiin-juttu.:thumbfh:
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Vidulis!

Vaimo soitti ja kertoi huomanneensa, että vuokra-auton etulokariin on tullut lommo yms hipaisujälki. Jossain parkkipaikalla varmaan joku ryykkännyt.
Lie noilla joku kasko kanssa,,, lieköhän lisälaskua luvassa:wall:

Viikko sitten se harjateräs tankkiin-juttu.:thumbfh:
Tommosia ne kaikki vaimot on. Mun vaimo löysi muutama päivä sitten mun auton takaovesta uuden lommon, selkeesit joka lyöny oman ovensa suoraan siihen. Maalipintakin vähän kärsiny.

Tuskin jaksan enää korjata, biilillä alkaa olla ikää 8 vuotta.
 

Örfil

Guest
Oltiin anopin kanssa sulkemassa mökki keskiviikkona.

Siellä Huittisissa käytiin lähtiessä kaupassa. Anoppi ohjasti että voit ajaa lähemmäksi ovea, ei tartte parkkeerata näin kauas. Selitin että koitan välttää ovipusuja autoon, jokainen edellinen auto on kolhittu ennen tätä ja siksi jätän auton "reippaan kävelymatkan" päähän mieluummin.

Sitten ajettiin Tampereella niiden kodin pihaan ja jumalauta se pamautti apparin puolen oven (ja lujaa) suoraan pihasaunan seinään.

Siinä pääsi aivan sponataanisti suusta että "NOI VOI NYT PERKELE"!

Onneksi osui niin säkällä seinässä sellaiseen puulistaan, että se antoi periksi ja oveen ei tullut mitään. Anoppi tais hieman säikähtää :frank:
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös