Fukushiman ja Ibarakin prefektuurien säteilymittarit ovat nähtävästi aivan erikoista, omaa japanilaista valmistetta, sillä ne yllättäen lakkaavat aika ajoin toimimasta. Joka kerta, kun Tepco osoittaa paniikin oireita, Fukushiman mittareille tapahtuu mystinen toimintahäiriö. Mikro- ja millisievertien sijasta taulukkoon kirjataan "Under servey", mikä tarkoittanee engrishillä "under survey", mikä tarkoittanee suomeksi sensuuria.
...
Minua harmittaa, että emme näe enemmän välähdyksiä Fukushiman kriisikeskuksesta, joka tehokkaaseen japanilaiseen tyyliin perustettiin viidentenä päivänä ydinonnettomuuden alkamisen jälkeen.Siellä on ollut paikalla kameroiden edessä kaksi aivan uskomatonta tyyppiä. Joudun käyttämään heistä salanimiä, koska en ehtinyt ymmärtää nimien kanjeja.
Toinen on leveänaamainen, sotkutukkainen mies, josta käytän nimitystä
Cambridgen professori. Toinen on leuaton ja soikionaamainen tyypillistä tyypillisin japanilaisen
insinöörinörtin mallikuva Hitachilta, joka käyttää paksuja pullonpohjalaseja. Cambridgen professori esiintyy leveästi, on suorastaan suulas, ja osoittelee kuulakärkikynällään sinne tänne ja esittää yleisölleen kysymyksiä. Hitachin nörtti on hiljainen ja sanoo korkeintaan Cambridgen professorin lausahduksiin "epätodennäköistä".
Stereotypioin nyt tarkoituksella, mutta koska tässä vaiheessa ei ole tarjolla muuta kuin psykologisia operaatioita, niin ajattelen, että
tässähän meillä on klassinen kaikkien katastrofielokuvien ja etsiväsarjojen työpari. Cambridgen professori on luova aivopuolisko, joka heittelee hullujakin ideoita. Hitachin nörtti on älyllinen aivopuolisko, joka kertoo Cambridgen professorille, mitkä hänen aivoituksistaan ovat mahdottomia. Jos asioiden kulku olisi näiden kahden hepun varassa, se kuulostaisi huomattavasti paremmalta kuin erään nimeltämainitsemattoman kohta valtion haltuun ajautuvan raunioituneen energiayhtiön tiedotustilaisuudet